Wist je dat?
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg marije
03 Augustus 2009 | Australië, Sydney
...ik al meer dan 1 maand geen verhaaltje op mijn website heb geschreven en dat ik ook nu niet een lang verhaal ga schrijven, maar toch even de moeite wil nemen om alvast een voorproefje te geven van mijn maand in Europa?
...ik dit berichtje schrijf terwijl ik "The farmer wants a wife" kijk (boer zoekt vrouw) en lekkere dropjes eet?
...ik gistermorgen ben aangekomen in Sydney en net als op de heenreis geen jetlag heb?
...ik afgelopen maand in Nederland, Ierland, Duitsland, Belgie en Maleise ben geweest en heel veel heb ondernomen in deze 5 landen?
...het erg leuk was om in het vertouwde Nederland terug te komen waar alles normaal is en alles en iedereen hetzelfde is als 2,5 jaar geleden?
...Ierland (en Dublin) precies zo was als ik gehoopt had (schitterende landschappen, super mooie muziek in gezellige pubs op elke hoek van de straat, aardige mensen, massas regen en veel historie)?
...ik in Heidelberg (Duitsland) Uli (6 jaar geleden in Chicago ontmoet) weer heb gezien en dat we zijn uitgeweest, geshopt hebben, een kasteel hebben bezocht en veeeeel typisch Duits eten heb gehad en dat mijn Duitse taalvaardigheid nog steeds goed is?
...ik Belgie Griet en haar Aussie vriend Dan heb bezocht en dat we naar Brugge en Gent zijn geweest, waar ik ook Saartje en nog 2 Belgische vriendinnen heb ontmoet?
...ik na Belgie nog 1 week in Nederland had en dat ik eigenlijk nog wel een week had willen blijven want ik heb enorm veel gedaan die week maar nog niet alles wat ik wilde doen?
...ik een 16 uur stop had in Kuala Lumpur (Maleisie) en er maar het beste van gemaakt heb door een 1 persoonskamer in een hostel in de stad te boeken en na een 6 uur durende in dat hostel nog een aantal uur heb kunnen sightseeing in een zeeeeeeeeer heet Kuala Lumpur en dat de mensen er heel erg vriendelijk zijn en goed Engels kunnen?
...dat het me nog steeds niet lukt om te slapen in een vliegtuig maar met behulp van slaappillen die de dokter voor me uitschreef in Australie toch nog 3 uur op de heenweg en ook 3 uur op de terugweg heb kunnen slapen en dat dit toch wel fijn is?
...dat ik in Nederland frikadellen, karnemelk, papat met, drop, borrelnootjes, kaassoufles en negerzoenen heb gegeten en dat het meeste (behalve dan karnemelk) eigenlijk in gedachten beter smaakt dan het werkelijk doet?
...het me opvalt dat de Nederlandse taal "verengelst" en vooral in tijdschriften en op de radio erg veel Engelse termen worden gebruikt en dat ik dit best wel raar/overdreven vind?
...ik in Australie vooral de lange zomeravonden mis en dat het zelfs in de zomer om 8.30 al helemaal donker is?
...ik regelmatig de opmerking heb gekregen dat mijn intonatie is veranderd en ook af en toe dat ik mijn accent is veranderd maar dat ik dit zelf helemaal niet merk en ook vind dat er niks van waar is?
...ik het meeste van de maand in het Engels droomde en ook het denken nog in het Engels gebeurde en dat ik in gedachten verzonken in Kruidvat nadacht in het Engels over which colour bag ik wilde en dat ik opeens Nederlanders naast me hoorde praten en dat ik toen dacht van: hey er zijn nog meer Nederlanders in Sydney, maar dat ik gewoon in Winterswijk stond?
...autorijden in Nederland veel moeilijker is omdat je rekening moet houden met de honderden fietsers en dat dat hier niet hoeft, simpelweg omdat niemand fietst?
...je in Nederland heel veel auto's ziet die overdag hun licht aanhebben en dat dat hier in Sydney echt niet gebeurd en het echt regelmatig voorkomt dat auto's hier rondrijden zonder verlichting terwijl het pikdonkder is?
...fietsen in Nederland veel leuker is omdat iedereen dat doet, er heen heuvels zijn en auto's rekening met je houden?
...het weer in Nederland veel wisselvalliger is dan in Sydney?
...het nu in Sydney hartje winter is maar ik er op het moment niks van merk en vandaag gewoon in korte kleren heb rondgelopen maar dat het 's avonds wel eens stuk sneller afkoelt dan in Nederland?
...ik nog wel een uur door kan gaan met "wist je datjes..." maar dat ik daar geen zin in heb maar er toch nog een paar zal schrijven?
...ik bijna 2 kilo aan Tim Tams (Aussie chocolade koekjes) had meegenomen en dat ik ze aan familie en vrienden die ik heb bezocht heb gegeven?
...ik had gedacht dat ik het leuker zou vinden om terug te komen in Sydney dan dat het werkelijk is, maar dat ik waarschijnlijk even moet wennen en dat binnen 3 dagen alles waarschijnlijk weer normaal zal zijn?
...ik gister ben aangekomen in Sydney en dat ik vandaag al gewoon weer een 11 urige werkdag achter de rug heb en dat de meisjes heel blij waren om me terug te zien en ik echt moet wennen aan vier kinderen om me heen?
...mijn vrijdagmiddag nanny kindjes Jamie en Emma vorige week een broertje hebben gekregen en dat het kindje Ben heet en ik erg veel zin heb om ze alle drie terug te zien en dat ik Jamie en Emma al aan de telefoon heb gehad en dat ze me erg gemist hebben?
