Anzac Day, Pasen en verjaardag - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu Anzac Day, Pasen en verjaardag - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Anzac Day, Pasen en verjaardag

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

26 April 2009 | Australië, Sydney

Inmiddels zijn er al weer 3 weken verstreken en is het hoog tijd dat ik weer eens een updat schrijf. Even diep in mijn geheugen graven....

PASEN:
In Australie is Goede Vrijdag een public holiday (vrije dag) en ook Easter Monday, dus ik had een heerlijk lang weekend! Schreef ik in mijn vorige verhaaltje nog dat ik hoopte te gaan kamperen, dit heb ik gelukkig kunnen doen! Had pas 3 dagen van te voren wat sms'jes verstuurd of er nog meer mensen zin/tijd hadden om te gaan kamperen en uiteindelijk ben ik met troy gaan kamperen bij the Basin! Een kleine camping aan het water in de natuur bij Palm Beach, het noorden van Sydney. Maar 25 min rijden van waar ik woon. We hadden de laatste ferry gemist en moesten toen onze auto ergens parkeren en toen nog 45 min lopen met al onze kampeerspullen. Super mooi gelegen is die camping. En allemaal wallabies hoppen er rond de tent. Er waren gelukkig toiletten en ook barbecues waar ik zelfs nog marshmellows op had geroosterd.

De volgende dag hebben we wat bushwalks gedaan naar crystal clear creeks en echt mooie natuur. Sydney is zo mooi! Beetje rond gereden en wat sighseeing gedaan.

VERJAARDAGEN
Vorige week had ik Marielle's 33ste verjaardag. Zij is een college at Amadeus Patisserie. Er waren nog een aantal mensen van werk en verder nog wat andere vrienden van Marielle. we hebben heerlijk gegeten in een Braziliaans restaurant (heeeeel veel vlees, heb o.a. kippen harten gegeten). Was een hele gezellig avond die we afgesloten hebben in de pub.

Een paar weken geleden was ik ook nog uitgenodigd voor Troys's 30ste verjaardag. Was in het Bavarian Bier Cafe in de stad. Was familie en vrienden en ook gezellige avond. Toen troy en de rest allemaal naar huis gingen rond middernacht ben ik nog naar de Rocks geweest naar de pub waar nog wat vriendinnen van mijj waren. De dag erna was er nog een lunch ook nog voor troys verjaardag (jaja verjaardagen worden hier groots gevierd).Heerlijk gegeten in leuke RSL met uizicht over de haven.

ANZAC DAY
Dit is een public holiday die elk jaar op 25 April wordt gevierd om de Aussie en Nieuw zeelandse soldaten te herdenken die in Europa hebben gevochten in WOI en WOII. En typische ANZAC DAy celebration:

5 uur in de ochtend:
Dawn Service. Alle veteranen verzalemeln zich op verschillende plaatsen in de stad. Er wordt wat gezongen, herdacht, trompet gespeeld en bloemen gelegd. 5 uur is toch echt te vroeg voor mij dus daar heb ik niet aan meegdaan.

Dan zo rond 8 uur is er een ontbijt. Vaak op het strand.

En dan: op naar de pub :D jaja Aussies houden wel erg veel van drinken. En in de pub wordt het bekende spel 2-up gespeeld. Dit mag maar 1x per jaar (dus op Anzac Day). Er wordt een soort area vrij gemaakt waar iemand instaat met 3 munten op een plankje. Om de area heen staan dan alle kroeggangers (bij de pub waar ik was waren er wel 200! aan het meedoen. Voordat ze de munten gaan gooien pak je geld uit je portemonnee en roep je heads or tails (kop of munt) en dan een bedrag dat je wilt gokken. Dan zoek je een ander persoon in het publiek die hetzelfde bedrag wil gokken en die het tegenover gestelde zegt. Dus ik wou bijv. $5 gokken op tails en dan moest ik een ander persoon zoeken die $5 biedt op heads. Degene die heads zegt is in charge van het geld. Na een paa rmin. heeft iedereen wel een gokpartner gevonden en dan worden de munten gegooid (onder luid gejuich van alle gokkers roepen ze bijv: HEAD um UP! of
Come on spinner). Zoooo grappig. NOu en dan is de uitslag er (2 van de drie munten maken de beslissing) en dat wordt dan omgeroepen en dan zeggen ze het is head (of tails gewroden) en als jij gelijk had krijg jij ht geld en anders de andere persoon. Ik gokte steeds maar met $5 maar er waren gewoon mensen die op tot $300 dollar gingen! Echt ongelooflijk! En hoe meer bier ze hebben gehad, hoe groter de bedragen worden. Echt zo leuk om eens te doen. Ik had uiteindleijk $15 gewonnen. Altijd leuk toch :d.

Ik was samen er heen met Caroline we waren om 2 uur in de pub (was heeeerlijk weer trouwens) en hebben echt genoten van deze leuke aussie traditie. Na een paar uur hadden we wel even genoeg gehad en even lekker op hstrand gezeten bij de pub. TOen we terugkwamen was het gewoon nog bezig. ik kwam nog Kris tegen, een oude bekende, en hij zei dat hij op een gegeven moment $1200 winst had. MAar daarvan $800 alweer verloren had en toen maar is gestopt. Rond 9 uur 's avonds hadden we het wel gezien en gingen KRis, Caroline en ik naar Manly waar we nog tot 3 uur 's nachts naar pubs zijn geweest.

LEUKE DINGEN
WEer veel uistapjes gemaakt. Naar het Surry Hills festival geweest met Mel en Janet. LEuk festival in de open air met markets, bands en lekker picknicken.

Ben nog eens rond Manly Dam gelopen met Annet. Het is een super mooi natuurgebied vlakbij mijn huis.

