Edward Scissorhands, term break en meer.... - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu Edward Scissorhands, term break en meer.... - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Edward Scissorhands, term break en meer....

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

15 Juni 2008 | Australië, Sydney

Een terugblik op de afgelopen 2 weken:

Het waren mijn laatste schooldagen voor term 6. Ik vond deze term echt heel leuk! Het ging vooral over plannen, organiseren, coordineren, management en marketing. Het project waar we de afgelopen 5 weken mee bezig waren was heel leuk. We moesten o.a. een brochure maken, vergaderingen houden, van alles regelen. De brochure is heel mooi geworden. Met dank aan Lenneke die al mijn ideeen heel mooi in photoshop heeft verwerkt. Afgelopen dinsdag had mijn groepje de presentatie over het project en het ging echt super. Ik kreeg een 9,5!

Vorig weekend was een "long weekend" zoals dat hierheet. Het goede aan Australie is dat als een feestdag toevallig in het weekend valt dat je dan toch nog de maandag of vrijdag vrij hebt (ook als is dat officieel niet de feestdag). Wij hadden afgelopen maandag vrij het was namelijk de Queens Birthday. Er wordt hiervoor niks bijzonders gedaan.

Vorige week zaterag heb ik gewinkeld in Manly met Vanessa. Ik moet het komende half jaar veel presenteren en moet dus ook nette schoenen hebben. We mogen niet presenteren in bijv. spijkerbroek en sneakers. En aangezien ik alleen maar slippers en sneakers heb, ben ik op zoek gegaan naar mooie laarzen, gelukkig gevonden (zie foto's). Zaterdag aan het eind van de middag nog een uurtje met Annet naar het jazz & blues festival in Darling Harbour geweest was gezellig.

Zondag lekker gerelaxed en rond 5 uur had ik met Annelore afgesproken, wij gingen namelijk naar het theater in het Opera House! Mijn eerste keer! Ik wou al een tijdje gaan, maar wel naar een show die ik echt wilde zien. Toen ik hoorde dat Edward Scissorhands 3 weken lang hier zou spelen dacht ik van dit theater wil ik wel zien! Ik weet nog goed dat Lenneke, Joanne (Jelmer?) en vroeger die film heeeel vaak keken. Nu was er dus de theater versie. IK vond het heel goed! Hele super mooie decors, goede acteurs, mooie outfits en veel dans en muziek. Er was van alles te zien. OP internet had ik een goede deal gevonden, voor $1 dollar extra kreeg je een maaltijd in een chique restaurant. Dus voor de voorstelling hebben Annelore en ik heerlijk gegeten.

Ik kwam trouwens de familie Konijn nog tegen in het Opera House! Victor moest optreden en Zali, Dexter en Leroy kwamen kijken samen met nanna en pop (zo heten opa's en oma's in Australie). Echt een leuke verrassing om ze nog eens te zien!

Na de show zijn we richting Dee why gegaan waar Saartje en Scott wonen. Er was een feestje aan de gang daar. Ann, Steph, Griet en nog een boel van Scott's mates waren er. Was gezellig. Tevens de laatste keer dat ik Ann en Steph zag, zij hebben Australie inmiddels verlaten.

Maandag was de Queens Birthday. Heb toen met Annelore en Griet afgesproken in Manly. Nog een toepasselijke film bij Annelore thuis gekeken: the nanny diaries. Het boek had ik al eens gelezen toen ik au pair was in Chicago. Was wel leuke film wel superoverdreven.

Dinsdag ging om 4.45 mijn wekker: niet om naar de bakker te gaan maar had 'm geheel vrijwillig :D gezet om naar het Nederlands elftal te kijken. Dacht dat het live zou worden uitgezonden maar was niet zo. HEb toen maar via internet naar Jack van Gelder geluisterd! Euro 2008 leeft hier totaal niet. Australie is het land van rugby en cricket en niet van voetbal (al begin het wel wat populairder te worden).

Zaterdagochtend had ik meer geluk. Ik begon met werken bij de bakker toen ook net de wedstrijd NL-Frankrijk was. Rob was zo aardig om de tv in de bakkerij neer te zetten, deze wedstrijd werd namelijk wel live uitgezonden. En de radio in de winkel zendde zomaar live NOS uit! Dus konden alle klanten meegenieten van de Nederlandse radio (maar ja zo druk is het toch niet op een zaterdagmorgen om 5 uur). Maar wel heel leuk natuurlijk! Vooral the result! Go Holland!

