Het is orange & blurry.....ra ra wat is het? - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu Het is orange & blurry.....ra ra wat is het? - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Het is orange & blurry.....ra ra wat is het?

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

20 Juli 2008 | Australië, Sydney

Hey! Deze week heb ik gelukkig wat meer beleefd dan de afgelopen weken. Ook was vandaag (onverwachts!) mijn eerste vrije dag in 28 dagen. Relaxed :D.

Maandag: een drukke college dag. Elke maandag hebben we namelijk een exam om 9 uur en moeten we ook nog een assignment inleveren. Maandagavond nadat ik thuis geholpen had naar the Oaks (pub) geweest met Vanessa en Livie om eens bij te praten.

Dinsdag: weer college en toen thuis weer helpen. De kids hebben vakantie van school en sport enz. dus het gaat er allemaal wat relaxter aan toe. HEb samen met Jemma (de mama) gegeten. Sinds dat ik hier ben (5 maanden) heb ik denk ik nog maar 5x met haar gegeten. Echt saai om altijd alleen te eten (en te koken).

Woensdag: college, thuis weer helpen en toen naar het Belgian Beer Cafe met Troy om een hapje te eten. Smaakte zeer goed! Ik had kaas kroketten en Troy mossels en ik vind mossels zowaar lekker! Natuurlijk ook een paar lekkere kriekjes gedronken :D.

Donderdag: deze dag stond de stad een beetje op zijn kop! De Paus is namelijk in town en vandaag ging hij over de haven varen en een tochtje door stad maken in zijn PausMobiel. Aangezien er een enomre verkeersdrukte verwacht werd kregen wij eerder vrij van college en de meeste office werkers ook. Ik ben samen met Troy naar een goed uitzichtpunt recht onder de harbour bridge gegaan. Heerlijk in het zonnetje gezeten en genoten van de goede sfeer. Er zijn zo'n 500.000 pelgrims (allemaal christelijke jongeren) van over de hele wereld in de stad. De hele dag wordt er gezongen, gedanst. IEdereen loopt met vlaggen rond. De Paus zou eigenlijk rond 4.45 langskomen waar wij zaten maar hij was achter op schema. Dus wij wachten en wachten (al voelde dat niet zo...) en ja hoor eindelijk kwamen er een heel aantal beveiligings auto's om de hoek maar echt met een enorme snelheid. Toen kwam ook de Paus in orantje outfit er in zijn Pope Mobiel aan, maar jeetje wat een snelheid had zijn mobiel. Echt serieus als ik op dat moment had geniest had ik 'm gewoon gemist :D. Tienduizenden mensen hebben de hele dag op 'm gewacht maar doordat ie achterleip op schema kwam hij met 65 km langs. Ik wist niet wat ik moets doen: zwaaien, kijken of foto's maken dus ik deed van alle drie maar een beetje met als gevolg dat ik geen foto's heb die goed gelukt zijn :D haha. Maar ik krijg er nog wel wat van Troy dus je houdt ze tegoed! Ok nou dat oook weer meegemaakt en toen snel naar mijn huis want ik moest om 6 uur al weer babysitten.

Er lag een leuke verrassing op mij te wachten: een pakketje van mama, papa, Lenneke, Joanne en Jelmer. Lekekr drop, pepermunt, borrelnootjes, tijdschriften en nog meer! Super bedankt!!!!!!

Vrijdag: dagje in de patisserie van 4.30 - 12.00. Het scheelt een stuk dat ik niet meer op donderdag werk (zit nu namleijk op college die dag) ik hoef nu maar 2 dagen vroeg op. Heerlijk! ZE missen me wel bij de bakker hoor ik :D. Het koffie maken heb ik eindleijk onder de knie! Maak nu supergoede koffies. Ik heb nu ook door dat het heel anders kan, ik werkte vorige week bij Dutchies Delight en daar is het toch wel een zooitje op het gebied van koffies... Zal er maar niet op ingaan.

Rond 1pm was ik thuis en toen in 5 uurtjes het hele huis schoongemaakt en lag daarna vroeg in mijn bed.

Zaterdag: werken in bakkerij van 4.30 - 9.30. Toen van 10.30 - 12.00 uur oppassen op Kiera en daarna van 12.00-15.00 mijn schoonmaak job gedaan daar. Toen op naar Warringah Mall en daar had ik een uurtje de tijd om met Vanessa te shoppen. Maar niks gekcoht. Toen vlug naar huis, even douchen en naar de stad om te gaan eten met Janet, Mel en Xin. Helaas was de Harbour Bridge afgesloten voor bussen en auto's (ivm processie voor world Youth Days) en duurde het wel 1,5 uur voordat ik eindelijk in Glebe was. Lekker gegeten en toen naar Janets en Mels plaats om daar een film te kijken: Dan in real life! Hele leuke. Ik had geen zin om naar huis te gaan met de bad traffic conditions dus bij Janet en Mel blivjen slapen.

