Een lang verhaal - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu Een lang verhaal - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Een lang verhaal

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

10 Augustus 2009 | Australië, Sydney

Leuk al jullie "wist je dat" reacties!

Emma, leuk he die Twilight boeken? Ik heb alleen deel 1 nog maar gelezen, de film had ik eind vorig jaar al gezien die is ook erg goed! Ik ga binnenkort ook de andere 3 of 4 delen lezen. In Australie (en de rest van de wereld)is Twilight een hype maar in Nederland helemaal niet. Je kan hier geen krant of tijdschrift openslaan en er staat wel een artikel in en dat al bijna een jaar lang. Misschien dat Nederland nog volgt??

Mama, dat pakje is denk ik een DVD die ik had besteld. Stuur maar eens door, het heeft geen haast hoor!

Inge, ja erg jammer dat het er niet van is gekomen je te bezoeken. Misschien kun je eens hier langs komen??

Joke, ik vond het ook gezellig om nog eens bij jullie langs te komen!

Len, ben al benieuwd naar de verrassing. Ik hou de brievenbus in de gaten!

Gerard, leuk dat ik je nog even gezien heb en bedankt voor de lift in de camper!

Loes, woooow dat is wel erg warm daar in Marokko! Ik zie je in januari!!!

Nou hier dan mijn beloofde verhaaltje over mijn maand in Nederland en Europa. Ik was er eigenlijk al mee begonnen in Ierland (had er een half uurtje aanbesteed tijdens een flinke regenbui), maar heb het nooit afgemaakt. Kom 't:

Hi allemaal,

Heb een uurtje over hier in Dublin dus maar even een berichtje typen over de afgelopen 2 weken.

Donderdag 2 juli was het dan zover: eindelijk vertrok ik naar Nederland. Om 10 uur 's ochtends stond ik op de bus te wachten voor mijn huis en 5 films, een 1/2 boek, 4 Heerlijke maaltijden, honderden liefdjes op mijn MP3, 3 uur slaap en 32 uur later stond ik in Haarle! Je moet er wat voor over hebben. Nee hoor grapje. De vlucht viel me echt 95% mee! Joanne, papa en mama haalden me op van Schiphol en we reden terug naar het tropische Haarle. Wat een heerlijk weer zeg! Die dag moest Lenneke toevallig fotograferen in Holten (EK thriatlon) en ik ben met haar meegegaan. Een goede manier om wakker te blijven leek me dat! En dat was ook zo, want het event werd 2,5 uur uitgesteld. Lekker mijn eerste frikadel speciaal weer gegeten.

Verder al erg veel gedaan mijn eerste week in NL. Beeeeetje jammer dat het weer niet meer meewerkte na het weekend en dat ik echt heel veel regen heb gehad. Dan zit je toch wel wat gevangen in Haarle zonder auto en met het dichtsbijzijnde openbaar vervoer op 30 min. fietsen.
Maar goed.... wat ik allemaal heb gedaan: Len en Jeffreys huis bekeken in Nijverdal, naar de markt in Nijverdal geweest, verjaardag van Hannie en Marielle gehad en daar redelijk veel familieleden gezien. Naar het Lage Veld (meer & strand in Wierden), gourmetten, Burgers Zoo in Arnhem, winkelen in Deventer met Karien, door Haarle fietsen, met papa wezen wandelen en bosbessen plukken, filmavondje bij Len, dagje Giethoorn, familiedag van de Veerbeek kant en daar iedereen van de familie gezien, naar Raalte geweest. Dus heb zeker niet stilgezeten!