Na het werk ben ik naar Saartje in Dee Why geweest. Leuke film gekeken: 27 dresses. Toen naar huis even een paar uurtjes slapen. 's avonds ben ik uitgeweest in de stad naar de Gaff (ken jij wel he Joanne :D). Was heel leuk! Ik ahd eigenlijk geen zin om te gaan, was moe en het was koud maar ben blij dat ik uiteindelijk toch gegaan ben. Samen met Sarah, Vanessa en Ashleigh.

Vandaag ben ik naar mijn oude au pair gezin in Beacon HIll geweest. Eens bijkletsen. Was gezellig. Toen naar Manly geweest en daar wat gegeten en gedronken met Annelore. Ook zij vertrek binnenkort weer naar Belgie. Naast Annelore, STeph en Ann, gaan ook Griet (samen met Dan) en Debbie naar Belgie. Ze zijn (op Annelore na) allemaal live out nannies en er zullen dus ook geen nieuwe au pairs komen (wel voor Annlore in de plaats).

De komende 2 weken heb ik term break en hoef ik maandag, dinsdag en de woensdagochtend niet naar college. Dat betekent: heerlijk uitslapen. Ik ga wel wat nanny werk doen maar dat noem ik eigenlijk geen werk.

HEt is trouwens iets kouder de afgelopen dagen. Zo'n 14 / 15 graden en dat voelt echt koud! Het waait en regent veel, het is zeg maar echt typisch Nederlands herfstweer.

Zo, het is weer een heel lang verhaal geworden. het is voor mij eigenlijk ook een soort dagboek. Ik hou deze website al 3 jaar bij en kan dus ook heel gemakkelijk terugzoeken wat ik allemaal gedaan heb. EEn goede motiviatie om de weblog bij te houden en elke week er een verhaaltje op te schrijven zijn de reacties die ik elke week krijg. Echt leuk! Ga zo door!

• 15 Juni 2008 - 13:22

Afke:

he he ik leef nog hoor
    wat een lekker lang verhaal
    en de vorige opsomming was ook leuk
    wist niet dat er zo veel dingen daar niet te krijgen zijn
    maar mango.s verkoop ik hier ook veel hoor
    zeker als ze in de aanbieding zijn
    het word wel rustig daar bij jou zoveel die terug gaan
    ach misschien ontmoet je nu weer heel andere mensen ,
    is ook wel weer leuk toch
    wat een prachtige foto van de city in de mist !!!
    lekker dat je nu weer even vrij bent van school , effe bijtanken jammer dat het alleen geen zomer meer is he
    kon je lekker naar de zee
    ik stop er maar mee
    hoor het wel weer
    groetjes en fijne vacantie

• 15 Juni 2008 - 14:37

Papa:

Hoi Marije,

Erg leuk dat je nu ook eens een keer een voorstelling hebt meegemaakt in het Operahouse. Want dat moet je toch een keer in je leven meemaken vind ik. Zijn er nog leuke voorstellingen komend voorjaar??? Wat je ook eens moet meemaken is een concert in de Arena van Bruce Springsteen, waar ik woensdag met Louis en Joop heen ga. Ik ben nu een DVD aan het bekijken en ik krijg er steeds meer zin in.

liefs papa

• 15 Juni 2008 - 18:37

Joke:

Lijkt me super om een voorstelling in Opera House te zien.En je studie blijft ook maar goed gaan. Geniet van je term break. En wat het weer betreft: lijkt precies hetzelfde als bij ons.

Joke

• 15 Juni 2008 - 19:05

Mama:

Het weer bij ons lijkt inderdaad op dat bij jullie,hier dikke plensbuien afgewisseld met een beetje zon en zo'n 16 graden denk ik.
    Het was rustig bij het Rustpunt vandaag.

We zijn vanmiddag naar het nieuwe ziekenhuis in deventer wezen kijken,er was open dag.Het wordt per september in gebruik genomen.
    Leuke foto's, geniet van je 2 rustiger weken.
    Jelmer is weer thuis uit Noorwegen.

Liefs mama

• 15 Juni 2008 - 19:16

Jan En Ria:

Fijne vakantie, wij lezen je belevenissen altijd met veel plezier!

Groet
    Jan en Ria

• 17 Juni 2008 - 15:58

Lenneke:

Goh Marije, wat een MOOIE brochure, al zeg ik het zelf. Wel een vet goed cijfer had je.
    Groetjessss

• 24 Juni 2008 - 03:51

Joanne:

werd wel een keer tijd om naar een voorstelling te gaan he! gaaf hoor!
    erg handig dat je len ff hebt ingeschakeld voor de brochure..hehe