Australia Day - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu Australia Day - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Australia Day

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

28 Januari 2006 | Australië, Sydney

Eindelijk nieuwe foto's, weer met dank aan Janet.

Afgelopen donderdag was Australia Day, een nationale feestdag waarop wordt gevierd hoe goed het leven in australia is.

Wij begonnen al met het vieren van Australia Day de avond ervoor (Australia Day Eve). Janet en ik gingen samen met nog wat aAussies naar de Newport Arms, 1 van de bekendste beergardens van Sydney. Om middernacht was er vuurwerk over het water, erg mooi.

De dag erna hebben Janet en ik in de stad doorgebracht. Er waren allerlei muziekfestivals. We hebben naar country/rock geluisterd in the Rocks (oudste gedeelte van Sydney), toen naar jazz in Hyde Park en tenslotte naar rock in Darling Harbour. Om 9 uur was er een soort ceremonie in de haven en om half 10 vuurwerk. Super mooi, een muziekshow, lichtshow en vuurwerk op dezelfde tijd. Er waren wel 200.000 mensen op die plek. En dat was te merken ook. Toen het afgelopen was wilden al die mensen via dezelfde brug teruglopen naar de citycentre en toen werden we een klein beetje platgedrukt :-). Whoops.

Over 1 week komen papa en Gerard al naar Sydney. Heb al een heel programma samengesteld. Kan ik zelf ook weer even lekker toeristische dingen doen. De meeste dingen heb ik al gezien/gedaan maar dat is inmiddels ook al weer zo'n twee jaar geleden dus voor mij ook leuk om weer te doen.

Hopelijk zijn er geen haaien meer tegen die tijd. De laatste tijd worden er veel haaien gesignaleerd in omgeving Manly. Soms maar 3 meter van surfers/zwemmers vandaan. Op het strand gaat er dan het haaien alarm af en iedereen gaat vlug uit het water.

De afgelopen week regende het veel in Sydney. Niet zo leuk voor mij, maar erg goed voor de natuur. Begin deze maand waren er enorme bosbranden in deze omgeving (nu zijn er veel in Victoria) en mensen verbranden, veel vee verbrandt en huizen worden vernietigd.

Het weer is veel te goed om achter het internet te zitten, dus ik ga nu naar het strand. Ik laat snel weer van me horen.

• 28 Januari 2006 - 01:07

Lenneke:

Ha Marije,
    ik ben waarschijnlijk de eerste die je berichtje leest! Het is midden in de nacht maar kan even niet meer slapen namelijk. Morgen gaan we verhuizen, eindelijk. Een drukke dag dus (waarvoor ik goed uitgeslapen moet zijn... gaaaaaap). Lijkt me leuk, Australia Day. Papa komt al bijna he! Ik kan niet wachten tot je ook ons nieuwe huis kan zien! Ik geef je wel een keer een rondleiding via de webcam met mijn laptop. Lenneke
    PS kijk uit voor haaien.

• 28 Januari 2006 - 01:08

Lenneke:

O ja, leuke foto's, schattige kindjes!

• 28 Januari 2006 - 07:49

Mama:

Hoi Marije
    Vanuit een koud,min 8, even een berichtje.
    Papa's vakantie is begonnen, dus hij kan nu alle voorbereidingen gaan treffen om af te reizen.
    Drop en stroopwafels zijn gekocht, de knakworstjes komen er aan.
    Leuk dat je al een programma klaar hebt want ze willen veel zien, hrrl veel.
    Groetjes mama
    Leuke foto's trouwens en leuke kinderen natuurlijk.

• 28 Januari 2006 - 08:34

Papa:

Hoi Marije,

Leuke foto's heb je gemaakt. Vertel iedereen maar vast dat we eraan komen, hoewel, eerst vandaag Lenneke helpen met verhuizen, morgen naar ons nieuwe neefje Rowan en dan duurt het niet lang meer. Ik heb er veel zin in al zie ik wel op tegen het lange vliegen. Maar ik wil natuurlijk wel even een haai in het wild spotten, kun je daar voor zorgen?

groeten en nu heel snel tot ziens

• 28 Januari 2006 - 18:20

Irma:

Hé Marije, wat een leuke verhalen heb je weer, vooral dat mooie weer er bij, hier vriest het vannacht -10! Schattig zijn die kids waar je voor zorgt! Zeg heel veel plezier met je vader toegewenst, is ook voor jou een soort vakantie, toch?

Groetjes Irma.

• 28 Januari 2006 - 22:10

Joanne:

heej marije! leuke pics weer..heb me eindelijk maar es aan die mailinglist van je toegevoegd..vergat ik telkens! papa heeft nu ook een webiste gemaakt! www.hermanengerard.waarbenjij.nu, jaa technisch bezig he! durf je nog wel in het water te zwemme als dr zoveel haaien zijn?lijkt me echt 3x niks joh!
    nou veel plezier! doeidoei groetjes joanne

• 29 Januari 2006 - 09:47

Janet:

Hey Marije!
    Leuke verhaaltjes, ik kan het me allemaal erg goed vorstellen, hehe. Waarom heb je de fotos van de avond in Newport Arms niet bij gedaan??? ;) hehehe... Veel plezier volgende week met je vader en al je plannen. Ik zie je binnen kort wel weer (ga vrijdag mischien naar the Orient!!!)
    xxx

• 30 Januari 2006 - 20:51

Afke:

heel veel plezier met je vader groetjes

• 31 Januari 2006 - 11:22

Gerard M.:

nou Marije zet de koffie maar vast klaar we komen er zo aan nog een nacht slapen en dan nog een heeeeele lange reis wij zijn heel erg beniewd naar al dat moois waar jij al zo lang van hebt genoten heeeeeel veeeeel groetjes van mij Gerard

• 01 Februari 2006 - 15:38

Mama:

Jammer dat papa en Gerard door de mist niet konden vertrekken, maar het is niet anders. Ze komen wel hoor al duurt het wat langer.
    Groetjes mama

• 01 Februari 2006 - 17:13

Prosurfer L:

Coole nieuwe foto's!
    Je papa is er nu toch? of iig bijna.. spannend!
    hier is t zo kouddd! Kga van t weekend beginnen met t inplakken van alle foto's.. heb nu ff vakantie van school! yeaaah! tot snel!
    xx