Maandag 13 juli ben ik vanaf Dusseldorf (bedankt voor de lift papa) naar Dublin gevlogen. Kwam 's middags aan en met een bus vanaf het vliegveld naar de stad gegaan. Daar mijn hostel opgezocht dat echt op de perfecte locatie lag. Helaas regende het enorm 's middags en ben ik maar in het hostel gebleven. 's Avonds heb ik zo'n 2 uur rondgelopen in de stad, echt heel mooi en gezellig. Ook heel erg schoon. Elke 5 minuten word je bijna van je sokken gereden door zo'n veegwagen. Na een aantal uurtjes rondlopen ben ik maar eens een pub binnengelopen. Echt ongelooflijk hoeveel pubs erzijn! En ze zitten ook allemaal nokvol en dat op een maandagavond! In elke pub is livemuziek. Meestal een zanger die ook gitaar speelt en vaak ook nog een violist! Echt zo'n geweldige muziek. En in sommige pubs hebben ze ook nog echt dat Ierse dansen! In de pub had ik al snel een paar jongens leren kennen en daarmaar een aantal uur bijgebleven (toch beter dan alleen zijn in een pub!).

Dinsdag had ik een uitstapje geregeld naar de Wicklow Mountains. Een super mooi groen en heideachtig heuvelachtig landschap buiten Dublin. Het is zo mooi! 1 smalle weg die je door de heuvels brengt. We hebben tijdens 2 uur rijden maar 1 dorpje gezien! Wel veel (loslopende) schapen, ruines, mooie bruggetjes, kastelen enz gezien. Echt zoals ik me Ierland had voorgesteld! Natuurlijk ontbrak de regen niet en het was flink koud. Rond 5uur kwamen we terug in Dublin en ben ik samen met 4 Amerikanen en iemand uit Wales wat gaan eten in een pub. Gezellig. Daarna 's avonds met 2 meiden uit Frankrijk die ik in mijn hostel had leren kennen naar een pub geweest en daar hebben we een hele leuke Ierse dansshow gezien!

Woensdag had ik een unlimited treinticket gekocht en ben ik de hele dag op stap geweest. De plaatsen waar ik was hoorden nog wel bij Dublin maar waren in feite gewoon wat dorpjes aan zee! Echt ook weer heel mooi. Heb veel gewandeld (zelfs nog een zeehondje gezien in zee) en genoten van de mooie landschappen en oude dorpjes. Ik heb nog een rondleiding gedaan in Dalkey Castle, was heel interessant. 's Avonds ging ik weer terug naar mijn hostel en daar leerde ik wat 2 Amerikaanse meiden kennen en samen zijn we weer naar wat pubs gegaan (tja, dat hoort erbij in Dublin. Al vind ik 6 euro voor 1 glas wijn wel erg veel geld, dus veel gedronken heb ik zeker niet). Was een erg gezellige avond ook weer!

Donderdag was mijn laatste volle dag in de Dublin en deze dag heb ik veel rondgelopen in de stad. Eerst een voormalig gevangenis bezocht en daarna lekker rondslenteren. Ik kwam langs een theater en zag dat ze daar kaarten verkochtten voor Riverdance, dit is een Ierse dansshow! Dat leek me erg leuk en ik had er gelijk maar 1 gkocht voor die avond. Na een lekkere maaltijd ben ik toen naar de Riverdance geweest en dat was echt heel erg mooi!

