Vanalles en nog wat....
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg marije
05 Oktober 2008 | Australië, Sydney
Maandag: na een lange dag op college ben ik naar huis gegaan. Kirsten kwam over voor dinner en we hebben 2 films gekeken.
Dinsdag: ben deze avond wat gaan drinken in Manly met Mimi (huisgenoot), Kirsten en 2 vriendinnen van Mimi. Was gezellig.
Woensdag: um weinig bijzonders. Kan me niet meer herinneren wat ik na college heb gedaan.
Donderdag: Super lekker weer. Dus na college heb ik een eind gefietst tegen flink wat steile heuvels op. Vanessa kwam over voor dinner en om bij te praten.
Vrijdag: werken in de bakkerij. HEt was superwarm vandaag. Toen ik om 4.30 's ochtends naar mijn werk fietste was het al 28C. 's Middags ging ik naar mijn schoonmaakadres en daarna gelijk door naar Saartje (en Scott). Film gekeken en toen naar huis.
Zaterdag: werken in Amadeus. Toen bij Inter Dessert tot 4.30. Vanessa kwam gelijk daarna bij mij. We gingen namelijk naar een feestje van Jess. Was gezellig. Bbq, veel mensen, muziek enz. Ze is een au pair (ze studeert ook) haar familie was op vakantie. Ze mocht van hun 50 mensen uitnodigen voor haar verjaardag. ZE had er 200 uitgenodigd :-). Haha. Voglens mij zijn er zo'n 150 mensen geweest. Mijn camera heeft het volgens mijn definitief begeven. Maar Vanessa heeft wel wat foto's gemaakt, die zal ik volgende week wel op mijn webiste zetten.
Zondag: afgelopen nacht is de zomertijd ingegaan, de klok is dus 1 uur naar voren gegaan. We hebben nu 10 uur tijdsverschil met Nederland. Ik heb gewerkt bij INterDesserts. HEteerste uur was super rustig, (waarschijnlijk door Daylight Savings) maar daarna echt een super super druk 1,5 uur gehad. Veel koffies gedronken. Afke: ik drink zelf geen koffie, al begin ik een zwakke mocha wel lekker te vinden.
Om 1 uur was ik klaar. Toen wat gegeten en daarna mijn wekelijkse boodschappen gedaan. Ben nu net thuis en ga zo met Scott en Saartje naar de RSL om de finale van de rugby te kijken. Manly is in de finals en dat is goed te merken. Veel mensen in een Manly Sea Eagles outfit, vlaggen aan auto's enz. Een RSL club is trouwens een Returned Service League club. Het is officieel voor oorlogs veteranen. Je kan er goedkoop eten en drinken, sport kijken, biljarten enz.
Cora: grappig he dat je van het engels naar het Nederlands gaat vertalen?! Ik heb het eigenlijk nooit door (ik lees mijn verhaaltjes meestal niet terug). Maar hoor het wel regelmatig van mensen.
WEet iemand trouwens of slipperig een Nederlands woord is. Het is slippery (glad) in het Engels. Kun je slipperig zeggen in het Nederlands?
NOg even een update over de magpies. Ik had een maand geleden geloof ik eens verteld over de magpie (grote gemene ekster) die ik 3 fietsers zag aanvallen binnen 2 minuten. Nou gister stond er over DIE magpie een heel artikel in de krant. Hij wordt de psycho magpie genoemd. Veel fietsers valt ie tot bloedens aan toe. iK ben gister en eergister trouwens 'aangevallen' door een minar bird. Lang niet zo groot en eng als een magpie maar toch schrik je wel. Jammer dat hij precies op de fietsroute van mijn werk naar huis 'woont'.
Nou ik ga er zo vandoor de rugby finale kijken. Vorig jaar was Manly ook in de finale tegen precies het team waar ze vandaag ook moeten (Melbourne Storm). Toen dik verloren hopelijk dit jaar meer geluk.
O ja, was vorige week nog vergeten te vermelden dat ik ben opgegroeid op het mooiste plekje van Salland! Dat hebben de meeste denk ik al wel gehoord. Leuk hoor! GEfeliciteerd papa en mama.
Lenneke: jij ook gefeliciteerd met je vaste baan als fotograaf! Jammer dat ik je niet gesproken heb vrijdag hopelijk binnenkort eens.
05 Oktober 2008 - 08:54
Afke:
weer een gezellig verhaal
lekker dat het al zo warm is daar
hier vliegen de takken je om de oren
weet gelijk ook weer dat ik naar de kapper moet
heb weer een ontplofte kop met haar
wat is trouwens een minar bird ?
lijkt hij op een ekster
en slipperig lijkt mij niet echt nederlans
is meer spekglad denk ik
we gooien het in de groep!
fijn he van lenneke
alleen word jeffrey nu al moe alleen al bij de gedachte om te verhuisen !
(heeft hij niet van mij )
juist leuk om opnieuw te beginnen !
en ik begrijp dat je af en toe mocca koffie drinkt met heel veel melk
een kinderbakkie dus !
nou geniet ze , en hoor het wel weer
groetjes afke
05 Oktober 2008 - 09:35
Lenneke:
Hey Marij,
Leuk stukje weer.
Nee, haha slipperig is geen Nederlands woord haha... En een 'zwakke' mocca haha.. ook niet geloof ik.
Ze kunnen er wel een film van maken, een horror: The Psycho Magpie!!!!
Groetjessss -
05 Oktober 2008 - 09:56
Mama:
Hoi marije
Een zwakke mokka is bij ons een slap bakje koffie denk ik.
Ik kan me voorstellen dat, wanneer je alleen engels hoort, sommige nederlandse je ontglippen. Wij begrijpen het allemaal hoor maar het staat wel leuk.Volgens mij kijk je veel films, zal nooit vervelen denk ik hé.
Het mooiste plekje hier is nogal stormachtig vandaag ik moet tenminste regelmatig stoelen rapen, ik hoop dat er wat mensen langs komen.Ik heb er appeltaart, kruidkoek en appelbrood neergezet, misschien helpt dat.
De eerste kastanjes beginnen te vallen, Bertus durft daar niet te lopen i.vm. de stekels.
groetjes mama
PS Bij ons wordt de tijd het laatste volle weekend van oktober verzet.Nu zal er dan 9 uur tijdsverschil zijn. -
05 Oktober 2008 - 10:11
Joanne:
oeh zo'n magpie is misschien dan toch niet zo heeeeeeeeeul grappig! hehe...
tmoet hier ook weer 30 graden worden! anders kom ik wel weer naar australie :) -
05 Oktober 2008 - 10:26
Papa:
Nou, nou... mooiste plek??, ik denk vandaag eerder het natste en winderigste plekje in Salland. Die minar bird heb ik even opgezocht, dat was die spreeuw die ik toen in Manley op de foto heb gezet, maar een klein vogeltje hoor, die kun je toch wel aan? Anders moet je maar eens een bakje echte en sterke koffie nemen, dan lukt het daarna vast wel.
groetjes papa