Op stap met Gerard en Herman :-)
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg marije
06 Februari 2006 | Australië, Sydney
We namen de trein naar de stad en vanuit daar de ferry (=veerboot) naar Manly Beach. Een goed begin van een vast en zeker geweldige vakantie. We liepen naar het apartement dat ik voor ze geboekt had en nadat ze zomerse kleren hadden aangedaan nam ik papa en Gerard weer mee terug naar de stad. Weer op de ferry, een hele mooie boottocht door de schitterende haven van Sydney.
Eerst maar eens naar het Opera House gelopen, tenslotte toch 1 van de meest bekende bouwwerken ter wereld. We zijn er rondom heengelopen, er in geweest en hebben er natuurlijk veel foto's gemaakt!
Omdat het niet echt geweldig weer was (bewolkt, frisjes (voor mij dan, het was nog altijd 25 gr.) zijn we eerst naar het Australia Museum gegaan. Daar een hele mooie foto expositie gezien die over de hele wereld gaat. Het thema is natuur/dieren, dus wel aan papa en Gerard besteed. Ook een hele collectie opgezette vogels en insecten bekeken. Ook nog kennis gemaakt met een aantal australische dieren zoals de koala, het vogelbekdier, de miereneter en niet te vergeten de kangaroo!
Nadat we zo ongeveer het hele museum hadden bekeken zijn we naar de Royal Botanic Gardens gelopen. Dit is een enorm groot park, met allerlei verschillende soorten bomen, planten en vogels in het hartje van Sydney. Papa en Gerard keken hun ogen uit, we hebben er zeker 2 tot 3 uur rondgebracht. En ik overdrijf niet als ik zeg dat papa elke vogel die hij zag minstens 10x op de foto heeft gezet!
Dat was dag 1 al weer, we gingen terug naar Manly, ik heb eten gekookt en rond 11 uur waren ze helemaal uitgeput (wat wil je na zo'n lange vlucht) en ben ik maar naar m'n eigen huis gegaan.
Zaterdag was het nog steeds bewolkt, zo'n 25 gr. en het sputterde een beetje. Maar dat hield ons niet tegen om de 10 km lange wandeling van Manly naar de Spit te lopen. Ik heb deze wandeling zelf zeker al 5x gelopen, het is echt schitterend. Je loopt door een boslandsschap, langs de haven, over kliffen en steile paadjes, langs verlaten strandjes. Veel klimmen en dalen. Weer allerlei vogels en planten gezien. Onderweg zijn we ook nog even naar Cassandra en Rainer geweest. Ik was vorig jaar 9 maanden au pair bij ze. Dus nu heeft papa ook gezien waar ik al die tijd heb gewoond en bij wie. Ook alle kinderen waren thuis.
Rond 2 uur 's middags bereikten we het eindpunt en namen we de bus terug naar Manly. Toen snel omgekleed en in de bus gestapt naar Janets huis. Zij is een hele goede vriendin van mij hier in Australie en ze gaf een afscheidsfeestje omdat ze binnenkort naar Europa vertrekt om daar 7 maanden te gaan rondreizen. Papa en Gerad waren ook uitgenodigd op de barbeque. Janets ouders komen uit Nederland maar wonen al jaren (voordat Janet geboren was) in Australie. Daar hebben we van een Aussie barbeque genoten en papa en Gerard hebben ook van de omgeving genoten. Ze namen rond 9 uur de bus terug naar Manly, en ik bleef nog bij Janet en ben met haar en haar vrienden uitgeweest in Manly.
Na een korte nacht (voor mij dan....) stond ik rond half 10 zondagochtend weer op de stoep bij papa en Gerard. Weer namen we de veerboot naar het centrum en vanaf daar een ondergrondse trein richting Chinatown (een wijk waar VEEEEEL chinezen wonen). Er was daar namelijk een optocht ter ere van het Chineze Nieuwjaar. We hebben daar zeker een uur genoten van alle muziek, dansgroepen en schattige chineze kindjes. Een heel spektakel. Toen weer terug naar de veerboten en een ferry genomen naar Watsons Bay en the Gap. Dit is de ingang van Sydneys haven, HEEL mooi. Hoge kliffen met opspattend water en schitterende uitzichten. En papa spotte natuurlijk weer verschillende interessante vogels!
Weer met de veerboot terug naar de stad en toen richting Darling harbour gegaan via de monorail. Dit is een soort trein, die heel hoog over de rails gaat, dus mooie uitzichten over de stad. Darling Harbour is een stuk van de haven, met daar omheen veel restaurantjes, attracties en een paar parken. WE hebben een show gekeken met didgeridoo muziek, en foto's van de Outback van Australie. Daarna nog even lekker buiten gezeten en de ferry terug naar Manly genomen. En toen al weer naar een barbeque geweest.
Ik woon in een huis met nog zo'n 10 andere buitenlanders en de mensen van wie wij het huis huren wonen erachter. Dat zijn Paul en Maggie, hele aardige Australiers die zelf veel gereisd hebben en het altijd leuk vinden om buitenlandse gasten te hebben. Ze gaven een barbeque en papa en Geard waren ook uitgenodigd. Daar zijn we zo'n 2 uur geweest. Lekker gegeten en leuke mensen ontmoet. En zo heeft papa ook gezien waar ik woon en wie m'n huisgenoten zijn. Er was ook een didgeridoo speler en mijn huisgenoot Lena uit Duitsland kan ERG goed viool spelen en heeft ook nog voor ons gespeeld. Papa en ik hebben ook nog een poging tot didgeridoo spelen gedaan! Maar iedereen was het erover eens dat ik het beter kon :-)
Dat was dag 3 al weer, wat gaat de tijd snel. Er is nog zoveel te zien en te doen en over 3 dagen vliegen ze al weer naar Nieuw Zeeland. Vandaag zijn ze zonder mij op stap. Ik heb ze o.a. naar de Blue Mountains gestuurd, een schitterend natuurgebied op een paar uur rijden van Sydney. Ik ben hier zelf al geweest. Hopelijk vinden ze het er net zo mooi als ik.
Wow, dat was een lang verhaal. Ik moet zo werken en daarna ontmoet ik papa en Gerard in Manly en ga ik ze wat tips geven voor hun reis in Nieuw Zeeland.
Tot snel maar weer!
06 Februari 2006 - 12:05
Mama:
leuk Marije, dat je die "oudjes" overal mee naar toe neemt, ze genieten er erg van.Dat van die foto's moet je maar voor lief nemen, papa denkt zo: van die 10 foto's per dier is er vast wel 1 goede foto.Veel plezier nog samen -
07 Februari 2006 - 17:22
Willemien:
Marije, wat super dat je onze kerels zoveel laat zien en laat genieten.
Druk programma hoor. Ze zullen je straks wel erg missen, want ik begrijp dat ze het morgen zelf uit moeten gaan zoeken. Natuurlijk wel met de nodige tips van jou. -
10 Februari 2006 - 10:45
Prosurfer L:
auuuu mn hoofd!! :'( ik ga noooit meer uit! Hoe is t daar?? xx -
10 Februari 2006 - 10:49
Prosurfer L:
oh weet je wie er trouwens bekend is in NL? BEN LEE!!! Ik zag m op tv, op mtv!! cool hee? xx