Bruidsjurken, BBQ's en Snorkelen - Reisverslag uit Seaforth, Australië van marije - WaarBenJij.nu Bruidsjurken, BBQ's en Snorkelen - Reisverslag uit Seaforth, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Bruidsjurken, BBQ's en Snorkelen

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

13 April 2010 | Australië, Seaforth

Afgelopen week was een lekker korte werkweek. Het is hier nu termbreak dus heb wel 2 weken lang ook Amelia om op te passen. Wat eigenlijk wel heel leuk is. Ze is een super leuk en makkelijk kind en we doen allemaal leuke dingen. En als Elise haar middagslaapje doet zorg ik dat er een vriendinnetje van Amelia is dus dan heb ik ook nog even rust :d.

Dinsdagavond uiteindelijk niet kunnen tennisen, want het goot! De tennisbanen waren overstroomd. Sabine, Richard, Alex en ik zijn uiteindelijk maar even wat gaan drinken in Manly.

Woensdag heb ik Amelia meegenomen naar Elise's playgroup. Dat wilde ze altijd al eens. Ze was echt de trotse, grote zus. Woensdagavond hadden we weer een trivia avond. We zijn derde geworden! De groep wordt echt steeds groter, heel leuk! Zowiezo alle mensen met wie we zijn wezen kamperen gaan er altijd heen en dan nog een aantal andere vrienden.

Donderdag heb ik gewerkt bij de bakkerij en volgens mij verder niks bijzonders (kan me in ieder geval niet herinneren).

Vrijdagmorgen heb ik Amelia en Elise meegenomen naar mijn bakkerij. Vond Amelia erg interessant. Daarna naar Manly Dam om even te relaxen, toen gingen we boodschappen doen voor ons bakproject in de middag en heb ik de meiden nog even mee naar mijn huis genomen. Toen Elise in bed lag hebben Amelia en ik appeltaart gebakken. Was erg leuk om te doen.
Vrijdagavond had ik afgesproken met Sabine, HArriet, Penelope, Andrew, Richard en NIc in Manly. Wat gedronken in een pub. Was erg aan het twijfelen om te gaan want voelde me superslecht. Had blijkbaar een bug want zaterdagochtend enorm overgegeven en toen was het ook weer goed. Later hoorde ik dat het een virus is dat rondgaat en dat het gelukkig snel voorbij gaat.

zaterdagochtend voelde ik me zeker niet 100% maar had afgesproken om met Saartje op stap te gaan om bruidsjurken te passen (zij gaat trouwen). Was leuk om eens te doen zeg! Daarna ging ik gelijk door naar Bondi want daar vierde Nic zijn verjaardag met een BBQ in het park aan het strand. Penelope en ik gingen even een bikini shoppen (want was ik vergeten mee te nemen). Ik deed 'm aan en opeens begint Megan keihard te lachen. Zit dat security tag ding ernog aan. Haha ik zag er echt uit als een dief. Wel gezwommen maar na het zwemmen maar even snel terug naar de winkel om het er af te halen. Was super super goed weer. Het is hier al midden herfst maar toch nog zon 28 graden gweweest. Was super gezellige dag, grote groep mensen. Later in de avond nog naar de pub geweest maar rond 10 uur was ik heel moe (en natuurlijk ook nog wat ziek) dus toen heb ik de trip naar huis gemaakt. Duurde bijna 2 uur!

Zondag weer een super goede dag. Sabine, Alex, Richard en ik gingen naar Shelley Beach in Manly. Lekker gesnorkeld, gezwommen en gerelaxed. IK geniet nog elke dag dat ik in Sydney woon! 's AVonds een BBQ met hun 3 en ook nog NIc, Penelope, Harriet en Andrew. Echt grappig. Tot 2 weken geleden kende ik die allemaal niet (ze zijn Richard huisgenoten) en nu zie ik ze opeens bijna elke dag. Wel leuk is, dat zijn wat ouder zijn en ook van plan zijn hier te blijven. Alle au pairs gaan altijd naar een aantal maanden terug naar Europa dus dat is vaak afscheid nemen voor mij. Maar we hadden echt super veel eten. Lekker gegeten en toen naar huis.

Maandag heb ik Amelia en Elise meegenomen naar een speeltuin aan het strand in Manly. Daar had ik afgesproken met Marieke en Kiera (daar maakte ik 2 jaar geleden elke week schoon). Was gezellig. Maandagavond naar de comedy night in de Boatshed met Sabine, Richard, Nic, Harriet en Penelope. Waren leuke comedians bij.

Vandaag weer in de bakkerij gewerkt, was erg rustig tijd ging langzaam voorbij. Heb net lekker getennist met Sabine.

Het is hier wel vroeg donker. Bij 5.30 is het echt donker al helaas. Hoe laat is het nu donker bij jullie? Over vier weken en drie dagen ben ik in Nl! Kan nu echt beginnen met aftellen.

• 13 April 2010 - 11:53

Marije:

5.30 moet 6.30 zijn :D

• 13 April 2010 - 17:13

Afke:

klinkt weer super !
    jammer dat het inderdaad zo vroeg donker is
    het is hier nu 10 over 7 en nog lekker licht
    tegen 9 uur is het donker
    als jij hier bent zal het wel tegen 10 uur donker zijn
    kun je even genieten van de hollandse avonden
    is saartje nog geslaagd voor een bruidsjurk ?
    leuk dat je nu ook wat oudere meisjes treft
    kun je ook een wat langere
    vriendschap mee opbouwen
    nog een baantje voor mij gevonden ?
    hoor het wel weer
    groetjes afke

• 16 April 2010 - 14:19

Gerard:

Hallo Marije.
    Inderdaad zo te lezen is dit het land,de plek voor jou om graag te zijn. Met zoveel vrienden om je heen moet het ook wel lukken.
    Het begint bij ons ook mooi weer te worden, uit de wind en in de zon is het al vaak heel lekker. Zeg heb jij al nieuwe kleren gekocht voor de grote dag van je zus. Jou Vader vond het nog wel moeilijk, Hij zat te twijfelen tussen een groen en een rood bruin pak ,en dan met of zonder een hoed. ik denk dat je moeder en Afke wel mee gaan en dan komt het wel goed.Groeten uit het zo mooi Hellendoorn.
    Gerard

• 18 April 2010 - 07:30

Mama:

Marije, wat het pak van papa betreft heeft Gerard het wel een beetje mis.
    Papa was net van plan een pimpelpaars pak te kopen met een oranje randje.

Nee hoor je hoeft je geen zorgen te maken, het komt allemaal goed.
    Vandaag belooft een mooie dag te worden, de zon schijnt al, het zal zo'n 18 graden worden.

Vandaag is een belangrijke dag voor FC Twente(en Jeffrey)Twente kan kampioen worden als Ajax verliest van Heracles.
    Lenneke is daar om foto's te maken.
    mama