Zondag: Ik zou vandaag bij Dutchies Delight moeten werken maar ik hoorde maar niks van Rob (de eigenaar). Ik had 'm gesmst de dagen ervoor. Ik had eigenlijk wel super zin in een vrije dag en heb er niet meer achteraan gebeld. Om 12 uur kreeg ik een text dat ie me vergeten was. Oh well.... Ik heb dus Joannes 1daagse carriere bij Dutchies Delight (nog) niet kunnen overtreffen :D.

Mel, Janet en ik hebben ontbeten in Glebe en ik ging richting huis er sotnd namelijk iets heel leuks op de planning! Ik kreeg gister een telefoontje van Sofie (mama van Emma en Jamie) of ik soms zin had om mee te gaan naar een voorstelling van Cirque Du Soleil! Ik moest eigenlijk thuis babysitten maar heb aan Jemma gevraagd of dat een andere keer mocht en dat kon!

Aan het eind van de middag werd ik opgepikt door Philip, Sofie, Jamie en Emma. Ook Kirsten, hun nieuwe Belgische au pair was mee. Zij is 2 dagen geleden gearriveerd. Rond 5 uur kwamen we aan en wat bleek: Sofie had VIP kaarten! Echt super! 270 dollar per stuk (160 euro). We zaten in een speciale tent, gratis drankjes hapjes echt heel luxe. Rond 5 uur begon de voorstelling, het was ontzetten mooi. Gave muziek (live alles!) en alle artiesten zijn zoooo accrobatisch! In de pauze mochten weer weer naar de VIP ruimte en kregen wel allmeaal desserts: tiramisu, soesjes, donuts enz. enz. Het VIP leventje bevalt me goed :D. De tweede helft was ook erg mooi. Je weet gewoon niet waar je moet kijken. We kregen als VIP"s ook allemaal nog een cd met de muziek van de voorstelling.

En nu is het al weer zondagavond 10.37 en moet ik eigenlijk aan het studeren zijn....Dat ga ik maar gauw doen dan!

• 20 Juli 2008 - 14:06

Papa:

Hoi Marije,

Net terug van mijn wandeltripje in Noorwegen werd ik weer verrast door 2 verhaaltjes van jou, een iets saaier en een opwindend verhaal. Erg leuk wat je daar allemaal meemaakt, maar maak het niet te gek met al dat werken, regelmatig vrije dagen heb je ook nodig. Mijn trip was kort maar krachtig, Noorwegen is een heel mooi land met mooie natuur. Het is wel gek dat het 's nachts niet donker wordt, ook al schijnt de zon dan niet meer. liefs papa

• 20 Juli 2008 - 14:33

Joanne:

heej, hehe gaaf van de paus!
    leuk pakketje he! je smsde nog wat van mij was, dat was het armbandje!!
    ennee.. van die rob wordt je ook niet wijs, naja relaxt dat je dan iig een dagje vrij had!

• 20 Juli 2008 - 16:13

Joke:

Hoi, de paus in sneltreinvaart, een leuk pakketje en een VIP Cirque du Soleil in 1 week.Dat had je wel verdiend, na 28 dagen werken. Pas goed op jezelf!!Groetjes van ons 3-en

• 20 Juli 2008 - 20:49

Mama:

Hoi marije
    Fijn dat jouw pakket zo snel en goed is aangekomen, hadden ze het nog opengemaakt?
    Geniet er maar van.

Ziet er wel snel uit die popemobile.

Had jij even geluk met die v.i.p. plaatsen bij Cirque du soleil,heerlijk ook om zo veel en zo lekker te kunnen eten zonder dat het je iets kost.

Het weer is nog steeds beneden de maat maar in de loop van de week gaan we naar 25 graden,dus de zomer komt er aan.

Groetjes en liefs mama.

• 22 Juli 2008 - 17:14

Cora:

Grappig dat je de paus hebt kunnen zien.. al was het idd dan wel in sneltreinvaart. Als ik jou was had ik me geen zorgen gemaakt over het zwaaien, dat had ik direct overgeslagen ;) Dan nog de keuze tussen foto's of kijken.. Met die keuze heb ik ook nog wel eens moeite, zkr als je weinig tijd hebt :p

Stoer joh naar Cirque du Soleil, dat wil ik ook nog altijd graaaaaaaaag een keertje zien! Ik wacht wel tot ik weer terug ben in NL en ze daar weer us een keertje komen. Zo'n VIP arrangement is idd wel cool he, heb ik met mijn werk ook wel eens meegemaakt!

Groetjes!!!
    Cora

• 28 Juli 2008 - 18:03

Joke:

Wat hoor ik, heb jij sneeuw, terwijl het bij ons warm en benauwd is???