City to Surf
Door: marije
Blijf op de hoogte en volg marije
12 Augustus 2007 | Australië, Sydney
Zaterdag was het heerlijk weer dus zijn Loes en ik naar het strand gegaan. Curl Curl beach. We waren dapper om te gaan zwemmen in de rockpool (is zwembad aan zee dat zichzelf vult met zeewater). Nou dat was koud. We hebben serieus meer dan een uur met onze enkels in het water gezeten en toen pas durfden we het. We wisten niet hoe snel we uit het water moesten toen we er eindelijk in waren. Daarna hadden we een bbq bij ons thuis en toen gingen Loes en ik naar de Steyne in Manly. Om 3 uur lagen we in bed en om 7 uur ging de wekker omdat we meegingen doen met een hele speciale event!
Vandaag was een super dag. We deden namelijk mee aan de City to Surf. Het is een tocht van 14 km. van midden in de stad naar Bondi Beach. Er deden zo'n 75.000 (!) mensen aan mee. 64.000 hadden zich ingeschreven en dan nog duizenden (waaronder Loes en ik) die "illegaal" meededen. HEt was zo gaaf. Het is trouwens voor een goed doel veel mensen vinden sponsors.
's Ochtends moesten al die 75.000 mensen zich verzamelen. Precies om 9 uur ging het startschot en ging de eerste groep weg. Dit waren de serieuze renners die echt binnen een uur wilden aankomen. En 14 km hier is niet zoals in Nederland, aangezien er hier nogal veel heuvels zijn.
Daarna ging de 2de groep, dit waren de mensen die renden, maar niet om zo snel mogelijk te gaan. En de derde groep is de rest, joggers, renners of wandelaars. Oh iedereen was zo professioneel met renschoenen. Loes en ik op onze slippers :D.
De traditie is dat je kleding meeneemt en die daarna in de bomen gooit als het te warm is. Daarna worden die kleren verzamelt door de scouting en gaan ze naar arme mensen. We kwamen heel toevallig Caroline tegen, zij is het au pair kindje van Loes van 3 jaar geleden, zij was kleding aan het verzamelen voor de scouting.
De route was erg mooi. Wij hebben het rustig aangedaan. Om half 10 vertrokken we en half 1 waren we bij de finish. We gingen picniccen onderweg en veel foto's maken. Bij het einde kregen we een medaille en toen met de bus terug naar de stad. Dat was echt verrassend goed geregeld. Probeer maar eens 70.000 mensen met bussen te vervoeren. Nou we hebben nog geen 10 min. moeten wachten op een bus. Echt perfect!
Heb veel foto's gemaakt zet ze zo online!
12 Augustus 2007 - 10:36
Joke:
Hallo Marije,
Leuke foto's!!! Ik doe het je niet na: 14 kilometer lopen op teenslippers....
Ziet er allemaal gezellig uit.
Groetjes van ons. -
12 Augustus 2007 - 11:02
Mama:
Goh, je lijkt Joanne wel, die ging in bikini en gympen en 1 flesje water met 35 graden een flinke berg op,jij met teenslippers 14 km lopen voor een goed doel,super hoor.Die medaille heb je toch maar.
Leuke foto's
Groetjes uit een zonnig Haarle waar de heide volop bloeit.
mama
12 Augustus 2007 - 20:28
Afke:
lekker dat het weer mooi weer is
en 14 km op slippers vind ik wel een applausje waard
doe ik je niet na
hier giet het na een mooie dag 23 graden
van de regen
wel goed voor de bloempjes
hoop dat het vanaf woensdagmooi word
i.v.m. de pompdagen
xxx -
16 Augustus 2007 - 17:05
Joanne:
hej marij!
superleuke foto's weer!! goed gedaan die tocht..lopend..hihi -
17 Augustus 2007 - 12:31
Loes:
Nou ik ben weer goed thuisgekomen hoor!
En na 1 telefoontje heb ik waarschijnlijk al een perfecte stage gevonden! Bij een tour operator die gespecialiseerd is in reizen naar Australie.. :D
De zomer is hier idd niet echt veel, maarja..
Nou zie je in December!
xxx