Vrijdagochtend ging mijn wekker al om 5 uur en om 6 uur was ik al op het vliegveld. Wat me daar opviel was dat de hele pub vol zat met bierdrinkende mensen! En dat rond een uur of 6 in de ochtend! Na een voorspoedige vlucht landde ik in Frankfurt en na zo'n 3, 5 uur in de bus (1,5 uur vertraging door files) kwam ik aan in Heidelberg waar Uli me ophaalde. Ik heb Uli leren kennen in chicago en 3 jaar geleden had ik hoor ook al eens bezocht in Heidelberg. Vond het toen zo leuk daar en toen ze me uitnodigde om weer langs te komen hoefde ik daar niet lang over na te denken! Die avond zijn we uitgegweest in een hele leuke club samen met vrienden van haar. Zaterdag hebben we gewinkeld in Mannheim, een hele grote stad in de buurt van Heidelberg. We zijn uit eten geweest en hebben 's avonds rondgelopen in Heidelberg. 't is echt een superleuke studentenstad, gelegen in een dal aan een rivier met een heel ergmooi kasteel! Zondag hebben we Kasteel Schwetzingen bezocht. Maandag heb ik (toen Uli op uni was) rondgefietsts door Heidelberg en daarna was het tijd om te gaan. Ik heb trouwens heerlijk gegeten in Duitsland. Elke ochtend verse Brezels en verder had Uli erg haar best gedaan om typisch Duits eten in huis te halen! Rond 1 uur vertrok ik met de trein naar Frankfurt om vanuit daar met de bus door te gaan naar Brussel. Helaas geen rechtstreekse bus (maar ja, was ook maar 11 euro) dus moest ik via Keulen, Aken en Luik naar Brussel. rond 10.30 kwam ik daaraan, Dan en Griet stondn me daar al op te wachten.

Griet heb ik zo'n 2,5 jaar geleden kennen in Sydney (ze was au pair van Jamie en Emma) en samem met haar Aussie vriend Dan woont ze in Zottegem. Een leuk (groot) dorp een half uur van Gent vandaan.

Dan en Griet hadden allebei vrijgenomen toen ik er was dus we hebben veel leuke dingen gedaan. Dinsdag zijn we naar Brugge geweest. Een erg mooie stad! We hebbenhet Belfort beklommen, een boottocht gemaakt, over een rommelmarkt gelopen en genoten van het schitterende weer! Het was mijn eerste dag met mooi weer in bijna 2 weken! Brugge is echt ook een hele mooie stad! Woensdag zijn we naar Gent gegaan, daar waren de Gentse feesten in volle gang (duren 10 dagen). Overdag hadden we ook weer schitterend weer. Eerst hebben we een Kasteel bezocht, echt zo'n middelseeuws kasteel en daarna kwamen ook Saartje, An en Debbie naar Gent. Zijn zijn ooit ook au pair geweest in Sydney. Saartje woont er nog steeds en was nu toevallig op bezoek in Belgie. Was super leuk! 's avonds zouden we naar bands gaan kijken maar door ENORME regenval zijn we op tijd naar huis gegaan.

Donderdag zouden we eigenlijk in Brussel doorbrengen maar ook toen hadden we regen en zijn we bij Griets ouders gaan lunchen. toen was het al weer tijd om te gaan en vanuit Brussel ben ik met de bus teruggegaan naar Utrecht en toen met de trein naar Raalte.

Vrijdag: mijn laatse week in Nederland. Wat is de tijd toch snel gegaan. Heb trouwens goed weer gehad de laatse week! We zijn naar Nijmegen gegaan om de intocht van de Vierdaagse bij te wonen. Jelmer liep namelijk mee met het leger. Drie uur hebben we daar gestaan. Was een hele leuke sfeer en ik heb Jelmer wel 5x voorbij zien lopen (nou ja, dat dacht ik dan, alle soldaten lijken op elkaar :D ) maar even later kregen we eenSMS dat hij al over de finish was en op de bus zat richting kazerne. Oeps :D. 's Avonds nog naar de kroeg in HOlten geweest daar had ik afgesproken met Marja.

Zaterdag: Loes is langsgeweest. ERg gezellig. Zondag: naar Borculo geweest met papa en mama daar was het straattheater. Lenneke was er ook nog om foto's te maken voor de krant. Aan het eind van de middag ben ik naar Trix, Jan, laurens en Marjolein geweest (was ooit een oppasgezin van mij) en daar heerlijk gebarbequed en bijgekletst. Maandag met Lenneke naar Almelo geweest.

dinsdag ben ik naar Winterswijk geweest om Joke Peter en Emma (familie) op te zoeken. Samen met Emma nog het dorp in geweest om wat te winkelen en ijs te eten. Daarna door naar Aalten, daar bij Ria (tante) langs geweest. Toen richting huis want Hannie (andere tante) kwam 's avonds nog langs. Was ook weer een leuke maar ook drukke dag!

