Drukke tijden!
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg marije
10 Mei 2009 | Australië, Sydney
De kinderen hadden bijna 3 weken vakantie en ik had het dus erg druk! 4 kinderen bezighouden is vermoeiend (dat zul jij wel weten denk ik mama :D). Gelukkig was het weer goed en zijn we naar het strand, parks, Manly Dam, enz. geweest en thuis spelletjes gedaan en cakes gebakken. Ook heb ik de meiden meegenomen naar de bakkerij waar ze een kijkje mochten nemen in de keuken. Vooral Ashling was zeer onder de indruk. Ze zou er het liefst nu al willen werken. Ik zei van: je moet wachten tot je 14 bent (ze is nu 9). Zegt ze: oh ok. Dan kan ik elke zaterdag werken,maar alleen tot 1 uur 's middags. Want als ik 14 ben heb ik Netball training om 1.30 pm. Echt grappig. En ze waren ook erg onder de indruk van de grote koelkasten en mixing bowls enz.
Elsie begint echt veel te praten. Zo leuk! Vooral heeeel veel kopieren van wat ik en haar zussen zeggen. Ik zat met alle vier de meiden de auto en vroeg: Who wants to go to the park. Ash, Emma en Kaity riepen: ME! 3 seconden later Elsie: ME. Dat was de eerste keer. En nu doen we heel vaak voor de grap dingen vragen waarop je Me moet antwoord en elke keer ook Elsie 2 seconden later: ME.
Ong. 3 weken geleden kwam Murray (de daddy) 's avonds thuis en was dus tijd voor mij om naar huis te gaan. Murray komt binnen, Elsie rent/kruipt naar hem toe en Murray tilt haar op. Kijkt Elsie naar mij en zegt ze: bye bye (met haar handje zwaaiend) dan kijkt ze eens naar de deur en wijst er naar :D. Haha, echt slim dat ze al door heeft dat ik wegga als haar daddy thuis is. En ook hoe het er uit komt! We moesten echt zooo lachen. En nu doet ze het natuurlijk elke dag.
Ze is ook zo trots dat ze nu schoenen heeft. Die had ze eerst niet (kroop alleen maar en was toch zomer en heel warm), maar ik zag haar wel altijd de grote schoenen van haar zussen en mama aan doen. Toen vond ik in een kast een oud paar schoenen van Kaity en deed ik ze aan bij Elsie. Nou ze was toch trots, ze wil ze niet meer af doen. Zo lief.
Maar.... afgelopen week was Elsie toch wat minder schattig. Ze is nu heel confident (zeker van zichzelf) en ik de speeltuin maakt ze kindjes aan het huilen en gaat ze heel hard gillen als er een kindje te dicht bij haar glijbaan of schommel in de buurt komt. Ze wil alles voor zichzelf. Maar hopelijk is dat een korte fase.
Ook de andere meiden zijn heel leuk! Kaity is echt een schatje. Ze is 2 weken geleden vier jaar geworden. Kaity gaat elke ochten van 9-12 naar Montesori school en vanaf 12 is ze dan weer met mij. We gaan meestal samen met Elsie naar het park of het strand. Ashling en Emma zijn druk met school en allerlei clubs en sporten. Ook leuke meiden. De auto waar ik in rijd is trouwens mega groot. Er passen 9 mensen in!
Ga eigenlijk veel om met An en Caroline de laatste tijd. An is een belgische au pair, zij is au pair van Emma en Jamie. Ik pas op Jamie en Emma elke vrijdagmiddag. Ga ook met ze naar zwemmen en moet dan altijd met Emma het water in. Heel leuk! Maar met An heb ik al veel leuke dingen gedaan. Zij vindt fietsen ook leuk dus hebben we al een aantal tochtjes gemaakt. OOk regelmatig ui geweest met haar en nog een paar andere meiden. Altijd leuk! We hebben zelfs nog gezwommen vorige week. De watertemperaturen zijn zo'n 23 Graden op het moment (en dat met nog minder dan 3 weken te gaan voordat het winter is), alleen als je uit het water komt is het toch fris. De temperatuur is meestal maar rond de 22 graden en dat is toch fris. Volgens mij zou ik de nederlandse winter echt veeeels te koud vinden nu :D.
Ik heb nog Koninginnedag gevierd met Annet bij de NEderlandse club. Waren echt veel nederlanders. ER was NEderlands eten, muziek, een rommelmarkt en spelletjes als sjoelen, zaklopen en koekhappen. Was echt leuk! Er waren ook veel gezinnen waar ik ooit eens gebabysit heb, dus was leuk om die allemaal te zien.
Verder mijn trivia nighst met Richard gehad, Oaks met troy, gym (helaas zonder Saartje), avondjes uit met Caroline en An dus ben druk zat! AFgelopen vrijdagavond had ik nog een spelletjes avond georganiseerds. Dat is toch wel heel europees, gezellig monopoly of andere games spelen. ik had dan ook 4 belgische vriendinnnen uitgenodigd en het was echt heel leuk! Gaan we zeker vaker doen. Gister (zaterdag) benik met Saartje, JOy en Deborah naar Grease on the Beach geweest. Was een musical georganiseerd op het strand in Clontarf, met allemaal bekende acteurs en actrices. Echt super! Daarna met Caroline bij een lekker Indiaas restaurant wezen eten en toen uit met een hele groep. Vandaag ben ik wezen schaatsen :d. Heel leuk! Met Jess en 3 vrienden van haar. LEuk om weer eens te doen! Volgens mij was de laatste keeral weer 6 jaar geleden! Was het gelukkig nog niet verleerd.
Zo een heel verhaal. Als ik eenmaal aan het typen ben dan gaat het snel! Fijne moederdag mama!
10 Mei 2009 - 13:08
Joke:
Hoi Marije,
Leuk dat je het zo naar je zin hebt met je oppaskinderen. En inderdaad, 3 weken 4 kinderen bezig houden lijkt me heel vermoeiend.
Maar schattig zijn ze ook. Wij zijn vorige week een paar dagen naar Sauerland geweest met de caravan. Daar ook wat foto's gemaakt. Zal Emma vragen er een paar naar je te mailen. Zij kan dat veel beter dan ik. Weet je al zeker dat je deze zomer naar Nederland komt?
Groet,
Joke -
11 Mei 2009 - 07:30
Mama:
Leuke foto's zeg, ik vind het heel wat hoor overal heen in de auto met de 4 kinderen.Gelukkig dat je nog tijd overhoud om andere leuke dingen te doen.
Het was hier gisteren een mooie dag, we konden heerlijk buiten zitten en tante Willemien kwam nog onverwacht langs, niet om bij ons te komen maar om naar het rustpunt te gaan met andere mensen die ze bij zich hadden.
Ik ga zo aqua-joggen, ik pak mijn elektrische fiets en vlieg naar het zwembad.
mama
17 Mei 2009 - 08:06
Afke:
beetje laat deze keer
je verveeld je nog steeds niet lees ik
leuke foto.s van je oppas kindjes
heb je als je naar nederland komt gewoon vakantie bij dat gezin of vertrek je er dan
en moet je weer wat anders zoeken
hoor het wel weer
groetjes uit een regenachtig heino