Enge vogels - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu Enge vogels - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Enge vogels

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

11 Augustus 2008 | Australië, Sydney

Een week is voorbij en ik heb weer een eigen plekje! Iedereen kwam met oplossingen aan. Ik was nog in het huis van Toni en Vic maar daar kon ik ook niet veel langer blijven. Ik heb zaterdag na mijn werk flats bekeken. De eerste was een grote unit met 4 slaapkamers, op een hele goede lokatie. De tweede was in Dee Why heel dichtbij Saartje en Scott en ook super dicht bij het strand. Maar toen ik de deur open deed kwam er meteen een walm van rook op me af.Echt heel erg. Plus een veel kleinere kamer, meer huur en de lokatie van de andere unit is beter dus heb uiteindelijk voor de eerste gekozen.

Er wonen 2 Aussies: Leewis en Riley. Ze zijn broers. Ik ben er zondag in verhuisd. Er kwam ook nog een Koreaan in op zondag (hij nam de vierde kamer) maar 10 min. later is hij al weer uitverhuisd :D. Hij vond het te koud.

Zaterdagavond gingen we bowlen met Saartje, Scott en vrienden van hun. En helaas, ik was weer laatste... De eerste game gedeeld laatste met Leah en de tweede game helemaal alleen. Na het bowlen gingen Scott, Frank, Saartje en ik nog film kijken tot 2.30. Ben blijven slapen en dan zondag afscheid genomen van Saartje zij vertrekt namelijk morgen naar Belgie om een partner visum aan te vragen! Ze zal zo'n twee maanden wegblijven.

Nadat ik thuiskwam heb al mijn spullen verzameld en een auto geleend van iemand en alles oververhuis naar mijn nieuwe plekje in Balgowlah / Seaforth. Toen auto weggebracht en mijn fiets weer verhuisd. Onderweg nog een korte tussenstop gemaakt om even Vanessa te zien voetballen. En wat gebeurde er..... ik werd aangevallen door een lelijke enge gevaarlijke mag pie! (zo'n grote ekster, ik denk dat Lenneke, Joanne en Jeffrey mijn reactie in de Blue Mountains nog wel kunnen herinneren toen ik zo'n vogel naar mij zag loeren). Nou gister was het dus echt eng. Ik zag 'm al zitten en naar mij loeren en ja hoor hij kwam er aangevlogen en zooooo laag over mij heen. en nog een en nog een keer. Shit! Ik mijn fiets neer gegooid en naar soccerfield gerend heel onopvallend bij twee andere mensen gaan staan, ik dacht dan heb ik maar 1/3 kans om aangevallen te worden. En ik had gelijk :d. haha. Wij alle drie rennen. nou uiteindelijk had de vogel er genoeg van, maar toen was ik nog steeds niet bij Vanessa's game die was nog veel verder en ik moest mijn fiets dus weer halen onder de boom waar die ekster zijn nest had. Oef. Maar is allemaal goed gegaan. Even wat van Vanessa's game gzien en net toen ik weg wou gaan kwam ik Asher tegen en ik vertelde het hem. Hij zo van: ja moet die ekster recht aankijken als je wordt aangevallen. Nou ik zal het onthouden.

Anyway ik MOEST weer langs die bomen en ik fietste heel hard en opeens zag ik een schaduw van een vogel er aan komen en ik kijken was het weer die ekster. Oh, hij dook weer hele tijd op me. Echt nog nooit zo blij geweest met een helm. Ik botste nog bijna tegen een auto ook. Jeetje wat een avontuur toch weer. Het zal nog wel vaker gebeuren want de eksters maken op het moment nesten of ze hebben al jongen dus dan zijn ze heel protective. Ze staan er bekend om. Vorig jaar waren Leroy en ik ook al eens achter nagezeten. Bij scholen in de buurt worden nesten vaak weggehaald zodat kinderen niet aangevallen worden.

Ik fieste naar mijn nieuwe huis en al mijn spullen uitgepakt. Ik heb ook een 4de room mate gevonden. Iemand datiek via via "ken" Mimi heet ze ze komt uit Slowakije en is 27 jaar. Ze spreekt super goed engels.

Vandaag was leuke college dag! We gingen namelijk op excursie nara de Restaurant Expo 2008 in Moore Park. Er staan allemaal stands van suppliers van wijn, kaas, koffie, chocola, eten enz enz. Het is eigenlijk bedoeld voor restaurant eigenaren maar wij zijn hospitality management (hotelschool) en mochten er ook heen! Was leuk. Om 10 uur zaten we al aan de wijn. Van alles krijg je samples, dus kleine hoeveel heden maar er staan enorm veel stands dus genoeg te eten en drinken. Heerlijk icecream, ik heb nog 2 stands met Gouda kaas ontdekt en meteen even de mensen de juiste uitspraak geleerd (Aussies en engelssrpekenden noemen het Koeda :D). Er was ook een frozen cocktail machine. Ja wij vermaakten ons wel. Ik heb trouwnes ook eend en geit gegeten (ik moest wel een beejte aan onze geiten Saartje, Roosje en Blacky denken :d) maar het smaakte goed. HEb veel fotos gmaakt zal eens wat leuke uitzoeken.

• 11 Augustus 2008 - 16:28

Joanne:

hhahahaaha dat verhaal van die vogel, helemaal geweldig, ik zie het al helemaal voor me!!!
    kan me idd herinneren dat je al panish was voor dat schattige vogeltje @ blue mountains, magoed voor welk dier ben je niet bang??hehe

• 11 Augustus 2008 - 16:40

Cora:

Ja jammer dat je om die reden weg moest.. :s Lijkt me idd niet erg prettig. Lekker dat je nu dan al een nieuw plekje hebt gevonden waar je kunt verblijven!!

Wauw aangevallen worden door een ekster, daar heb ik nu nog nooit van gehoord, maar ik zou ook niet weten dat ik daar nu mee aan zou moeten idd.. wat apart!

Groetjes uit de US!
    Cora

• 11 Augustus 2008 - 19:33

Papa:

Ze moeten jou ook altijd hebben he, al die enge beesten, wat vervelend nou. Maar het is je eigen schuld, die beesten zien dat je bang voor hen bent en dan komen ze juist.

groeten papa

• 12 Augustus 2008 - 09:36

Afke:

leuk verhaal
    blij dat wij hier niet van die enge vogels hebben
    fijn dat je weer een thuis hebt !
    nu weer genieten
    ik wet niet of je het al gehoord hebt maaaaar ik ben oma geworden !
    op 11 aug. is yvet bevallen van een zoon
    een schatje
    ga er vanavond weer even naar toe
    heegroetjes en veel plezier in je nieuwe huis
    OMA afke