Graduation en gingerbread huisjes - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu Graduation en gingerbread huisjes - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Graduation en gingerbread huisjes

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

11 December 2008 | Australië, Sydney

Afgelopen week was zeker een geslaagde week!

Vrijdag 5 December: de dag van het geode nieuws over de goedkeuring van mijn 900 uren! Dit betekent ook dat ik ontslag kan nemen bij de bakker als ik dat wil. Heb er eens over nagedacht en ga dit waarschijnlijk wel doen. Ik zal er zeker nog in December blijven maar langer niet denk ik! Ik heb echt genoeg van het vroege opstaan en het lage loon. Het werk ik leuk en ook Rob, Syd en de shopgirls daar kan ik goed mee overweg maar ik wil echt even een break… Maar zal de definitieve beslissing later deze maand nemen.

Zaterdag 6 December: Werken….. ‘s Avonds met Asher en Vanessa wezen eten in de Ivanhoe. Vanessa’s visum (working holiday) loopt eind januari af, ze is hier dan 2 jaar geweest. Ze zal terug gaan naar Canada… Vind ik echt super jammer. Ze wil waarschijnlijk terug komen hier binnnen een jaar (mss ook op een studentenvisum). Ik hoop dat z edat ook echt gaat doen. Keith (huisgenoot) vroeg of ik met hem en Sally (zijn vriendin) en nog 9 personal trainers wat mee ging drinken in een pub maar ik ben in slaap gevallen (thuis). Helaas.

Zondag 7 December: Gewerkt tot 2 uur en daarna door naar Saartje. We zouden eigenlijk met Scott en wat van zijn mates wat gaan drinken in een gezellige pub aan het water maar het weer zag er niet goed uit dus toen zijn Saartje in ik gingerbread huisjes gaan maken. We hadden die de week ervoor gekocht in Ikea. We hoefden ze “alleen” maar in elkaar te bouwen en daarna decoreren. Was leuk om te doen maar zeker ook erg messy. Volgens mij lag er meer snoepgoed op de grond dan date r op mijn huisje zat :). Helaas is die van Saartje in elkaar gestort. Die van mij staat nog bij Saartje thuis want ik kan ‘n niet meenemen op de bus. We hebben ook foto’s gemaakt die krijg ik later nog van Saartje. Daarna gegeten bij Saartje. We gaan trainen om 1000 m te zwemmen zonder te stoppen. Saartje had op internet 1 of ander schema gevonden en dat gaan we volgen. We moeten dan 3 x per week zwemmen en elke training wordt de afstands iets groter. Nou stelt 1000 m weinig voor volgens mij maar we zullen zien….

Maandag 8 December: gewerkt @ Inter Desserts. Toen ik thuis kwam lag er een kaart van Joke Peter en emma in de bus. Bedankt! Om 615 met Saartje afgesproken voor onze eerste training.

Dinsdag 9 December: gewerkt en ‘s avonds naar de film met Frank, Scott en Saartje. We hebben Australia gezien. Dit is een aanrader voor iedereen die in Australie is geweest, hier naar toe gaat of als je interesse hebt in het land en houdt van drama! Het is een verhaal dat zich afspeelt rond de Tweede Wereld OOrlog in de Outback van Australie. Nicole Kidman en Hugh Jackman zijn de hoofrolspelers. Super film! Zeker kijken! Je leert e rook veel meer over de aboriginal cultuur. Het is haast niet te geloven maar tot 1973 werden aboriginal kinderen (halfbloedjes) van hun moeders weggepakt en ik kampen gestopt om ze meer “australisch” te laten worden. Het aboriginal ras moest uitsterven vonden de blanken. Je kan je haast niet voorstellen dat dit nog gebeurde tot 40 jr geleden. AFgelopen januari 2008 heeft Kevin Rudd, prime minister, een officiele sorry verklaring afgelegd.

Woensdag 10 December. Gewerkt bij de bakker. Het is super druk rond deze tijd voor het jaar. We maken veel dingen voor Kerst (voor restaurants, café’s, onze winkel en nog meer afnemers) en ook de “gewone” zaken moeten gebeuren. Vandaag was ook de dag van mijn graduation ceremonie! Na het werk snel gedouched en naar Vanessa gelopen. Zij heft mijn haren mooi gekruld (zie foto’s). Rond 3 uur ging ik richting stad waar ik met Mel en Janet had afgesproken. Zij kwamen mee naar mijn graduation. Super van ze! De graduation duurde van 4-7 en was eigenlijk best saai. Een paar speeches en daarna moest iedereen om de beurt op de stage om zijn/haar diploma op te halen. Na afloop kregen we champagne en mochten we op de foto. Mel moest helaas naar huis maar ik ben samen met Janet en wat klasgenoten wat wezen eten en drinken in een pub en we hebben gepooled. Was super leuke avond en is best laat geworden (voor mijn doen…).

Donderdag 11 December (vandaag). Ik had een dag vrij vandaag, wat een luxe!! Er stond genoeg op het progamma, dingen doen waar ik op mijn werkdagen niet aan toe komen. Wassen draaien, opruimen, schoonmaken, eten koken voor de komende 3 dagen, foto’s bijwerken, dit verhaal schrijven, appeltaart bakken enz enz. Vanessa is nog even langs geweest en nu is het al weer bijna 5 uur ‘s avonds. Over een uurtje ga ik weer zwemmen met Saartje. Jammer dat het niet zulk lekker weer is de afgelopen tijd. Het is al 11 dagen zomer maar het is nog niet warmer geweest dan 20 g. Gelukkig is het zeewater wel warm. Er lag vandaag ook een leuke verrassing in de brievenbus: een pakje van thuis! Pepernoten, speculaas, chocolade letter, een cd. Bedankt!!

Ik he been aantal leuke foto’s van mijn graduation die zal ik zo online zetten!

• 12 December 2008 - 10:33

Joanne:

jeeeeeeeeeeeuj nu helemaal klaar mee! en misschien stoppen bij de bakker..kun je weer een beetje uitslapen! :)

• 12 December 2008 - 15:30

Mama:

Hoi Marije
    Fijn dat het sinterklaaspakket is aangekomen, vorig jaar deed het pakket er wel heel lang over om bij jou te komen, nu maar 9 dagen.
    Jammer dat we niet bij de diplomauitreiking konden zijn maar door de foto's hebben we toch een idee.
    Ik zie dat je ook appeltaart bakt, doe je dat bij de bakker ook of alleen privé.
    Vandaag precies over 2 maanden dan zijn we bij je,bedenk maar vast wat je voor je verjaardag wilt hebben.

Groetjes mama

• 13 December 2008 - 16:34

Afke:

hee mareije
    fijn dat je de uren gehaald hebt !
    nu een leuk baantje zoeken
    misschien kun je een leuke hollandse snackbar beginnen !
    of is daar geen vraag naar kroketten , oliebollen en meer typische hollandse lekkernijen
    hoor het wel weer
    groetjes van een erg verkouden heinose