Surfen, Blue Mountains, Sightseeing... - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu Surfen, Blue Mountains, Sightseeing... - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Surfen, Blue Mountains, Sightseeing...

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

12 Februari 2008 | Australië, Sydney

Ik zal er eens de tijd voor nemen en een lekker lang verhaal schrijven. Hopelijk heb jij ook tijd om het te lezen! Ik ben lekker druk geweest de afgelopen weken en de reden was: Lenneke en Jeffrey waren hier!

Op 2 februari, precies 2 jaar nadat papa in Sydney arriveerde, haalde ik Lenn en Jeffrey op van het vliegveld. We ontmoetten Joanne bij de ferry en gingen toen met zn allen naar Manly, dit is de plaats waar Lenn en jeff verbleven. Toen ik ze hun apartement had gewezen was het inmiddels al middernacht en ging ik naar huis, ik was tenslotte ook al sinds 3.30 in de morgen op.

Zondag: een dag met regen net als bijna de hele week dat Lenneke en Jeffrey hier waren. Ik denk dat een paraplu hun beste aankoop is geweest in Sydney :D. Maar de regen hield ons niet tegen: samen met Joanne vertrokken we met de ferry naar Sydney. We hebben de Rocks, de oudste wijk van Sydney, met een bezoekje vereerd. Het was er heerlijk rustig (dankzij de stortbuien). Daarna over de Harbour Bridge gelopen. Ook hebben we 1 van de pilaren beklommen. Vanaf daar hadden we een mooi uitzicht over Sydney Harbour. Na nog wat sightseeing te hebben gedaan gingen we weer terug richting Manly. We waren positief en wilden een bbq op het strand houden maar helaas, de regen verhinderde dat. We hebben toen lekker gegeten in het apartement van Lenneke en Jeffrey.

Maandag was een school en werkdag voor mij.

Dinsdag: eerst naar school geweest en 's middags gespijbeld :D het gebeurt natuurlijk niet vaak dat Lenneke en Jeffrey hier zijn :D dus moest ik maar wat school missen. We hebben een ijsje gegeten in de hoogste toren van Sydney (waar ook mijn school zit) en van het mooie uitzicht genoeten. Nadien gingen we naar Hyde Park en daar ons vermaakt met mensen (japanners) bekijken. Toen met de ferry naar de overkant van de haven, dat is waar ik nu woon. We hebben een mooie wandeling gemaakt langs de haven en toen een heerlijke pizza gegeten in de Oaks. Een kroeg met een mooie tuin rond (je raad het al) een eikenboom.

Woensdag: school en 's middags naar mijn schoonmaak gezin waar ik 1x per week werk.

Donderdag: werken bij de bakker. Ik werd met een bezoek vereerd door Jeffrey en Lenneke. Ik was net Lamingtons (Australische specialiteit) aan het maken. Een leuk werkje maar ook zeker messy. Daarna ging ik naar mijn gezin om daar 5 uur te werken en dan nog 's avonds naar Manly om een hapje te eten in de pub met Lenn, Jo en Jeff.

Vrijdag: ik had vrij gevraagd van mijn werk en kon dus uitslapen tot 6.30 :d. We gingen deze dag surfen. Ik kon dus eindelijk mijn prosurfer kwaliteiten showen aan Nederland :D. Ik heb het al vaak over mijn kwaliteiten gehad, maar ja toen wist ik natuurlijk nog niet dat ik ook echt bezoek uit NL zou krijgen, dus deze dag moest ik me wel bewijzen. Gelukkig was ik het nog niet verleerd. Het is net als fietsen, als je het kan verleer je het niet meer. We hadden ook ideale omstandigheden. Niet te hogen golven, het was vloed en het water was niet diep. Ik heb er wel veel blauwe plekken aan overgehouden. makkelijk is het zeker niet maar wel heel leuk! We waren ook op een heel mooi plekje, een nationaal park in het zuiden van Sydney.

Zaterdag: van 4.45 tot 8.15 in de morgen gewerkt. Toen met de bus naar de city om samen met Lenn, Jeffrey en Joanne in de campervan naar de Blue Mountains te gaan. Jeffrey was een zeer goede chauffeur en rond 2 uur kwamen we veilig aan in Katoomba, de toeristische plaats in de Blue Mountains. We deden wat sightseeing, maar allemaal voelden we ons zeker niet op ons best (blauwe plekken, spierpijn van het surfen) dus we hebben het rustig aangedaan. We gingen even bij de 3 sisters kijken. Daar moesten wij als 3 Sisters natuurlijk heen :D. En serieus, ik stond er nog geen minuut en er kwam een Japanner (ofzo) jongen op mijn af of ik met hem op de foto wou :d. Japanners vinden mij altijd leuk :D. Rond 7 pm gingen we op zoek naar een plekje om te camperen. Een information officer had ons een gratis, zeer eenvoudige kampeerplaats aangereden. Nou dat wilden wij wel eens zien. De "camping" ligt diep in een vallei ver weg van de bewoonde wereld. En een camping noem ik het niet. Een grasveld met een wc waar alles in blijf liggen. DAt was het. Nou Joanne en ik zouden in ons tentje slapen was de bedoeling. Maar het was die nacht zeer koud (en donker en verlaten) dus hebben we maar met zijn vieren in de campervan geslapen.

