Bruiloft, varen, Aussie Bands en nieuwe mensen
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg marije
17 November 2010 | Australië, Balgowlah
Vorige week zondag had ik lucy's verjaardag. Het was schitterend weer en we waren met een hele groep at Manly Wharf Hotel. Een relaxte bar aan het water. VAndaar ging ik samen met Bieke (zij had vrijkaarten gekregen via haar zus) op de ferry naar de stad waar we de Aria Awards hebben bijgewoond (concert met allemaal Aussie bands). Was echt super. Locatie: Opera House. Nou dat kan niet beter denk ik zo. Bekende bands als INXS, Powderfinger, John Butler Trio, Birds of Tokyo (mijn favoriet) en Angus&Julia Stone traden op. En tussen de optredens door werden en verscheidene prijzen uitgereikt. Was echt een hele leuke avond.
Door de week was het overdag redelijk goed weer maar wel een aantal flinke stormen gehad, met name 's avonds. Woensdagavond naar de Oaks geweest even wat drinken met Pete (had ik leren kennen in een pub). Donderdag had ik mijn eerste Aussie wedding. Jess en Drew gingen trouwen. De locatie: een heel mooi nationaal park aan het water. We hadden super goed weer, bjna 30 graden en zon. De ceremonie was mooi maar wel heel christelijk. Na de ceremonie was er een afternoon tea. Ik heb echt veel leuke mensen ontmoet. Rond 5.30 pm gingen de genodigden naar de Golf Club waar de reception (dinner en feest was).
We kregen zitplaatsen toegewezen dmv naamplaatjes aan de tafel. Wel apart, je mag dus niet uitzoeken waar je zit. Maar gelukkig had ik goed gezelschap :-). We kregen entree, dinner en dessert geserveerd en nadien waren de speeches. Duurde bijna een uur maar ik vond het heel leuk! Na de openingsdans was er een feestje. En in Australie is het een gebruik dat het bruidspaar het feest verlaat voor de gasten (apart he?!) en om 11 pm was het feest ten einde. Wel wat anders dan in NL he?!
Vrijdag verbleef mijn nanny gezin in een hotel midden in de stad (huis wordt nog steeds gerenoveerd) en hoefde Amelia niet naar school voor een dag. Het was prachtig weer! We hebben een bezoek gebracht aan het Sydney Aquarium, Darling Harbour. Toen even naar het hotel voor Elise's nap en daarna met de meiden naar de Botanic Gardens. Was een erg leuke dag. 's Avonds had ik afgesproken met Dave, hem had ik in de bus leren kennen, echt grappig. We gingen een drankje drinken in een pub die recht over Opera House en Harbour Bridge uitkijkt in de gezellige wijk Kirribilli. Vroeg naar huis gegaan want de volgende dag moest ik er om 5 uur uit om te werken in de bakkerij (ipv donderdag toen ik bruiloft had).
Zaterdagmorgen gewerkt en 's avonds had ik afgesproken met Anna (haar heb ik op de bruiloft leren kennen). Zij had met een groep van 40 of 50 vrienden afgesproken in de Opera Bar, 1 van mijn favo bars (sinds kort). EN ook daar heb ik weer veel mensen ontmoet en weer leuke contacten aan overgehouden. Na een paar uur gingen we met de hele groep door naar de Ivy. Dat is toch wel 1 van de top clubs in Sydney. Ze hebben bijv. 1 bar helemaal om een zwembad (heel mooi) heen gebouwd. Maar het is niet echt mijn club. Je moet heel erg dressed up zijn, het is moeilijk binnen te komen en het is er prijzig. Toch een leuke avond gehad.
Zondag had ik een hele leuke dag. Pete vroeg of ik wel eens naar de Hawkesburry was geweest, daar komt hij namelijk vandaan en wonen zijn ouders nog. Ze wonen recht aan het water en hebben een boot :-) Niet verkeerd dus. We gingen naar zijn ouders huis, ze wonen in Mooney Mooney (grappige naam he!). Dit is maar 30 minuten uit Sydney maar echt totaal anders! Echt relaxed om weer eens uit de stad te zijn. Wat gevaren en toen aan een klein strandje (waar je alleen per boot kunt komen) aangemeerd en een flinke berg beklommen. Daar boven op was een waterhole met een waterval waar ik heerlijk gezwommen heb! Pff heerlijke afkoeling op een dag van 35C. Toen gevaren naar een heeeeel klein dorje, genaamd Spencer. Er is 1 kleine winkel/pub/bottleshop/cafe/petrol station). De pub bestaat uit 2 banken en een tafel onder een boom, zo grappig! Na een lekker hamburger gegeten te hebben teruggevaren naar het huis en toen weer richting Sydney.
Ah ik heb super veel foto's gemaakt de afgelopen week. Zal er even 10 uitzoeken.
17 November 2010 - 10:25
4. Jess haar vier zussen waren bruidsmeisjes
5. Tara, Jess, ik en Anna
6. Jess en ik
7. Met Elise en Amelia at Botanic Gardens
8. Waterhole! Daar heerlijk gezwommen.
9. Pete en de boot
10. Spencer's Pub :-) -
17 November 2010 - 19:49
Joanne:
haj marije, dat klinkt weer goed hoor!! Je woont er nu ook al zo lang dat je idd inmiddels al veel mensen hebt leren kennen! Leuk om te zien hoe een bruiloft daar gaat zeg! idd heel anders dan hier
Het is koud en nat!! BRRRRR
nou, geniet ervan! -
17 November 2010 - 21:16
Len:
Hey Marije,
Leuk zo'n Aussie bruiloft!!!
Groetjes.... -
17 November 2010 - 22:45
Papa:
En ik maar denken wat is die bruidegom oud, maar ja het is haar vader. Ik had het natuurlijk kunnen weten.
Pete heeft een mooie boot. -
21 November 2010 - 16:02
Mama:
Twee keer heb ik al een reactie getypt en 2 x was hij er niet meer.
Misschien deze wel.
Leuk om een Aussie bruiloft mee te maken.
Ook wel eens leuk om met de meisjes samen op pad te gaan,is hun keuken al bijna klaar
Hier is de herfst bijna voorbij, de bladeren zijn meest van de bomen af en het wordt kouder, vandaag wel met een lekker zonnetje.
Eind van deze week zal jouw Sintpakket wel arriveren, hoop dat je het leuk vind.
Groetjes mama -
21 November 2010 - 20:59
Afke:
hee leuke foto.s
lekker zo.n tochtje met een vriend
zie je weer eens een ander stukje van australie
hier zijn het de donkere dagen voor kerstmis ):
niks aan maar we moeten het er mee doen
hoorde dat er deze week wel eens sneeuw zou kunnen vallen !
is in ieder geval gezelliger als nu
nou veel plezier met al je nieuwe vrienden en groetjes -
25 November 2010 - 21:05
Gerard:
Dag Marije.
Ik leef nog wel hoor.
Heb nog steeds jou verhaaltjes (verhalen)gelezen wat jij daar zo doet. het kriebeld bij het zien van al die mooie foto s, Nou jou vader en ik hebben enorm genoten van de reis naar de Verenigde Staten ,Al die nationale parken Het was indrukwekkend zo mooi . Herman heeft vast al wel wat foto s laten zien.Leuk dat je een mooie builoft
hebt meegemaakt, Ik keek direckt naar de boeketten die waren wel mooi zo te zien.Leuk te lezen dat jr daar zoveel nieuwe mensen ontmoet.Heel veel warmte daar, wij doen het met de winter en hopelijk weer sneeuw(niet te veel) Groet uit Hellendoorn.