drukke en leuke week
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg marije
17 Augustus 2008 | Australië, Sydney
Dinsdag: We hadden een leuke schooldag. Eerst een excursie naar het New South Wales (NSW) Parliamant. De regering zeg maar. Dit gebouw staat in het midden van Sydney en is open voor publiek. Ruim 4 jaar geleden was ik er al eens geweest met Loes. Er was een rondleiding georganiseerd voor onze klas (de laatste paar weken gaat onze opleiding namelijk over wetten en legal stuff). Het was super interessant. We mochten ook foto's maken, zal ze zo bijvoegen. Na de exursie moesten we weer naar college. We moesten presentaties geven. Ik begin dat steeds leuker te vinden. Het scheelt dat we het meestal niet alleen hoeven te doen. Ik deed de presentatie deze week samen met Jagdeep en Brijal.
Dinsdagavond kwamen Kirsten en Vanessa bij mij thuis om een film te kijken. Was gezellig.
Woensdag: normale schooldag. 's avonds vroeg naar bed want deze week ging ik namleijk ook donderdag werken bij de bakker. Voor schooltijd nog.
Donderdag: deze dag begon vroeg namelijk om 4.00 am. Ik nam de bus naar werk maar kwam er achter dat het met de fiets veel sneller gaat. Je hoeft niet te wachten op de bus en de bus neemt een enorme omweg. Dus dat ga ik vanaf nu doen. Het is minder dan 10 min. Ik ga metg mijn fiets over de Freeway :) Haha. Er is toch maar weinig verkeer zo vroeg in de morgen. Het is allemaal bergafwaarts ideaal dus. Het enige nadeel is dat het enorm donker het. Omdat het een freeway is, staan er geen lantaarnpalen.
Werken was leuk, rond 8.30 al klaar en toen naar school. Rond een uur of 5 weer thuis.
Vrijdag: weer bij de bakker gewerkt en toen naar mijn schoonmaakadres.
Zaterdag: werken bij de bakker tot een uur of 10.30. Vanessa kwam naar mijn werk gefietst en toen zijn we naar Curl Curl Beach gefiets, dit is toch 1 van de mooiste stranden aan de Northern Beaches. Ik heb daar rond Kerst 3 weken gehouse sit. Het is een lekker fiets tochtje weinig heuvels. We hbben lekker over het strand gewandeld het was heerlijk weer. Rond een uur of 2 was ik thuis. Wat wassen gedraaid en toen proberen te slapen want ik had namelijk een 25th birthday party van Janet. Ik was super moe maar kon helaas niet slapen.... Rond 7 uur de bus naar de stad gepakt. Ik had Kirsten ook meegevraagd. Zij kent nog niet superveel mensen hier dus voor haar wel leuk om mee te gaan. We zijn eerst naar een hele leuke bar in Glebe gegaan en toen met een hele groep naar de Orient Hotel in the Rocks. Was leuk. Alleen werd Kirsten door de bouncers naar buitengegooid omdat ze dachten dat ze een xtc pil had genomen. Nou dat sloeg echt nergens op. Zo raar. Maar ze mocht dus echt niet meer naar binnen. Omdat zij de weg nog niet kent in de city ben ik maar met haar terug gegaan naar Manly. Even naar de STeyne geweest. Er zijn nu allemaal nieuwe pub regels in Manly (er was namelijk veel geweld) en daarom sluiten ze al om 2.30. Ik vond het niet erg hoor, was al sinds 4 uur op en echt doodmoe.
Zondag (vandaag). Ik sliep zomaar tot 12 uur! Wow. Had dus echt slaap nodig. Lewis vroeg of ik plannen had vandaag en dat had ik niet (nou ja behalve boodschappen doen, wassen draaien, studeren enz) dus hij vroeg of ik met hem en Riley meeging naar een bbq van vrienden. Ik had nog wat dingen te doen maar ben daarna richting Manly gefietst en samen met Riley en Lewis naar de bbq gegaann. Was echt heel gezellig. Veel nieuwe mensen leren kennen. Rond een uur of 7 was ik thuis. Toen moest ik nog naar de supermarkt (zijn hier open tot middernacht) want had echt geen eten meer in huis. En nu is het al weer 10 uur en ga ik zo lekker slapen. Ik heb veel foto's gemaakt dus zal er zo even 10 uitzoeken en online zetten.
Ik kreeg vandaag trouwens een sms van vanessa: Holy shit I just got attacked by those coming to soccer. So scary. I think one got my helmet. I never biked so fast in my life. Oh god they are the nastiest creepiest birds alive. So scary. They kept coming back to me.
Ik had haar mijn verhaal natuurlijk verteld (want gebeurde toen ik op weg waar naar haar socccer match). Ik had ook wat research gedaan en het schijnt dat ze aanvallen tussen Aug en Oct en vooral fietsers :(. Een tip op de site was: verf ogen op je helm dat maakt ze bang. Nou papa en andere mensen die denken dat het mijn eigen schuld is :D dat is dus niet zo.
Afke: gefeliciteerd met de geboorte van Thomas. En Len en Jeffrey jullie natuurlijk ook!
17 Augustus 2008 - 20:23
Afke:
bedankt voor je felicitatie , en elke oma zal het wel zeggen :maar het is een schatje
lijkt niet op een lingmont maar heeft wel de kuiltjes van dennis
en jij hebt het ook weer aardig op de rit begrijp ik ,fijn jo
mag je trouwens daar wel fietsen is toch een snelweg ?
of doen ze niet zo moeilijk daar
zal zo even je foto,s bekijken
hee kalm aan en genieten
gr, afke -
19 Augustus 2008 - 00:36
Cora:
Hi Marije,
Euh die rit mag dan bergafwaarts maar 10 min. zijn, maar hoe doe je dat op de weg terug? Of neem je dan wel de bus :p Wel minder idd zo in het donker!
En die ogen op je helm schilderen lijkt me een strak plan! Moet je alleen wel ogen uit zoeken van een dier dat voor hun gevaarlijk is hhihi.
Liefs uit de USA!
Cora
21 Augustus 2008 - 20:43
Papa:
Leuk dat je alweer zo snel je draai hebt gevonden op de nieuwe plek en mooie foto's heb je gemaakt. Als je toch een helm ophebt dan kan je toch weinig gebeuren met die vogels? Maar ik vind het wel een goed idee van die ogen, dat zou zomaar kunnen helpen. In Nederland gebeurt dit soms met buizerds, die vallen vooral hard lopende mensen aan zoals trimmers en soms ook fietsers. Je kunt natuurlijk ook een andere weg nemen.
liefs papa