Druk.....
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg marije
25 Februari 2008 | Australië, Sydney
Na de drukke weken van Lenneke en Jeffreys bezoek begon voor mij het normale alledaagse leven weer. Mijn verjaardag gevierd. Bedankt voor de kaartjes (mama & papa en Joke, Peter & Emma), kadootjes, smsjes, berichtjes op mijn site emails en berichtjes op mijn Facebook.
Ik zal eens een beetje omschrijven hoe mijn week er zoal uit ziet.
Maandag: 8 - 5 school en dan van 6 - 8 bij het gezin waar ik woon werken.
Dinsdag: 8 - 5 school en dan van 6 - 8 bij het gezin waar ik woon werken.
Woensdag 8 - 12 school en dan van 1 - 4 schoonmaken bij mijn schoonmaak gezin
Donderdag: 4.45 - 12 bij de bakker en dan van 1 - 6 schooonmaken bij het gezin waar ik woon en soms 's avonds babysitten
Vrijdag 4.45 - 11 bakker en dan weer naar het gezin vwaar ik woon van 12 - 3 e
Zaterdag 4.45 - 10 uur bakker
En daarbij komt nog alle reistijd, tijd om assingments en huiswerk te maken en dan nog te studeren voor mijn exams (1 per 2 weken). Plus nog 1 avond oppassen in het weekend per 2 weken.
Druk dus. En verder probeer ik toch nog zoveel mogelijk dingen te doen in het weekend en ook wel 's avonds maar daar heb ik eigenlijk weinig energie voor.Deze week gelukkig geen exam en assignment dus kan het wat rustiger aan doen.
Het was heerlijk weer afgelopen weekend en dat mocht ook wel eens! Ik ben zaterdag na het werk naar Shelley beach geweest en had nog wat andere meiden uitgenodigd. Joanne kwam ook mee. We hadden een barbeque en lekker gezwommen. Ik ging toen naar huis, zou 's avonds naar de Rocks gaan om wat te drinken. Dacht van: ga even 2 uurtjes liggen dat was om 19.00 uur 's avonds. Om 6 uur de volgende ochtend werd ik wakker :D :D D:
Ik werd wakker gemaakt door het grootste cruise schip ter wereld. Hij liet zijn grote scheepshoorn even een paar keer afgaan. Ik keek uit mijn raam en daar vaarde hij zo langs mijn raam voorbij. Vergezeld door heeeel veel kleine bootjes en een stuk of 10 helikopters. Een heel mooi gezicht.
Ik woon nu oook weer op een super plek. Ech super dichtbij de geweldige haven en heel dicht ook bij de stad. VAnaf uit de woonkamer heb je echt een schitterend uitzicht over de skyline en het opera house en de harbour bridge zijn schuin tegenover het huis.
Zondag had ik met JOanne, Griet en Annelore afgesproken op Freshwater beach, 1 van mijn favo strandjes in sydney. Heerlijk gezwommen, ijsjes gegeten geklets. Rond 2uur ging ik naar Janet en haar familie. Haar moeder werd 50 en gaf een feestje. Janet en haar zus hadden de taart besteld bij 'mijn' bakkerij. Een hele leuke met een foto van hun moeder er op. Smaakte heerlijk. We hadden een barbeque. Later hoorde ik nog dat janets moeder (toen ik al weg was) met kleren en al hun zwembad was ingedoken :D.
Vorig weekend was ook leuk voglens mij. Lijkt al weer zo lang geleden. Ik ben toen zondagavond naar Tropfest geweest het grootste outdoor korte filmfestival. Er waren zo'n 50.000 mensen. Iedereen neemt een kleedje, picknick en vrienden mee en je gaat dan met z'n allen 16 filmpjes kijken. Deze 16 waren geselectgeerd uit 600 ingezonden filmpjes door amateur filmmakers. Het was een gezellige avond. Die dag er voor was had ik met Janet afgesproken. Had haar al zo lang niet meer gezien. BIj haar gegeten en daarna uitgeweest. Die vrijdagavond had ik een Valentijns gemaskerde party bij Steph en Debbie thuis. Het had een erg hoog karaoke gehalte. :D.
Je zult dus ook wel doorhebben dat ik bij een gezin met redelijk wat geld woon. Een heel groot huis, de moeder werkt niet, 2 kinderen (met heeeeeeel veel kleren), 2 super luxe auto's en nog meer. Wel heel aardig, daar heb ik het mee getroffen. Ook dit keer weer.
De vader heeft een hele hoge baan en doet zaken met Europe en Azie en daarom werkt hij 's mddags en 's avonds (door tijdsverschil) en is de moeder dus altijd alleen met de kinderen. Ze wilde wat extra hulp in de huishouding. Ze had een berichtje op de Gumtree website gezet en zo kwam ik er terecht. Ze ahd wel 60 reacties gehad. Ik was de eerste (en ook enige) die ze heeft ontmoet.
Maandag, dinsdag en woensdag help ik voornamelijk met de was en strijken (echt niet normaal hoeveel kleren en alles van Arabella en de moeder moet ook gestreken worden zo ongeveer), keuken opruimen, afwasmachine in en uit pakken, planten water geven, opruimen.
Donderdag is mjin verscrhikkelijke dag. Eerst 7 uur zonder pauze in de bakkerij dan snel naar huis en daar 5 uur het huis schoonmaken. Stoffen, stofzuigen, dweilen, keuken schoonmaken, 3 badkamers, 3 slaapkamers, 3 woonkamers, bibliotheek speelkamer enz. Aan het einde van die dag ben ik echt kapot.
Vrijdag help ik met overgebleven klusjes, meestal ook de was, strijken enz. De kindjes zijn leuk, wel verwend. EN echt super druk. Het jochie is vorige week 6 geworden en doet naast de basisschool nog: zwemles, cricket, voetbal, italiaans, drama en een rekenklasje. Het doet me een beetje aan de Amerikaanse families denken waar de andere au pairs en ik voor werkten in Chicago.
Anyway mijn lunch break zit er bijna op. Ik moet weer verder. En by the way, mijn resultaten zijn weer heel goed! Ik hoef me geen zorgen te maken daarover gelukkig. Fot's volgen. Moet nu rennen....
25 Februari 2008 - 11:15
Mama:
Hoi marije
Nou Marije, petje af voor wat jij allemaal doet in een week,je zou haast denken: is het nog wel leuk, maar ja je weet waarvoor je het doet. Zorg dat alles je niet boven het hoofd groeit.
Inmiddels zul je al wel een ster geworden zijn in het strijken, ik kan met herrinneren toen je in de thuiszorg werkte dat nog wel eens problemen gaf.
Groetjes mama
25 Februari 2008 - 19:13
Afke:
marije ik word al doodmoe als ik je verhaal lees
gelukkig ben jij nog jong
maar waarom nemen die lui niet gewoon een werkster inplaats van jou af te beulen !!!
denk wel dat het een leuk huis is met zo.n uitzicht
nou genieten in het weekend
en maar weer de groetjes
afke