Tringelingeling de schoolbel gaat.....
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg marije
16 Januari 2008 | Australië, Sydney
Geen theorie meer dit jaar. Puut theorie. Management, marketing, stock control, finance, business.
De eerste 2 dagen waren zeker geen pretje. Op onze verdieping deed de airco het niet. Geen ramen in het lokaal en de zon had al 3 weken op het gebouw geschenen, het was zeker 30 graden.
Het werken bij de bakker ging wel weer goed vorige week. Het weekend was leuk! Eerst gewerkt, daarna wat gerelaxed en rond 5 uur gingen Joanne en ik naar de stad. Het Sydney festival vindt nog steeds plaats en deze avond was er Jaa @ the Domain. Alhoewel er de hele avond geen toontje jazz te horen was, eigenlijk alleen maar salsa.
Was gezellig, we waren met een stuk of 8. Het begon om 8 pm, wij kwamen aan rond 6 pm en serieus, het hele veld zat al vol. Zeker zo'n 20.000 mensen. Uiteindelijk hebben we ons picknick kleed gewoon ergens tussen gepropt. Dat namen niet alle mensen ons in dank af :D.
Zondag gingen Joanne, Ann en ik naar Bondi. Ik ben geen fan van Bondi maar Joanne en Ann waren er nog niet geweest dus gingen we even toeristisch doen. Het strand was tjokvol. Vooral bij de vlaggen, dat is het gebied waar je mag zwemmen (de life savers controleren daar en er is de minste stroming). Het water was heerlijk. DAarna hebben we een korte wandeling naar Bronte gelopen. Zeker de moeite waard. Ook nog 'm al een aantal x gelopen te hebben.
Maandag ben ik verhuisd van Curl Curl en moest ik ook afscheid nemen van Fuzzy het lieve vrolijke hondje. Ik ben nu aan het house sitten in Beacon Hill, redelijk dicht bij mijn vorige au pair gezin. Nog 1,5 week en dan trek ik in in mijn niuewe woning in Cremorne.
Vandaag had ik mijn werk verzet en i.p.v. het werken had ik met Joanne afgesproken nadat ik vrij was van school. Ik liep naar het station waar Joanne zou zijn. Eerst dacht ik van komt er nou een kreeft aan of is het een tomaat? Maar nee, het was Joanne :D. Ontzettend rood en verbrand.... We zijn eerst even langs mijn school gegaan. Toen naar het Australian Museum. Waar ik al 3x geweest was maar Joanne wou het zeer graag zien. Er was een super mooie Wildlife Photographer of the Year 2007 expositie. ZEer de moeite waard. Daarna richting Darling Harbour, daar wat rond geslenterd en toen naar een didgeridoo/aboriginal voorstelling geweest.
Daarna met de bus weer naar huis. Ga zo maar al slapen, morgen weer naar de bakker..... Tot gauw.
16 Januari 2008 - 12:43
Emma:
Hoi Marije
Dinsdag is er een nieuwe jongen bij ons in de klas gekomen, hij komt uit Tsjechië. Hij kan geen Nederlands, Engels of iets anders alleen maar Tjechies of wat ze daar ook spreken.
Hij kan nu wel een beetje Nederlands en hij kan ook al van die makkelijke woordjes lezen!
Groetjes Emma -
17 Januari 2008 - 10:10
Mama:
Het valt vast niet mee om weer in een ritme te komen, dit is weer de harde realiteit.
School, werk bij de bakker, schoonmaken, oppassen op je tijdelijke huis en ook Joanne nog blijven zien, je bent er maar druk mee.
Ik kan me voorstellen dat je Joanne bijna niet herkende, je was gewend aan een blanke zus en nu opeens zo rood!!!
Leuk dat je toch nog tijd hebt om met Joanne weg te gaan.
Hier is het vandaag wat mistig en waterkoud, in het weekend zou het 12 graden worden.Op sommige plaatsen bloeien al sneeuwklokjes.
Groetjes mama -
17 Januari 2008 - 21:07
Afke:
volgens mij hebben jullie het samen best naar de zin
ik denk dat het ook best wel leuk is om sommige dingen nog een keer te doen
zie je toch weer andere dingen
bedoel je nu dat je geen theorie hebt of viel het tegen en moet je toch weer aan de studie
praktijk lijkt me ook veel leuker
nog twee weekjes komt je andere zus er ook aan,gezellig
heb je dan ook nog wat tyd om met ze op stap te gaan of ben je dan ook druk met school en de bakker
nou hoor het wel weer
groetjes uit een regenachtig heino -
18 Januari 2008 - 07:11
Marije:
Oh ik bedoel: Geen praktijk meer. Alleen maar theorie.
En als Lenn en Jeffrey komen neem ik wat vrij van werk en ga spijbelen een beetje. :D -
28 Januari 2008 - 23:30
Papa:
He Marije,
Nog een beetje late reactie, maar ja, internet is hier ook niet zo snel.
Ik weet dat je goed bent in theorie, dus dat komt best wel goed, ook al is het niet altijd even leuk. Veel plezier daar nog met Joanne, hier gaat alles naar wens.
liefs papa