Such a hard life... - Reisverslag uit Balgowlah, Australië van marije - WaarBenJij.nu Such a hard life... - Reisverslag uit Balgowlah, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Such a hard life...

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

16 Mei 2011 | Australië, Balgowlah

Tijd voor een nieuwe update dacht ik zo.

Tijdens het lang weekend met Pasen ben ik met Troy naar Queensland geweest. De eerste dag hebben we helaas gemist. Eerst werd de vlucht 2 uur uitgesteld en daarna hadden we er nog 4,5 uur vertraging bij! Pfff. 1 Vrouw had echt een woede uitbarsting, haar man moest het ontgelden. Erg grappig. Toen ging ze maar naar de bar om dronken te worden. Nadat we EINDELIJK mochtten boarden werd een hoogzwangere vrouw niet toegelaten, erg sneu vooral na al die uren wachten. We kwamen pas rond 18 u aan in Maroochydore en nadat we hadden ingecheckt in het apartment (recht aan zee!), uit eten geweest en daarna gerelaxed in de spa. Zaterdag hadden we een dagje naar Noosa gepland. Het was zo'n 30 graden, zalig. Wat gewandeld, gezwommen, gezond en toen terug naar Maroochydore en in de lokale club wat gegeten. Zondag naar de lokale markt geweest, op het strand gelegen en aan de rivier gezeten en maandag moesten we al weer terug.

Dinsdag was het nog een public holiday en ben ik met Jackie en Tara naar de Royal Easter Show geweest. Dit is een soort "county komt naar de city". Dus veel plattelands dieren, gebruiken, kermis attracties en eten. HEt is enorm groot opgezet op het Olympic Park (waar in 2000 olympische spelen werd gehouden) en we hebben een leuke dag gehad van 9.00 am tot 11 pm! Hoogtepunt was toch wel het "Hollywood Horror House". Je moest lopen door een soort horror huis waar 15 scenes uit 15 verschillende films werden nagespeeld. Deels door poppen en deels door acteurs. Oh men, wat eng! JE werd echt achternagezeten met kettingzagen enzo. Tara moest me echt door dat huis heen trekken, ik durfde echt niet om de hoek heen. Oh dear. Toen we er eenmaal uitwaren was het echt wel lachwekkend!

Het wkd erna was ook al weer volgepland met oa de opening van een yoga studio waar Annet een paar klassen voor geeft, een Royal Wedding party voor Will en Kate's bruiloft, een Koninginnedag viering met before EN after party.

En dan het wkd erna weer op reis geweest. Tara, Jackie en ik gingen samen met ong 30 anderen naar het zuiden om daar 2 dagen te surfen. Was echt super leuk. We hadden enorm geluk met het weer en het water was heel erg warm. Heb in totaal 8 uur gesurfd en geen 1x koud geweest. Behalve 's avonds dan. Leuke mensen leren kennen. Ik zal even een filmpje uploaden. Ik heb natuurlijk al wat vaker gesurft dus dat was zeker in mijn voordeel, al lukte het volgens mij bijna iedereen we om op te staan. Er waren hele hoge golven (zie foto's) maar heb enorm genoten.

En dan afgelopen wkd.. um... vrijdag wat wezen drinken met Troy. Zaterdagmiddag kennisgemaakt met Peggy en haar hondje Lily. In juni ga ik voor 5 weken in haar apartement wonen (Peggy gaat op reis) om op haar hond te letten (maltezer). Ze woont midden in Manly, recht aan het water. Ik mag mensen over hebben, lokatie is geweldig en ik ga het gewoon als een vakantie zien (het is maar 2 km bij mij vandaan hoor). En dan 's avonds kwamen An (zij was au pair hier 3 jaar geleden en nu even op vakantie) en Sonia over. Hele leuke avond gehad, met taco's, wijn en toen uitgeweest in Manly. Zondag morgen al weer vroeg op om met An (andere An) te gaan zeilen. WOW!!!! Wat een supermiddag was dat. Heel erg mooi weer en Sydney haven is gewoon geweldig. We hebben echt genoten. Zeker voor herhaling vatbaar. We dachten dat we heel hard aan het werk moesten (en misschien om zouden slaan) maar het tegendeel was waar. AF en toe de zeilen van bakboord naar stuurboord wisselen en dat was het wel. Verder lekker sturen (ferry's en honderden zeilboten ontwijken) en vooral genieten.

