Halloween en nog meer paarden
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg marije
06 November 2010 | Australië, Balgowlah
Gisteren uitgeweest met Sonia in de stad was erg leuk. We waren in een hele leuke bar en hebben een gezellige avond gehad. Morgen staat er een verjaardag (van Lucy) op het strand in de planning plus ik ga naar de ARIA Awards. Dit zijn de belgangrijkste muziekprijzen voor Aussie bands. Saartje heeft via iemand vrijkaartjes gekregen en mij meegevraagd. Locatie is Opera House dus niet verkeerd! Nu hopen dat de regen eindelijk eens ophoudt! De bekendste Aussie bands gaan optreden en ik heb er veel zin in!
AFgelopen dinsdag was hier de belangrijkste paardenrace van het jaar - The Melbourne Cup: the race that stops the nation. En het is echt waar. In Victoria (staat waar Melbourne de hoofdstad van is) hebben de mensen een vrije dag maar de rest van Australie viert het door naar de pub/bar te gaan en zich heel sjiek aan te kleden en dan te gaan gokken op paarden. En dit allemaal op dinsdagmiddag. Ik heb 't nog nooit zo stil op straat gezien. Ik hoefde alleen maar tot 1 pm te werken in de bakkerij, toen naar huis gegaan om me te verkleden en toen snel naar Manly Wharf waar ik met lucy en Alice had afgsproken. Ik was helaas te laat om nog te gokken maar hebben een hele leuke middag en avond gehad.
Elke donderdagavond heb ik trouwens een "nederlandse/belgische" avond bij Saartje (en haar zusje Bieke die voor een jaar bij Saartje woont). Saartje heeft heeeeeeel veel complete NL/BL serische op een harde schijf en we kijken dan zo'n 4 uur lang series. Best leuk. We zijn nu verslaafd aan Westenwind. Is een gezellige avond waar ik elke week naar uitkijk.
Vorig wkd was ook erg geslaagd. Op vrijdagavond stond er namelijk een Halloween party in de planning. Nog wel een 3 uur durende Halloween Sydney Harbour Cruise. Samen met Voodoo Witch An, Duivel Mimi en zo'n 300 andere verkleede mensen ging ik als Ladybug aanboort van de cruise die vertrok in Darling Harbour. Er was een DJ aan boord, een open bar ("gratis" drank) en unlimited pizza en dat terwijl we heerlijk over de haven vaarden onder de harbour bridge en langs het Opera House. Daarna een afterparty at the Cargo Bar. De dag erna was het heerlijk weer en heb ik lekker gezwommen en 's avonds had ik een bbq bij Penelope. Zij woont nu in een huis terras met uitzicht over zee. Echt een geweldige plek en een leuke avond.
Die zondag hadden Jess en ik een nanny picnic georganiseerd aan Manly Lagoon. We hadden erg geluk met het weer en er zijn zo'n 30 au pairs komen opdagen. IEdereen wat te eten mee en zo kon iedereen mensen leren kennen.
Afke: Mijn adres is:
1 / 88 Wanganella street
Balgowlah NSW 2093
En groentetuin is denk ik een beetje overdreven :D Haha het is een grote plantenbak waar ik uien, bosuien, wortels en tomaten gepland heb.
Mama: Lekker he sushi?! Dat was echt een hype in Miami toen ik daar 10 jaar geleden was. Hier in Australie is het op elke hoek van de straat verkrijgbaar voor 1 of 2 dollar (minder dan een euro) en ik haal het regelmatig. Ik heb je een mail gestuurd met oa het walnoot/dadel slice recept echt HEERLIJK (en te makkelijk om te maken)!
06 November 2010 - 03:29
10. Arygle -
06 November 2010 - 07:12
Mama:
Hoi Marije
Wat een gezellig verhaaltje op de vroege zaterdagmorgen.Leuk dat Halloween zo uitgebreid wordt gevierd.Je ziet er schattig uit
Wat een mooie wanddecoratie, heb je die uilen zelf geschilderd?
Goed resultaat die foto uit je fotoboek hier.
Ik ga het recept van de walnootslice zeker maken, straks even walnoten en dadels meenemen.
De wintertijd is hier vorig weekend ingegaan, nu zit er volgens mij weer 10 uur tijdsverschil tussen jou en mij.
Groetjes
mama -
06 November 2010 - 19:51
Afke:
bedankt voor je adres !
leuke foto.s en weer een leuk verhaal!
heb niet begrepen of die nanny bbq nog een succes was
maar voorlopig verveel je je nog niet !
hier is het herfst maar wel met een hoge temperatuur.
alleen verwachten ze nu toch wel wat kouder weer
we zien het wel !
heb met laura behang voor haar kamer gekocht
grijs met werkje, effen grijs en zwart
dus ik verveel me ook niet
alleen de kamer leeg halen kost al veel tyd
hoezo TROEP !!!!
ach komt ook wel weer voor elkaar
wens je veel plezier en mooi weer !
gr. afke
07 November 2010 - 08:58
Len:
Hey Marije, Leuke foto's van je Halloweenparty, ziet er gezellig uit! En wat gaaf een concert in het opera house! Dat wil ik ook nog wel eens meemaken! Je hebt onze trouwvideo dus ontvangen en gezien, hield je het wel droog? haha!!!!
Nou groetjes,
Lenneke -
07 November 2010 - 13:39
Joanne:
Wat een leuke foto's marije! leuke outfit!! Ik ben vroeger ook eens verkleed geegaan als lieveheersbeestje :)
Klinkt goed weer wat je hebt gedaan afgelopen tijd! prachtig schilderij ook! :)