't is weer tijd......
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg marije
11 Mei 2008 | Australië, Sydney
Naast mijn werk en studies heb ik eigenlijk niet heel veel gedaan deze week. Wel genoten van het heerlijke weer, we hebben hetzelfde weer als jullie in NL! Warm, zonnig en droog. Heerlijk. Probeer in mijn lunchbreaks tijdens classes zoveel mogelijk naar buiten te gaan (onze klas heeft geeneens ramen) om lekker in het zonnetje in het park een boek te lezen.
Ik vond het tijd om weer eens nieuwe mensen te leren kennen, ook weer via Gumtree echt zo'n goede site! Dinsdag ging ik naar een trivia night (in een pub, je zit aan een tafel met je eigen team en iedereen beantwoord de vragen, meestal over films, geography, muziek, sport enz). Ik ging er heen met Kate, Dana en Jim. Was leuk, we kenden elkaar geen van allen. Kate komt uit de US en Jim en Dana zijn van hier. Was leuke avond. Hopelijk heb ik dinsdag tijd om weer te gaan.
Zaterdag ben ik na het werk in de bakkerij naar Glebe Markets geweest. Het is een mix van vintage, tweedehands, zelfgemaakte kleding, sieraden, cd's boeken enz. Ging samen met Vanessa, Livie en Cynthia en ik heb ook Desiree en haar vriendin Martine ontmoet. Ze zijn Nederlands (!), Desiree had via via mijn nummer gekregen. Heerlijk over de markt geslenterd en lekker lang in het park aan de markt gezeten. Er speelde een leuke band, het zonnetje scheen, dus wat wil je nog meer! Toen kwam Vanessa nog mee naar Neutral Bay en we hebben nog een uurtje aan de haven gezeten.
Oh! Er is weer vuurwerk bij het opera House op het moment! Even kijken.... Mooi hoor.
Anyway zaterdagavond ben ik naar Manly geweest met The Belgians :D : Griet, Annelore, Steph en Hanne. Naar een paar verschillende pubs geweest, was leuk om de meiden weer eens te zien.
Zondag, vandaag..... weer nieuwe mensen ontmoet. Eerst lekker uitgeslapen, toen de dingen gedaan waar ik doordeweek geen tijd voor heb (was, lang ontbijten, krant lezen, opruimen...) en toen gefietst naar Balmoral Beach (het dichtsbijzijnde strand) om daar Annet te ontmoeten. Zij heeft een zelfde website als ik en zo kwam ik erachter dat ze uit Holten komt, nu in Sydney woont (10 min hier vandaan) en ook wil emigreren naar Sydney. Toevallig!!! We gingen picknicken en ervaringen uitwisselen in het park bij het strand. Leuk om eens met een Nederlandse te spreken die hetzelfde wil als ik. Toen Annet weer wegging ben ik nog een uurtje daar gebleven en gerelaxed, daar heb ik weinig tijd voor normaal gesproken. En nog iets leuks gedaan voor mama voor moederdag (zie foto). Toen met de fiets weer terug naar Neutral Bay en daar bij Starbucks Dan ontmoet, ook weer via Gumtree. Hij is van Londen en woont nu bij mij om de hoek. Toen naar huis, het is nu zondagavond en mijn weekend zit er weer op. Jullie hebben nog een halve dag. Geniet ervan.
Um, mijn koffie making skills :D het valt niet mee zal ik maar zeggen.... Je zult waarschijnlijk niet snappen wat er nou zo moeilijk aan is maar neem het maar van me aan!
Zal zo foto's online zetten.
11 Mei 2008 - 17:05
Joke:
Willy smelt helemaal als ze dit ziet!!!!
Knap gemaakt.
Groetjes,Joke -
11 Mei 2008 - 18:20
Afke:
een lekker weekend gehad begrijp ik
jullie hebben geen extra pinkstermaandag vrij ?
mooie foto van manly dam
gek dat je dar dan iemand tegenkomt die zo dicht bij in nederland woonde.
misschien een leuke vriendin om mee op te trekken
wel een orgineel moederdag kado !!!
leuk , zal je moeder wel waarderen denk ik
hee veel plezier nog en wij genieten nog even lekker van een extra dagje vrij
groetjes afke -
11 Mei 2008 - 19:22
Papa:
Leuk idee van die letters, maar met DAD lijkt het mij toch een stukje moeilijker. We wachten af.
groetjes Herman -
11 Mei 2008 - 22:36
MUM:
Hoi Marije
Bedankt voor dit originele moederdagkado, echt een verrassing vooral nadat je me nieuwsgierig had gemaakt door die smsjes. De anderen hebben me ook verwend met bloemen, een boek en verzorginsproducten.
Leuk, weer een verhaal van je,fijn werken zeker met je nieuwe laptop.
Groetjes en liefs
MUM