Woensdag was een erg leuke dag. Papa loopt elk jaarde strandzesdaagse (van Hoek van HOlland naar Den Helder) en ik liep een middag met hem mee. De trein richting Haarlem genomen en daar haalden papa en Gerard me van de trein en reden we met de camper naar Zandvoort, waar Gerard ons afzette. We hebben heerlijk op het strand, langs en door de zee gelopen. Kwamen ook nog wat bekenden uit Haarle tegen. Papa had besloten om nog niet de hele zesdaagse te lopen en dus met mij mee naar huis te gaan. Dus we hebben een iets andere route gelopen en zijn door de duinen naar het station gelopen en rond 9 uur 's avonds waren we weer thuis in Haarle.

Donderdag: 's ochtends met mama naar de rommelmarkt in Rijssen geweest en 's middags kwam de familie Ubbens langs. Ik ben 4 jaar geleden au pair geweest bij hun in Nieuw Zeeland (daarvoor ben ik toen ik dit weblog begonnen) en zij waren net als ik in Nederland op vakantie dus zijn ze langs geweest. Was heel leuk! Had ze niet meer gezien sinds 2005, toen was Jaromir nog maar net geboren. Denise en Tirstan zijn 8 en 7. Het was een hele gezellige middag, vooral de grote schommel en het heksenhuisje in ons bos deden het goed. En Tristan was niet weg te slaan bij Jelmer. Echt grappig.

's Avonds zijn we nog met ons hele gezin wezen eten in Raalte. Dit was mijn laatste avond en tevens ook pas de eerste (en enige) keer dat we alle 7 samen waren!

Vrijdag reden we al vroeg naar Schiphol en rond 12 uur 's middags vertrok ik naar Maleisie! Zo'n 12 uur vliegen later kwam ik daar aan, het was daar toen zo'n 6uur 's ochtends. Heb een trein naar de stad genomen en toen nog een monorail (wist niet echt waar ik heen ging, maar gelukkig zijn de mensen heel aardig en behulpzaam en spreken ze goed Engels) en toen vond ik een hostel. Daar een 1 persoonskamer genomen (voor maar 9euro) (met airco!), was echt een super klein kamertje maar dat gaf niet. Heerlijk 6 uur lang geslapen. Toen de stad ingegaan met een plattegrond en naar de Kuala Lumpur toren gegaan. Een hele hoge telecom toren waar je ook bovenin kan. Dus daar een kaartje voor gekocht en genoten van de mooie uitzichten. Bij dat ticket zat ook nog een gratis ticket voor Animal Zone (dat was daar beneden, echt heel zielig, hele kleine hokken met apen, slangen, konijnen , vogels enz) en formule 1 sumulator. Dat was wel leuk! Toen nog wat rondgelopen. 't is enorm heet een broeierig. Zelfs toen ik er landde om 6uur in de morgen was het al 28 graden. Even naar het hostel gegaan om mijn handbagage op te halen en uit te chekcen en toen een kraampje langs de weg uitgezocht om wat te eten. Een heerlijke maleisisch rijstmaal gehaad, plus de lekkerste naan ooit en toen was het tijd om weer terug te gaan naar het vliegveld want om 22.00 vertrok mijn vlucht naar Sydney. Deze vlucht was maar 7 uur dus stelde eigenlijk niks voor! Heb nog 2 uur kunnen slapen zelfs (had 2 slaappillen genomen). Op zondagmorgen landde ik om 8 uur (sydney tijd) en 10 uur was ik thuis!