Zondag: Vroeg uit bed en op naar de visitors centre. We hebben een mooie wandeling gemaakt. We daalden een eind naar beneden en liepen toen in de jungle en tussen watervallen. Echt heel mooi. Minder was de bloedzuiger!! Joanne had er al over gehoord en ons al bang gemaakt. Maar wij zagen ze niet. Tot het moment dat we even gingen zitten om te rusten en ik opeens iets voelde op mijn been. Even mijn broekspijp omhoog doen en jawel: daar zat een bloedzuiger. Het enige wat ik kon doen was dat ik riep/schreeuwde: BLOEDZUIGER BLOEDZUIGER. Joanne die was meteen 10 meter verder op gerend en Lenneke en jeffrey zeiden alleen maar: blijf nou rustig. Maar ja hij wilde helemaal niet van mijn been af. Na een paar pogingen dan eindelijk wel. OEF. Dat was wel weer een belevenis. We zijn met het steilste treintje ter wereld omhoog gegaan. Toen naar de campervan en daarna brachten Lenn en Jeffrey Joanne en mij naar het treinstation en was het al weer tijd om afscheid te nemen. Ik heb echt geen idee wanneer ik Lenneke en Jeffrey weer zie...

Maandag: school en werk bij mij thuis. Ik zal binnenkort wel even een verhaaltje schrijven over mijn nieuwe woonplek en mijn opleiding. Het is een stuk moeilijker en leuker dit jaar. Veel meer een uitdaging.

Dindsag (vandaag): mijn verjaardag! Schooldag en ga vanavond lekker uiteten.

Ik heb geen foto's gemaakt toen lenn en Joanne er waren. Want met 3 van die professionele fotografen ben ik natuurlijk overbodig. Op deze sites staan foto's en als ik van lenneke en joanne foto's krijg zal ik ze ook eens op mijn log zetten.

www.joanneveerbeek.waarbenjij.nu
www.jeffreyenlenneke.waarbenjij.nu

Ik hoop dat je het verhaal niet te lang vond, maar ik vond dat ik maar eens een lange update moest doen.

Groetjes (vanuit een nog steeds regenachtig Sydney) van Marije

• 12 Februari 2008 - 07:41

Joke:

Hoi Marije,

Gefeliciteerd met je 26e(toch?) verjaardag. Ik denk dat je ons kaartje al wel gekregen hebt. We wensen je een leuke dag. En dat die bloedzuiger nou net weer jouw been moest uitzoeken....

Groeten, Peter, Joke en Emma

• 12 Februari 2008 - 10:05

Mama:

Hoi Marije
    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag,leuk dat je jouw verjaardag deze keer met je jongste zus kunt vieren.
    Welk verjaardagsmaal heb je uitgezocht?
    Leuk zo'n uitgebreide update van je te lezen, je maakt wat mee hé op die grote luxueuze campings en natuurlijk moesten ze jou weer hebben, jij trekt de beesten aan.
    Fijne dag nog.

Liefs en groetjes
    mama

• 12 Februari 2008 - 17:14

Papa:

Hoi Marije,

gefeliciteerd met je verjaardag en een mooi lang verhaal. Heb je ook nog een foto van de three sisters met jullie drieen erop?
    En dat steile treintje kan ik mij nog goed herinneren evenals de wandeling door dat regenwoud.
    En dat surfen, dat gaat natuurlijk steeds beter met jou, ja toch?

groeten papa

• 12 Februari 2008 - 20:54

Jan En Ria:

Van harte gefeliciteerd!!

• 12 Februari 2008 - 21:06

Afke:

ten eerste van harte gefeliciteerd met je verjaardag
    sorry had nog een kaart willen sturen
    maar ja ouderdom komt met gebreken he
    ik stuur je alsnog een kaart ,heb je nog wat te goed
    verder weer een heerlijk verhaal al komt me het verhaal over een tentje in de bleu mountens wel bekend voor
    fijn dat jullie het zo leuk gehad hebben
    is ook wel een beetje uniek 3 zussen ieder op zijn manier aan het leven en dan in een keer bij elkaar in australie
    hoop dat je een fijne verjaardag hebt gehad
    groetjes afke

• 13 Februari 2008 - 03:24

Lenneke & Jeffrey:

Hee Marije, Leuke verjaardag gehad? Vast wel!
    Wij hebben ook onze bloedzuigersverhalen hoor! Jeffrey gisteren eentje (een kleintje) in Booti Booti National Park en ik vandaag onderweg, en die had zich al helemaal volgezogen, tussen mijn tenen!!!!! Leek een dikke vette naaktslak... iewwww.. Daar is die van jouw niets bij hoor.
    Jeffrey en Lenneke
    Oja we zijn nu in Crescent Head.

• 13 Februari 2008 - 08:07

Irma:

Hé Marije, van harte gefeliciteerd met je 26e verjaardag en nog vele jaren toegewenst.

Irma