Van alles - Reisverslag uit Seaforth, Australië van marije - WaarBenJij.nu Van alles - Reisverslag uit Seaforth, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Van alles

Door: Mariah

Blijf op de hoogte en volg marije

30 September 2009 | Australië, Seaforth

Het is weer tijd voor een korte update!

2 Weekends geleden heb ik het hele weekend gewerkt op Eurofest, al weer mijn derde jaar. Het is een festival met europees eten, europese dansgroepen en optredens en entertainment. De bakkerij waar ik werk is Aussie/oostenrijks dus vandaar dat wij er ook elk jaar staan. Vind het altijd leuk om er te werken, was ook heerlijk weer. Caroline is zaterddag nadat ik gedaan had nog afgekomen en we hebben wat gegeten, gedronken en de fireworks gekeken. Die werden helaas wat uitgesteld want de brandweer moest erbij zijn (Festival is midden in natuurgebied) maar er was net een bosbrand aan de gang dus moesten we even wachten tot de brandweer tijd had.

Ik ben al 2 maanden terug uit NL en volgens mij heeft het 1x zo'n 3 spetters geregend in deze 2 maanden. Je kan je dus wel voorstellen dat het heel droog is en dat het bosbrand seizoen al weer aan de gang is. Maar volgens mij regent het altijd wel redelijk veel in Oktober dus hopelijk krijgen we binnenkort veel regen!

Vorige week woensdag was dus de dag van de stofwolk. De restanten zijn nog erg goed te zien nu. Veel auto's zitten nog onder en ook als ik met de kinder buitenspeel komen we altijd onder oranje zand te zitten. Speciaal voor deze stofwolk zijn de waterrestricties wat verspoepeld en mag je je auto's en opritten wassen. Normaal mag dit volgens mij op 1 bepaalde dag van de week (omdat we hier heel zuinig moeten doen met water) maar de regering heeft het nu wat soepeler gemaakt. Maar van veel mensen hoor je dat ze echt 3x hun oprit/balkon of wat dan ook moeten wassen voordat het echt schoon is. De stofwolk was echt het gesprek van de week natuurlijk.

Afgelopen weekend was weer een super leuk weekend! Ben 's morgens een eind wezen fietsen en had halverwege met Annet afgesproken om wat te gaan bushwalken en picknicken in de omgeving van Taronga Zoo/Bradleys Head, een mooi National Park met uitzicht op de haven, opera House en Harbour Bridge. Was erg gezellig, totdat mijn grote vriend de Magpie (voor de trouwe lezers wel bekend uit eerdere verhalen) opeens binnen een meter afstand van mij en mijn broodje was geraakt zonder dat ik het doorhad. Oef snel weggegaan ik wilde daar geen moment langer blijven. Sinds ik ben aangevallen door zo'n beest blijf ik echt uit de buurt!

we liepen wat door en vonden een steil trapje richting de haven en toen we daar stonden zagen we zo'n 100 meter verder op een heel klein relaxed verlaten strandje waar je alleen naar toe kon door het water heen! Nou super toch! Dus de broeken wat opgerold en er naar toegelopen en er een klein uurtje gezeten. Ondertussen was er een mooie boot voor anker gegaan en ik zei nog tegen Annet dat ik altijd eens graag een dagje op de haven op een boot zou willen doorbrengen. Toen we terugwilden lopen, door het inmiddels gestegen water naar de wandeling vroegen de jongens op de boot of we een lift wilden! Wow, echt wel! 't Was ook nog eens een super mooie boot. We gingen best hard hoor! Ze vroegen of we de hele dag meewilden en dat had ik ZO GRAAG gewild maar ik had een feestje waar ik naar toe moest dus helaas helaas! Ze hebben ons afgezet bij de Zoo en vandaar ben ik naar mijn huis gefietst.

Zaterdagmdidag/avond/nacht had ik een verlovings/housewarmingsfeestje van Saartje en Scott (ja, ze gaan trouwen!!) in Narrabeen! De feestjes bij Scott en Saartje zijn altijd leuk en deze avond was geen uitzondering. Heerlijk gegeten, een barbecue gehad en gedronken. Ik ken inmiddels de meeste vrienden van Scott en Saartje dus was echt super gezellig! Kon van Chewy en Leah een lift terugkrijgen gelukkig dus zo hoefde ik niet om 3 uur 's nachts de bus nog naar huis te nemen.

Zondag was een relax dagje volgens mij. Al was ik om 8 uur al wakker door de jankende buurhond. Maar goed... Dat was het voglens mij wel weer. Aankomend weekend is een long weekend want maandag is het een feestdag. Heerlijk.

Ik zoek nog even wat foto's op van laatste weken.

Loes bedankt voor al je Oranje spullen! Heel leuk!

Len en Jef bedankt voor Florida kaart. Hoe is het in NYC?

Mama bedankt voor het pakketje en de twee kaarten!

Cora, leuk dat jij nog meeleest. Heb je nog veel contact met Rex Ann en Daniel? Nog plannen om ze op te zoeken?

• 30 September 2009 - 11:06

Annet:

Leuke foto's!;-)

• 30 September 2009 - 12:31

Joanne:

ghehe, goed geregeld die lift!!:)

• 30 September 2009 - 18:35

Gerard:

Wat doe jij daar toch veel in je vrije tijd.
    (genieten genieten genieten) en zo voort.
    Groet uit het zo droge Hellendoorn.

• 01 Oktober 2009 - 14:01

Mama:

Het regent echt weinig bij jullie, soms kun je denk ik wel een beetje regen gebruiken.

Leuke foto's

Lenneke en Jeffrey zijn weer terug, ik zie ze straks.

Geniet van je lange weekend.

Dag, mama

• 01 Oktober 2009 - 22:31

Marij:

Hebben jullie nog updates gehad van Len en Jeffrey? M'n laatste was denk ik van hun laatste dag in Florida.

• 02 Oktober 2009 - 10:46

Lenneke:

Hey Marije,
    Geen updates meer hoor, we zijn weer thuis. Ik zal je binnenkort ff bellen, dan vertel ik je alles. Heb wel een beetje last van een jetlag op het moment. Jeffrey ook.
    Lenneke