Mijn koffer uitgepakt en een douche genomen en een uurtje later vertrok ik naar Manly. Even lekker aan zee gezeten en ik had daar afgesproken met Caroline. Wat gewinkeld en rondgelopen en nog aan het eind van de middag film gekekn bij Caroline thuis en toen maar naar huis. Lag rond 7 uurin mijn bed en heerlijk doorgeslapen tot de volgende ochtend 6 uur. Om 7 uur naar mijn werk (nanny gezin met de vier meiden) en zo begon het normale leven weer.

De meiden waren erg blij me weer te zien! Vooral Elsie (van 1,5). Zij snapt natuurlijk niet dat ik op vakantie was en toen ik binnenkwam lopen had ze en enorme glimlach op haar gezicht en begon ze heel hard te lachen. In de vier weken dat ik weg was had ze ook mijn naam leren zeggen. Dus de hele tijd hoor ik Wrije (zo spreekt ze mijn naam uit) en dan ook echt zo opeen verbaasde toon van Wrije?? Net of ze niet kan geloven dat ik terug ben. Dat is 3 dagen lang zo gegaan. Zit ik in de auto. Zegt ze gewoon de hele tijd mijn naam op een verbaasde toon met zo'n blije lach. Leg ik haar in bed en ga ik naar de woonkamer hoor ik de hele tijd vanuit haar slaapkamer mijn naam.

Nou dit verhaal is lang genoeg dacht ik zo! Ik mis trouwens wel dat het zo lang licht is 's avonds. Ik heb 't wel enorm getroffen met het weer. Al de hele week zonnig en meestal rond de 20-22 graden (alleen is het in de mrogen en de avond wel erg fris). Tot het volgende verhaal! (Sorry voor alle typfouten, maar geen zin om alles te verbeteren).

• 10 Augustus 2009 - 07:40

Lenneke:

Hey Marije,
    Zo hee, dat is een lang verhaal. Je hebt echt veel gedaan in die maand tijd!
    Wij vonden het ook erg leuk dat je er was!
    Lenneke

• 10 Augustus 2009 - 12:41

Mama:

Hoi Marije

Wat een lekker lang verhaal, als je het zo achter elkaar opschrijft heb je echt veel gedaan, ik mis alleen de fotosessie in de regen of heb ik er overheen gelezen.
    Wat leuk dat Elsie nu jouw naam kan zeggen.Joanne is nu in Praag, ze heeft een goede vlucht gehad en een goed hostel.
    Ik ben net op de fiets naar de markt in Rijssen geweest

Groetjes mama

• 11 Augustus 2009 - 21:37

Papa:

Mooi overzicht van wat je allemaal hebt gedaan. Nu je weg bent is het weer een stuk rustiger geworden hier. Jammer..

gr. papa

• 12 Augustus 2009 - 23:34

Jan Martijn:

Wist je dat:
    Je nog maar 101 bezoekers moet hebben voordat je op de 77.777 zit!!!
    Australie vandaag heeft gewonnen met de soccer van Scotland(hiep hoi).

Groetjes uit regenachtig Nederland; denk aan je en gelukkig mag ik over 2yr and 8 mnd weer terug naar OZ

• 13 Augustus 2009 - 20:14

Joanne:

hey marije leuk verhaaltje! Oef..ook wel veel gedaan eigenlijjk als ik het zo terug lees eigenlijk! en wat schattig van elspeth, leuk om de kids weer te zien zeker!!! vonden ze de cadeautjes leuk???

• 14 Augustus 2009 - 23:22

Marije:

Ja erg veel gedaan he?! Ik heb eigenlijk een vakantie van mijn vakantie nodig!

Ja kadootjes vielen erg in de smaak. En dan vooral het potje slimy (van 50 cent :d) dat ik aan Emma heb gegeven. Murray is er minder blij mee haha hij houdt niet van slimy in het huis.

• 16 Augustus 2009 - 06:22

Annet:

Jemig, jij hebt echt veel gedaan zeg! Erg leuk allemaal:-). Spreek je snel weer!
    x