Kia Ora - Reisverslag uit Hamilton, Nieuw Zeeland van marije - WaarBenJij.nu Kia Ora - Reisverslag uit Hamilton, Nieuw Zeeland van marije - WaarBenJij.nu

Kia Ora

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

08 Mei 2005 | Nieuw Zeeland, Hamilton

Nadat m'n lang weekend in Sydney er op zat, vertrok ik maandagavond van Sydney Airport naar Hamilton. Na zo'n drie en een half uur vliegen landde ik (nou ja, het vliegtuig) in Hamilton. Ubbo stond me al op te wachten en nadat ik kennis had gemaakt met hem reden we naar huis. Omat het al middernacht was kon ik niks van de omgeving zien, dus was het de volgende morgen een verrassing om te zien waar ik beland was. Ik maakte toen ook kennis met Sophie, Denise van vier en Tristan van twee.

Hamilton is een stad met ongeveer 100.000 inwoners gelegen op het noorder eiland (klik op de kaart rechts van dit verhaaltje). De afgelopen dagen hebben Ubbo en Sophie me een aantal keer meegenomen in de auto zodat ik de weg nu redelijk ken en ik met al best thuis voel. Ik ben ook een aantal keer meegeweest om Denise naar kindy (is een soort voorbereiding op de basisschool) te brengen. Ze gaat hier elke morgen heen. Het weer is gelukkig goed, ondanks dat het al herfst is. Het was best raar om van de lente in Nederland nu in een keer midden in de herfst te zitten. De bladeren zijn al mooi van kleur veranderd. Het gekke is wel dat je gewoon in korte kleren kunt rondlopen al is het 's ochends en 's avonds nog wel fris.

Ik heb deze week ook m'n rijbewijs gehaald. Normaal gesproken hoef je dit niet te doen als je hier maar tijdelijk bent. Ik ben echter vorig jaar ook al in Nieuw Zeeland geweest en daarom moest ik hem wel halen (alleen het theorie gedeelte). Het stelde op zich weinig voor. Sophie had het boek voor mij gehaald. Dit heb ik goed doorgelezen, ik heb alle vragen een keer gemaakt. Het waren er iets meer dan 200 en daarvan werden er 35 gevraagd op het examen (je mag max. 3 fouten maken). Je kon gelijk zien of je een vraag goed of fout beantwoord had, omdat je de antwoorden moet krassen net zoals in de krasloterij. Best grappig. Een aantal voorrangs regels zijn anders dan in Nederland en natuurlijk rij je hier aan de linkerkant van de weg. Ik had 0 fout en vanaf nu ben ik dus ook in het bezit van een Nieuw Zeelands rijbewijs. Ik heb ook nog een geldig Amerikaans rijbewijs en natuurlijk m'n Nederland rijbewijs (en ook nog een internationaal rijbewijs). Altijd leuk :D.

Ik heb een auto tot m'n beschikking wat ik ERG fijn vind. Gisteren heeft Ubbo me naar de stad laten rijden. Hij zat naast me, het is even wennen om aan de linkerkant te rijden en het is een automaat, daaarin had ik nog nooit eerder gereden. De richtingaanwijzer en ruitensproeier zitten omgekeerd dus telkens als ik rechts of links af wil slaan doe ik per ongeluk de ruitenwissers aan :D. Ik heb gisteravond ook al alleen gereden en het gaat goed! Ik ben toen naar the Univeristy of Waikato geweest. Via internet wist ik dat daar een Nederlands meisje (Linda) studeert en wij hadden afgesproken. Was gezellig.

Deze eerste vijf dagen zijn erg snel voorbij gegaan, vooral door alle nieuwe indrukken. Denise en Tristan zijn al redelijk gewend aan mij en tot nu toe gaat het erg goed.

Dit is het voor nu. Tot gauw.

Groetjes Marije

• 08 Mei 2005 - 09:05

Joke Bent:

Hallo, ik liep een beetje achter met m'n mailtjes. Net je 3 verhalen gelezen. Ziet er goed uit. Wij wensen je heel veel plezier!!!

• 08 Mei 2005 - 10:42

Lenneke:

Klinkt goed allemaal! Gaan we nog wat zien van de foto's die je met je nieuwe digicam maakt?

• 08 Mei 2005 - 13:20

Joanne:

heb net nog met je gebeld.. en moest nog ff op je website kijke! Maar idd.. wacht ook op de fotoootjes!!

• 08 Mei 2005 - 17:46

Miranda:

Hi Marije,

Leuk hoor zo´n weblog. Hoe lang blijf je in NZ? Op vakantie (of op de terugweg) naar Namibie? ;-)

• 08 Mei 2005 - 21:08

Prosurfer:

vettttt!!
    maaruhh wat betekend kia ora??
    NL is saai! x

• 09 Mei 2005 - 12:18

L.:

haha ok.. Maar in welke taal dan?? :D NZ spreekt toch geen nieuw zeelands.. of zie k dat nu helemaaal verkeerd?? x

• 12 Mei 2005 - 12:31

Mama:

Fijn dat je nu een auto tot je beschikking hebt,kun je lekker weg zoveel je wilt