...ik hoop veel reacties op dit bericht te krijgen want ik neem de moeite om iets te schrijven en dat het leuk is om reacties te krijgen?
...ik binnenkort een verslag ga schrijven over mijn maand in Europa en dat ik er ook een aantal foto's bij zal plaatsen?
...de dropjes bijna op zijn, ik een zere buik heb en dat "The farmer wants a wife" is afgelopen en het voor mij tijd is om naar bed te gaan?
...ik hoop dat je dit een leuk bericht vond en je gauw weer zal spreken en nu echt afsluit?
03 Augustus 2009 - 12:53
Lenneke:
Wist je dat....
Wij het ook heel gezellig vonden dat je er was?
Lenneke -
03 Augustus 2009 - 13:15
Wist je dat...
Ik er aan moet wennen dat je niet meer hier bent?
Er nog karnemelk genoeg is?
Het hier tropisch warm gaat worden?
03 Augustus 2009 - 16:48
Afke:
wist je dat:
ik op zondag uitkeek naar je verhaaltjes
en er in eens stilte was ! -
03 Augustus 2009 - 17:19
Papa:
Wist je dat....
Marije haar huissleutel liet nasturen naar Nederland, maar dat de enveloppe leeg was met een gat erin.
Wist je dat....
Marije een dag met mij mee is gelopen met de strand6daagse.
Wist je dat....
We haar aanwezigheid voorlopig moeten missen..!! -
03 Augustus 2009 - 17:36
Wist je dat....
Wij het heel gezellig vonden dat Marije bij ons langs kwam..........
Wist je dat ze met Emma geshopt heeft in Winterswijk......
Wist je dat ze daarna samen ijs hebben gegeten bij Talamini.......
04 Augustus 2009 - 14:19
Lenneke:
Ik vandaag een kaart heb gepost met en verrassing -> Sydney? -
04 Augustus 2009 - 15:14
Wist je dat...
Het hier heeeeel warm is. -
04 Augustus 2009 - 16:32
Inge:
Wist je dat...
Ik het jammer vind dat Marije en ik elkaar niet hebben kunnen ontmoeten tijdens haar verblijf in NL. -
04 Augustus 2009 - 20:32
Wist je dat......
Marije van zo'n berichtje van Lenneke heel nieuwsgierig wordt..... -
04 Augustus 2009 - 21:17
Gerard :
Wist je, dat ik ook Marije heb gesproken. En wel bij haar ouders thuis. Even bij geklets over het mooie Sydney waar ze woond.Ik haar van de trein hebt gehaald samen met Fokke Bakker. En zij het grappig vond om een keer in een camper te mogen zitten, en heeeeeel veel zin in een kopje thee had. En wist je dat ze daarna nog een strand wandeling heeft gemaakt met zijn vader.Ik haar heel veel goeds wenst daar in Sydney, -
05 Augustus 2009 - 04:24
Marije:
Wist je dat...
... ik het heel erg leuk vind om al jullie reactie te lezen? Dat het hier heerlijk weer is, zo'n 20 tot 22 graden en dat terwijl het hartje winter is? Dat ik wel heel erg graag wil weten wat Len me opgestuurd heeft? En dat ik van Joanne een leuke kaart kreeg en die pas in het vliegtuig mocht openmaken maar dat ik 'm per ongeluk al voor die tijd open maakte? -
05 Augustus 2009 - 14:58
Wist je dat...
Er post voor je gekomen is hier vandaag, een cd of zoiets. -
05 Augustus 2009 - 15:32
Wist je dat...
De mooie grote leger rugzak met slaapspullen van papa(eigenlijk Jelmer)gejat zijn bij de strandzesdaagse en dat hij bijna in een doos buiten moest slapen maar dat Gerard en Willemien hem onderdak boden in hun camper?
05 Augustus 2009 - 19:58
Emma:
Wist je dat....
de cookies erg lekker waren...
je nu al 14 reacties hebt...
06 Augustus 2009 - 18:28
Loes:
Wist je dat ik het ook supercool vond om je weer te zien in Haarle! Was erg gezellig :)
Oh en wist je ook dat het hier in marokko ook zeeeeer heet is, 53 graden om precies te zijn!
xx -
06 Augustus 2009 - 20:41
Joanne:
Oeh wat een wistjedatjes!!!
wist je dat ik wist dat je de kaart zou open maken voordat je het vliegtuig zou instappen?? -
06 Augustus 2009 - 22:15
Wist je dat ...
Het gisteren 30 graden was en dat het vandaag weer zo warm gaat worden?
07 Augustus 2009 - 07:25
Joke:
Wist je dat............... om het aantal nog wat op te schroeven, ik er nog maar een wistjedat bij schrijf....... -
07 Augustus 2009 - 13:43
Wist je dat...
Bertus vandaag naar de dierenarts is geweest om onder narcose tandsteen te laten verwijderen.
Wist je dat...
Nu hij weer thuis is wel een beetje dronken lijkt en dat hij morgen weer de oude zal zijn. -
08 Augustus 2009 - 15:36
Wist je dat....
Jelmer naar een meerdaags muziekfestival in het Belgische Lokeren is.
Joanne morgen naar Praag vertrekt? -
09 Augustus 2009 - 10:37
Emma:
Wist je dat...
de twilight boeken heel leuk zijn?
ik het 2e en 3e deel ook ga lezen? -
10 Augustus 2009 - 22:31
Annet:
Beter laat dan nooit! Superleuk bericht:-), en ik begrijp dat van die reacties:-). See you soon! x