Walvissen en magpies - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu Walvissen en magpies - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Walvissen en magpies

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

21 Oktober 2007 | Australië, Sydney

Donderdag was het dan eindelijk zover. Ik heb walvissen gezien vanaf ons balkon. Toni hoorde op de radio dat er walvissen waren gezien bij Dee Why Point dus zij meteen de verrekijker pakken en ja hoor! Een stuk of 3 waren een beetje aan het cruisen en springen. Echt gaaf! Geen foto's gemaakt daar is het toch echt te ver voor.

Leroy en ik gingen later naar Dee Why Beach en toen werd hij bijna aangevallen door zo'n vervelende magpie. Een soort grote ekster die nu het lente is, erg protective zijn (nest met jongen). Leroy was op zijn fiets en had niks in de gaten maar het is echt best eng hoor. Zo'n grote vogel. Het liefst was ik weggerend maar ja kon Leroy niet alleen laten. Volgens mij trok Leroy's helm de aandacht van de vogel. Nou de terugweg ging ik mooi een andere weg langs (wel een dikke omweg, maar ja :D).

Helmen zijn verplicht hier, als je er over nadenkt is het ook wel logisch. Veel heuvels, auto's, geen fietspaden. Ik ben er nu al helemaal aangewend. Mijn fiets was trouwens omgerekend maar 50 euro. Goedkoop he! Ik ging een bike lock kopen nou de meeste waren nog duurder dan mijn fiets :D.

Als ik stukjes teruglees zie ik wel eens wat engelse woorden, sorry daarvoor :D. Ik ga echt steeds meer over op het engels. Nederlands spreek ik veel minder. Thuis is Nl's wel de voertaal maar ook de kinderen gaan steeds vaker engels praten (is toch hun moedertaal, ze zijn hier geboren, Toni is aussie). En ik spreek op school, werk en met friends eigenlijk alleen maar Engels. Er zijn wel heel veel belgische meiden maar die gaan eigenlijk alleen maar met andere belgische om heb ik het idee. Joanne belde me laatst toen ik al sliep en ik kon gewoon geen Nederlands meer. Ik dacht in het Engels en begreep geen woord van wat ze zei. Wel grappig eigenlijk :D.

Vorige week woensdag had ik een dag vrij genomen van school, dat deed me echt goed zeg! Lekker naar Manly geweest en even wat dingen geregeld en met Vanessa lekker rondgelopen. Donderdag met Leroy naar gymnastics, het strand. Zali en Dex ophalen en 's avonds lekker vroeg naar bed omdat vrijdag mijn dag bij de bakker is.

Ik zal binnenkort wel eens even een verhaaltje over mijn werk bij de bakker schrijven. Nadat ik klaar was bij de bakker naar huis fietsen. Even lunchen en toen door naar mijn schoonmaakbaantje. Is zeer goed te doen. Wel vermoeiend met het andere werk erbij. Maar deze dag hoefde ik na het schoonmaakwerk niet thuis nog te helpen met koken enzo wat er was niemand thuis.

Zaterdag weer een uur of 6 gewerkt bij de bakker. 's Middags ging ik naar de stad, had weer met David afgesproken (die engelse die mijn fiets ging fixen). Naar de Botanic gardens geweest heerlijk in de zon gelegen en van het uitzicht genoten. Na een aantal uur gingen we met de ferry naar manly. Even een hapje gegeten en toen kwamen Vanessa en Asher (een australische jongen) ook en gingen we op het strand wat wijn drinken. En rond 10.30 pm reed Vanessa mij weer huis, was ook wel toe aan slaap na zo'n lange dag.

Vandaag (zondag) weer een heerlijke dag. 30 graden ofzo. 's ochtneds even wat dingen doen voor school en gewoon wat andere dingen regelen. Toen naar Manly daar had ik met Sophie (Nieuw Zeeland), Vanessa (Canada) en Alistair en Asher (beide van Sydney) afgesproken. Gingen barbequen en lekker zwemmen en zonnen. Echt relaxed. Je moet echt eens naar Shelly Beach gaan. Een heel leuk strand, het ligt wel aan de oceaan maar in een hoek dus er komen geen mega grote golven. Je kan er goed snorkelen en zwemmen. Er staan openbare barbeques. Mensen zitten er met gitaren en yembes. Iedereen is happy! Een goed einde van een leuke week!

• 21 Oktober 2007 - 10:55

Emma:

Ik heb je bericht als eerste gelezen!
    Ik ga morgen naar oma toe met mijn moeder!
    Groetjes Emma

• 21 Oktober 2007 - 10:58

Mama:

Hoi Marije
    Fijn dat je een beetje hebt kunnen relaxen.
    Joanne zei al dat dat ze niets begreep van wat je gebrabbeld had toen ze je per ongeluk wakker belde, ik kan met voorstellen dat je in het engels gaat denken en dromen en zo, je bent al weer 10 maanden in Sydney.
    Het is inderdaad leuk denk ik wanneer je eens over je werk bij de bakker vertelt, ik heb er geen edee van wat je allemaal al doet en kunt.

Groetjes mama

• 21 Oktober 2007 - 11:00

Joke:

30 graden!! Wij hebben net de winterjassen en handschoenen van zolder gehaald....

• 21 Oktober 2007 - 11:12

Mama:

Ook nog foto's, leuk.
    Wat een grote vogel zeg

• 21 Oktober 2007 - 12:40

Papa:

Die magpie was nog wel het eerste beest dat ik fotografeerde in Australie. Ik herinner me nog dat je dit tegen anderen lachend vertelde, dat ik eigenlijk niet goed wijs was om zo'n beest op de foto te zetten. Jouw vooroordelen tegen deze vogel waren dus juist, het is gewoon een nare vogel...., maar best wel mooi om te zien.
    Van die walvissen is natuurlijk helemaal gaaf, wie kan dat nu zeggen dat hij vanaf het balkon walvissen kan zien, en dan nog wel springend.

groeten papa

• 25 Oktober 2007 - 17:38

Afke:

echt een grote vogel
    ik denk dat ik hem gesmeerd was
    ja en lekker hoor kom ook even een keer naar manly
    tuurlijk ligt naast de deur he
    nee hoor geniet jij maar lekker geniet ik van je verhalen
    groetjes afke