Italie - Reisverslag uit Seaforth, Australië van marije - WaarBenJij.nu Italie - Reisverslag uit Seaforth, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Italie

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

01 Juni 2010 | Australië, Seaforth

Wist u dat....

...Joanne en ik erg onvoorbereid op vakantie zijn gegaan naar Rome
...Dat we wisten dat er een fontein is en wat gebouwen :) en we verder niet echt een idee hadden
...En dat we het verder ter plekke wel zouden zien

...Italianen hele kleine auto's hebben
...En dat ze die overal kris kras parkeren en het heel normaal is dat ze andere auto's blokkeren
...Dat de Italianen dit heel normaal vinden
...En dat op het strand regelmatig mensen van auto's werden omgeroepen om hun auto's te verplaatsen zodat andere auto's weg kunnen

...De veel stranden in Italië privé zijn
...En dat je daar voor moet betalen

...Dat er in Rome HEEL veel politie rondloop
...Dat dit een veilig gevoel geeft
...Maar dat het lijkt of ze niks anders doen dan kletsen, koffie drinken, sigaretten roken en vrouwen nakijken

...Dat Italianen erg behulpzaam zijn, soms iets te??
...Dat Joanne een vuiltje uit mijn oog wilde halen en dat er gelijk een Italiaan aankwam met de vraag of ie soms kon helpen
...Dat ik stond te genieten van een mooi uitzicht en er opeens een Italiaan naast me stond die me wel mee wilde nemen voor een etentje, ijs en wijn, dat terwijl ik nog geen 2 minuten met hem gesproken had
...Dat ik dit maar niet heb gedaan

...Dat het eten in Rome zelf ons wel wat tegenviel
...Maar dat we toch elke dag Italiaans hebben gegeten en er zeker wel van genoten hebben
...Dat het eten in Zuid Italië veel lekkerder is dan in Rome
...Dat Italianen erg van cocos houden en ik ook, heb dus genoten
...Dat ik alles van mijn 'to eat' lijstje heb gegeten behalve tiramisu, dat was nergens te krijgen
...Dat ik daarom maar Tiramisu gelato heb gegeten, ook niet verkeerd

...Dat ik mijn trein stop had gemist omdat ik een leuk boek aan het lezen was en dat ik daardoor terecht kwam in het onveilige Naples
... Maar met hulp van wat vriendelijke Italianen toch weer een goede trein terug kon nemen
...Dat Italianen over het algemeen slecht zijn in Engels, maar wel erg hun best doen

... Dat je heel makkelijk mensen ontmoet als je aan het reizen bent
... zo zijn we de eerste avond uit eten geweest met een Australiër
...Heb ik tijdens een lange treinreis samen gereisd met 2 meiden uit Sydney
...En dat ik twee zussen uit Brazilië heb ontmoet, en met hun een leuke avond heb gehad
...Dat ik met deze twee meiden naar Pompeii ben gegaan, maar dat ik ze binnen een kwartier al verloren ben en dat ik ze daarna niet meer terug gevonden heb
...Dat deze twee zussen Italiaans konden spreken en dat dit toch wel erg goed van pas komt in Zuid Italië

...Dat Joanne en ik graag uit eten wilden
...En in de "huiskamer" van een Italiaanse familie terecht kwamen voor het avondeten
...Dat dit een heel klein, knus "restaurant" was waar oma in de keuken stond
...Dat Oma wel een beetje boos leek op ons maar ze kon geen Engels dus we snapten het eigenlijk ook niet zo goed
...Dat de hele menu kaart in het Italiaans was en dat we op goed geluk maar iets bestelden
...Dat de menu kaart een "Hello Kitty" papiertje was waarop met pen het menu stond geschreven
...En dat ons drinken in Winnie the Pooh glazen werd geserveerd
...En dat alle gasten wel familie leken en elkaar kenden en wij ons een klein beetje ongemakkelijk voelden
...En dat zelfs de televisie aanging
...Dat Italianen van foute TV Spel programma's houden
...Dat we bij vertrek uit dit restaurant een fles wijn meekregen

...Dat ik 8 dagen in Italie was en dat het ELKE dag mooi weer was en zo'n 27 graden
...Dat we hier erg van hebben genoten
...Dat ik Rome eigenlijk wel wat vond tegenvallen, vooral de stank en de hoeveelheid toeristen
...Dat we na 2 dagen alles wel hadden gezien en besloten de derde dag naar het strand te gaan
...Dat dit een goed idee was en dat we heerlijk de hele dag samen met honderden Italianen (geen toeristen te bekennen hier) van de zon hebben genoten

...Dat na 3 dagen Joanne terug ging naar Breda en dat ik besloot om naar het zuiden te gaan
...Dat ik genoeg had van steden en toeristen en toen een 5 uur durende treinreis heb gemaakt, en uitkwam in een klein dorpje vlakbij Sorrento
...Dat ik in een super hostel terecht kwam, de tiende beste ter wereld van 2009!
...Dat ik me hier veel meer thuis voelde dan in Rome
...Dat dit hostel in een klein dorpje stond waar verder geen toeristen komen maar dat de locatie echt geweldig is
...Dat ik de ruïnes van Pompeii heb bezocht en dat dit heel indrukwekkend was
...Dat ik een hele mooie route per bus heb afgelegd over de kliffen langs de zee, naar Amalfi
...Dat ik heel erg onder de indruk was van deze route, dat het zelfs nog mooier is dan Australië, maar dat de stranden helaas niet veel voorstellen
...Dat ik met de veerboot naar Capri Eiland ben geweest en dat dit ook heel mooi is en dat ik daar een blauwe grot heb bezocht

...Dat ik een hele leuke week heb gehad in Italië
...En dat het heel leuk was met Joanne in Rome te zijn
...Dat ik binnenkort een verhaal zal schrijven over mijn vakantie in Nl en Lennekes bruiloft

• 02 Juni 2010 - 06:47

Irma:

Hoi Marije,
    ik vond het erg leuk om je te zien en te spreken op de bruiloft van Lenneke! Nog een fijne vakantie!

• 02 Juni 2010 - 09:32

Joanne:

hehe, leuk verhaaltje!Vond rome ook echt leuk!

• 02 Juni 2010 - 18:40

Afke:

je was natuurlijk helemaal niet moe na zo.n reis uit australie en een bruiloft !
    jeetje je hebt je tyd goed besteed !
    wij zijn nog dagen van de kaart van alleen maar de bruiloft !
    mooie foto.s en weer een leuke opsomming van de vakantie
    als ik je niet meer zie
    een fijne terug reis en ik zie je verhalen wel weer !
    gr. afke

• 02 Juni 2010 - 19:26

Jan En Ria:

Wist je dat je leuk schrijft??

• 11 Juni 2010 - 19:19

Len:

tijd voor een stukje.... tijd voor een stukje....
    tijd voor een stukje....tijd voor een stukje.... tijd voor een stukje....
    tijd voor een stukje....
    tijd voor een stukje.... tijd voor een stukje....
    tijd voor een stukje....