De afgelopen maand is mijn flatmate Jordan een paar x op reis geweest dus ik heb lekker veel avonden thuis doorgebracht en veel mensen uitgenodigd voor etentjes, films en gezellige avonden. En ook ben ik nog een aantal x uit eten geweest met verschillenden mensen. Dus ja, zoals de titel zegt: wat een moeilijk leven heb ik toch he?

Zal even een paar foto's en filmpjes uploaden. Tot gauw! Ik kijk uit naar jullie reacties op mijn blog.

• 16 Mei 2011 - 12:16

Marije :

1. Surfen met Tara, en in de background zie je Jackie. Let ook even op de hoge golf :-)
    2. Zo veel plezier
    3. Queensday Party met Annet en Mel
    4. Queensland, uizicht vanaf breakfast
    5. Troy en ik aan de rivier
    6. Royal Easter Show
    7. Dit is een taart! Er was een taartencompetitie op de Royal Easter show. Heb echt enorm veel mooie taarten gezien.
    8. Sonia, An en ik
    9. An en ik werken heeeel erg hard
    10. Ik mocht de zeilboot wel een uur lang sturen.

• 16 Mei 2011 - 14:23

Loes:

2. Is dat je geconcentreerde look met die tong uit je mond? ;)

Gave foto's en super cool dat je je prosurfer skills weer eens kon laten zien :D
    Hopelijk tot oud en nieuw!
    x

• 16 Mei 2011 - 16:59

Papa:

Zo lang heb ik je nog nooit op een surfplank zien staan, je gaat inderdaad voorruit, letterlijk en figuurlijk.
    Je hebt ook wel een zwaar leven met al die uitjes. Als je moet werken zul je wel moe zijn.

geniet ervan.
    liefs papa

• 16 Mei 2011 - 17:00

Marloes:

Super cool Marije! En inderdaad hoge golven zeg!!! En het zeilen ziet er wel lekker relaxed uit zeg...ben weer jaloers hahah! Hier is het vandaag weer regenachtig helaas! Voor de tuin wel even goed, maar het voelt gelijk weer een stuk kouder aan! Hoe warm is het nu bij jullie???
    Leuk om weer wat van je te lezen!

Liefs Marloes

• 16 Mei 2011 - 18:09

Jeffrey:

Wat een romantische foto van jou met Troy! Zijn jullie nu al officieel een "couple"?

groeten van je nieuwsgierige familie!

• 16 Mei 2011 - 20:11

Afke:

zo dat is echt genieten !
    fijn zo.n verhaal
    heb je ook al vakantieplannen voor de zomer ?
    of ga je weekendjes weg
    je geniet in ieder geval !
    zelf ga ik op 20 juni voor 10 dagen naar de pyreneen en barcalona
    lekker alles geregeld dus gewoon genieten en veel foto.s maken
    je hoort wel hoe het was !
    groetjes en verder genieten

afke

• 16 Mei 2011 - 20:14

Afke:

ja ik zie dat jeffrey het ook vraagt !
    vind het wel een bink die troy
    DUS HEBBEN JULLIE VERKERING ?

• 16 Mei 2011 - 20:48

Mama:

Hoi marije

Stoere foto's en leuk filmpje zeg,je doet allemaal gezellige dingen.Je houd echt van strand, het water en lekker eten en uitgaan.
    Hoe mooi kun je het hebben hé?

Leuk dat je gaat house sitten,zo'n klein hondje moet geen probleem zijn.

Hier is het een beetje kouder dan de laatste 3 weken, het regende en het was maar amper 15 graden.

Groetjes mama

• 17 Mei 2011 - 06:26

Marije:

Leuk, zoveel reacties!

Voor de nieuwsgierigen, Troy is gewoon een vriend, al bijna 3,5 jaar!

En ja voor surfen moet je je erg concentreren, dat moet jij toch zeker weten Loes ;-). Zit Sydney nog in de planning voor NYE?

Marloes, het is overdag wel redelijk warm nog ik denk zo'n 22 graden. Maar 's ochtends en 's avonds erg koud. Ik mis de zomer nu al!

Je vakantieplannen klinken erg leuk, Afke! Ik ga in juli voor 2 weken naar Western Australia (5 uur vliegen hier vandaan) en misschien gaan Troy en ik nog ergens heen voor een wkd binnenkort.

• 19 Mei 2011 - 13:06

Jeffrey:

Mariah and Troy, sitting in a tree...