Nog wel een paar x uitgeweest. Ik geniet ECHT van mijn vrije weekenden. Probeer zoveel mogelijk te doen maar slaap af en toe ook lekker uit!

Trivia speel ik ook nog elke dinsdag in de pub. Altijd gezellig en natuurlijk ook leerzaam :D.

Fietsen probeer ik ook nog veel te doen maar omdat ik 3 dagen per week een auto heb van mijn nanny gezin wordt het wel minder. Vandaag nog heerlijk gefiestt naar een rustig strandje. En lekker in de zon gezeten.

WERK
Mijn nanny job is leuk! AFgelopen weken was het wel erg druk want het was Term Break (bijna 3 weken lang vakantie) dus ik 4 kinderen. De eerste week was heel regenachtig dus dan is het nog wel eens lastig om ze de hele dag te vermaken. En we kunnen ook niet atlijd weg want Elsie slaapt nog best veel tijdens de dag. Vooral Elsie is ZO lief. ZE is 17 maanden en praat sinds 3 weken. Ze kopieert alles en ook loopt ze sinds een maand. Ze is zoooo schattig echt niet voortestellen. Altijd blij. Kaitlyn is vorige week 4 geworden en zij is ook echt een heel leuk meisje. Ze vind het leuk om veel arts en crafts te doen en te bakken met mij. Emma en Ashling zijn 8 en 9 en ook leuke meiden. Het is soms wel wat moeilijker ze te vermaken in de vakantie maar gelukkig vinden zijn taarten bakken ook leuk dus dat hebben we regelmatig gedaan :D. HEt is trouwens een Iers/Schots gezin maar alle kids zijn hier geboren en dus echte Aussies.

Mijn bakery job is ook nog leuk! Doe echt bijna niks meer in de bakkerij maar juist alles in de winkel en dat is ook heel leuk! En heel veel klanten vinden het leuk dat ik er weer werk. Ze zijn meestal blij verrast me weer te zien!

Ik pas ook nog elke vrijdagmiddag (nadat ik klaar ben bij de bakker) op bij Jamie en Emma in Manly. Meestal van 11.30 tot 5.30. Jamie en Emma zijn altijd zooo blij me te zien als ik er kom, ehct leuk! WE gaan altijd naar zwemles. En ik ga samen met Emma het water in. Is ook heel leuk!

GYM
Mijn gym is ook nog leuk. Probeer 3x per week te gaan. zwem er 1x per week, doe 2 klassen per week en dan heb ik afgelopen week mijn pesonal training session geahd en de personal trainer heeft nog een plan voor me opgesteld. Wil toch iets fitter worden en misschien 2 kg verliezen. Sinds ik meer geld heb koop ik meer eten :d en ik beweeg ook iets minder nu met mijn nanny job dus moet nu opletten dat ik niet veel zwaarder ga worden.

WEER
Het is hartje herfst maar meestal nog zo'n 25graden. 's Avonds en in de morgen is het toch wel fris maar in de dag wordt het altijd lekker warm! 2 weken geleden de hele week regen gehad maar nu gelukkig steeds weer zonnig!

Zo weer een heel verhaal. Zal even een aantal foto's uizoeken en zo online zetten!

• 26 April 2009 - 09:55

Len:

Hey Marije, leuk verhaal weer. Dat kleine meisje is inderdaad erg schattig! Ze vinden het vast leuk om altijd taarten met je te bakken.
    Dat spel 2-up lijkt me inderdaad erg grappig!
    Erg leuk dat je me vrijdag nog even belde trouwens!
    Groetjess

• 26 April 2009 - 17:08

Afke:

nou je geniet nu volop lees ik
    dat was ook de bedoeling toch
    leuke foto van het vissende kind
    hee geniet nog even en zeker van herfstweer met 25 graden
    groetjes afke

• 26 April 2009 - 19:41

Herman:

Dat was weer een druk programma. Dat spel moeten we hier ook maar eens invoeren, lijkt mij wel iets voor de familiedag. Al is de kans groot dat na afloop de familie uiteen is gevallen in winners en loosers.

groeten papa

• 27 April 2009 - 06:17

Mama:

Hoi Marije, lekker lang verhaal,je bent nogal sportief de laatste tijd, fijn dat je de gym leuk vind, doe je ook aan spinning, papa doe dat ook, samen met Gerard zoals je misschien wel weet.
    Grappig dat je bakt met de kinderen, ze zullen dat helemaal niet erg vinden.
    Ik kan me voorstellen dat wanneer je alle 4 kinderen thuis hebt je handen vol hebt, wel fijn dat de oudste 2 wat groter zijn.
    Leuk een weekendje kamperen en bij jullie is het bijna altijd mooi weer dus dan hoef je niet overdreven veel mee te nemen.
    Hier is het al een lange tijd mooi weer en erg droog, komende dagen zou het wat gaan regenen.
    Donderdag is het koninginnedag.

Groetjes mama

• 27 April 2009 - 10:35

Joanne:

heeeey marije!!!
    wat een leuke foto's!
    en Anzac day, ik kan me dat nog herinneren van vorig jaar, toen waren juud en ik in cairns..oeh die australiers waren toen echt allemaal knettertje dronken inderdaad.
    leuk dat kamperen!!!
    kids vinden dat bakken vast helemaal geweldig inderdaad!!
    groetjes

• 06 Mei 2009 - 20:29

Loes:

He jij!

Moest aan je denken toen ik vanmorgen een retourtje australie vond voor 650 euro incl tax!!! Ik hou van credietcrisissen!!
    Helaas heb ik mn tickets al geboekt...
    Je vermaakt je nog steeds daar zo te lezen, en alweer bijna op vakantie naar NL :) Gezellig!!
    Nou tot spreeks!

xxx