Sunshine! - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu Sunshine! - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Sunshine!

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

12 Oktober 2008 | Australië, Sydney

Vorige week schreef ik dat ik naar de belangrijke Grand Final ging (rugby). Scott en Saartje hadden de beste seats van de hele RSL dus wij hebben relaxed op sofa's naar de finale kunnen kijken! Was echt een super game. Vooral het begin was erg spannend. Maar na zo'n 20 min was het duidelijk dat de Manly Sea Eagles beter waren en uiteindelijk wonnen ze met 40 - 0! Dat is nog nooit eerder gebeurd, zo'n groot verschil (de punten gaan niet zoals in voetbal hoor :D). Aangezien Manly Sea EAgles uit onze buurt komen waren dus de hele Northern Beaches uitgelaten. Toeterende auto's, straat afgesloten. Wij besloten om naar de Manly League Club te gaan om daar de spelers op te wachten. Na zo'n 3 uur wachten kwam de spelersbus er aan. Leuk om eens mee te maken. Wat ook wel bijzonder was in de RSL is dat elke avond om 6 uur iedereen op moet staan en naar het oosten (of westen?) moet kijken om de diggers (oorlogsveteranen) herinneren.

Maandag: public holiday! YEah! Het is Labour Day (dag van de arbeid) en iedereen is vrij! Ik heb van 830 - 1230 gewerkt bij Inter Desserts. Mega druk want wij waren de enige coffee shop die open was. Toen snel naar huis, had een druk programma van lunchen, douchen, was draaien, assignment maken en studeren. En dat allemaal in 2 uur. Want rond 2.30 had ik namelijk met Vanessa en Luke afgesproken om te gaan fietsen. Flink eind gefietst naar Balmoral Beach en net toen we daar aankwamen begon het te stortregenen. Duurde gelukkig niet lang tot de zon weer te voorschijn kwam. Aan het eind van de middag weer thuis en toen weer aan mijn schoolwerk gewerkt.

Dinsdag: deze dag had ik een presentatie, een test en een assignment dus druk. Het zijn toch wel lange schooldagen van 8.30 - 5 (al kan ik vaak om 4 pm al naar huis).

Woensdag: na college met troy afgesproken bij zijn werk. Toen over harbour Bridge naar Kirribilli gelopen om daar wat te eten en toen trivia te spelen! Was leuk, we wisten alleen niet veel, waren maar met z'n 2-en in een team en de anderen met min. 4 of 5. Dus wij hadden dan ook dik verloren. Maar trivia is leuk!

Donderdag: volgens mij niks bijzonders gedaan na college want heb altijd een vroege start op vrijdag dus ga meestal vroeg naar bed.

Vrijdag: weer een dagje bij Amadeus. Was om 1000 al klaar! Ga vanaf aankomende week elke vrijdag om 3.30 beginnen (i.p.v. 4.30). Ik wil namelijk ervaring op doen in brood vormen enzo (weet niet hoe dat allemaal in het NL"s heet) en wil ook leren met de oven te werken. Toen ik klaar was even naar VAnessa en Asher geweest. Ze waren met Aaron (Vanessa's au pair kindje) in het park vlakbij mijn werk. 's middags schoongemaakt bij Marieke.

Zaterdag: oops! Verslapen. Ik kan me nog herinneren dat ik wakker werd van mijn alarm even na 4 am maar ben toen in slaap gevallen en werd wakker om 5.03 am. Ben nog nooit zo snel uit bed gesprongen (behalve toen ik eens een muis onder mijn bed had :D) en was binnen 12 min op mijn werk. Tot 9.15 gewerkt want was druk, moest om 9.30 bij mijn andere werk zijn, mijn baas van Amadeus heeft me daar afgezet want op de fiets zou ik dat niet redden. Van 930 tot 430 bij Inter dessert gewerkt. Was niet druk, te mooi weer denk ik (en laatste weekend van schoolvakanties dus nog veel mensen op vakantie). UIteraard werd het vanaf 3 weer heel druk (dan ben ik alleen) tot 4.15. Om 4 uur moet ik de deuren eigenlijk dicht doen, zodat ik nog een half uur kan schoonmaken, maar dat is me tot nu toe nog nooit gelukt. Toen naar huis even douchen en eten. Toen naar Saartje en Scott film gekeken. Toen om 11 uur 'savonds nog boodschappen doen. Ja je moet toch wat als je weinig tijd hebt :D.

Zondag. Moeite met opstaan om 7.30 vanaochtend. Terwijl dit toch mijn "uitslaapochtend" is :D. Was rustig op werk vandaag. Om 1 uur was ik klaar, snel naar huis en omgekleed en om 1.20 zat ik al weer op de bus. Samen met Kirsten van de Spit naar Manly gelopen, eenmooie wandeling! Het was heerlijk weer dus ik heb een duik genomen in zee, was niet koud! Rond 5 uur waren we in Manly. Heb nog een uurtje zitten lezen op het strand en toen richting huis. Weer wat saaie dingen gedaan als wassen draaien, afwassen, opruimen, eten koken enz. enz. En nu al weer zondagavond en bijna klaar met dit verhaaltje. Ik heb foto's gekregen van Vanessa van het feestje van Jess. Zal ze zo online zetten.

Mama: alvast gefeliciteerd met je verjaardag! Veel plezier in het wokrestaurant.

• 13 Oktober 2008 - 12:12

Papa:

Hoi Marije,

We hebben geboekt!!! Bestel maar vast gebak, of liever nog maak het zelf (want dan ben je gediplomeerd banketbakker), omdat we op je verjaardag aankomen in Sydney.

groeten papa

• 14 Oktober 2008 - 11:11

Joanne:

heeeeej marij

ahhh de manly to spit wandeling, hoevaak heb je die nu al wel niet gedaan?? maar die blijft mooi natuurlijk!!
    groetjes!

• 14 Oktober 2008 - 21:36

Mama:

Vrijdags om half 4 'snachts beginnen, hoe red je dat, nog vroeger naar bed 'savonds zeker.Dat je nog zin hebt in die wandeling als je tamelijk vroeg bent opgestaan, wel fijn dat je kon zwemmen.
    We hebben hier een paar mooie herfstdagen achter de rug, ze zeggen dat het gaat veranderen en dat het donderdag zelfs guur wordt.Nog 121 nachtjes slapen en dan zien we elkaar weer.
    Ik heb een o.a. een webcam gekregen voor mijn verjaardag we zullen binnenkort eens kijken of dat ding goed werkt (bij mij)Joanne lukte het wel.
    Groetjes
    mama