Diamond Beach
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg marije
02 Juni 2008 | Australië, Sydney
Zaterdag rond een uur of 8 vertrokken Rosie, Cynthia, Kath en ik vanuit Sydney en rond 1 uur arriveerden we in Diamond Beach. Een beetje jammer dat we bij het verkeerde park wilden inchecken (diamond beach resort i.p.v. park). Haha. Er was daar niemand en wij maar wachten, dus maakten we een mooie strandwandeling. Toen we daarachter kwamen reden we alsnog naar het goede park. Recht aan zee echt geweldig. We hadden een leuke beach villa, 50 meter van het strand. Ook al is dit weekend de winter begonnen: ik wou toch een duik in zee nemen en het was eigenlijk niet eens koud. DAarna in het de spa gezeten en inmiddels waren Tania en Danielle ook gearriveerd. 's avonds gegeten in de lokale club (in Australie heb je heel veel clubs zoals skifclubs (zeilclubs) bowling clubs, RSL clubs enz). Als je er aankomt moet je een papier met je naam en adres invullen en dan ben je lid :D en kun je er hele goedkoop eten en drinken.
Helaas ging de club om 8.30 al dicht en wij gingen naar onze villa waar we nog een paar uur gekaart hebben.
Zondag was ik al om 7 uur wakker en besloot ik voor een strandwandeling te gaan. Ik sprak een local en hij zei dat hij de dag ervoor de walvissen voor het eerst had gezien (6 stuks). ZE zijn op dit moment op weg naar Queensland om daar babies te hebben. Ik besloot naar een hoog gelegen punt te gaan (klif boven zee waar een whale watching platform was) en aangezien het nog vroeg was en de zee dan altijd heel rustig is dacht ik als er een walvis is heb ik vast een grote kans om 'm te zien. En ja hoor! Na 10 min na een boot te hebben gekeken (dacht dat dat een walvis was ;D) zag ik er opeens 1! Zo gaaf. Hij was aan het springen en met z'n staart op het water aan het slaan. Heb er wel 20 min naar gekeken en toen ging ie te ver het water in.
Rond half 9 met z'n allen een lekker aussie ontbijt gehad en toen de psullen gepakt. Kath, Rosie, Cynthia en ik reden de scenic route terug. Gestopt bij een paar hele mooie stranden oa. Seal Rocks en Booti Booti National Park. Vooral Booti Booti beach is heel mooi. Zie foto's!
Rond een uur of 7 was ik weer thuis.
Carlo en Jemma (de ouders van het gezin) zijn zaterdag voor 2,5 week naar Italie vertrokken. De oma is hier ingetrokken, voor mij verandert er eigenlijk niks. Ik ken de oma (Virginia) goed want ze woont vlakbij en ze is heel aardig.
02 Juni 2008 - 10:36
Papa:
Hoi Marije,
Dat was weer boffen met die walvissen. Vooral dat springen lijkt mij spectaculair.
Worden waarschijnlijk rustige weekjes met zo'n aardige oma.
groeten papa -
02 Juni 2008 - 10:47
Marije:
Wow, dat is een snelle reactie papa. Heb je de foto's ook gezien? -
02 Juni 2008 - 15:04
Mama:
Hoi marije
Leuk zo'n weekendje weg, mooie foto's ook.
Fijn dat je een walvis hebt gezien, dat zul je niet snel weer vergeten.
Het is hier warm, zo'n 30 graden en broeiend warm
Groetjes en liefs
mama -
03 Juni 2008 - 12:40
Joanne:
heeej!! wowww...gaaf zeg!! ..had ik ook wel willen zien!! veel plezier met de oma! hoop dat je nu minder moet schoonmaken! groetjes vanuit chiang mai! (supermooie stad btw!)
03 Juni 2008 - 20:11
Afke:
mooie foto.s vooral die van bootibooti
gek dat het bij jullie nu winter is .zitten wij in hitte met onweersbuien
leuk zo.n weekend om eens lekker op stap te gaan
heb je wel verdiend !!!
grappig dat je deze keer zonder europese dames was
maar deze dames zagen er ook wel aardig uit hoor
hee nog veel plezier en we horen het wel weer
groetjes uit een onweersachtig heino