Lekker hoor
Door: marije
Blijf op de hoogte en volg marije
16 Mei 2007 | Australië, Sydney
Het is inmiddels woensdag ben op school. Heb net een test gehad. We kregen er 1,5 uur voor maar had 'm binnen 10 min af :D. Ik zal even verder vertellen vanaf vorige week dinsdag.
Dinsdag: praktijkles op school. We gingen 3 verschillende cheesecakes maken met 3 verschillende bodems (sweet paste, sponge en gekruimelde koekjes). Een beetje jammer dat mijn sweet paste bodem was gestolen uit de oven. Maar ja. De taarten smaakten lekker. Maar ons eigen recept voor lekker Nederlandse kwarktaart is zeker 10 keer beter :D
Dinsdagavond trivia at Brookie Pub. Deze keer waren we maar met z'n drieen: richard Jilbruke en ik (nou ja eigenlijk maar met z'n 2en want Jilbruke weet echt niks maar dat geeft niet). We deden het echt super goed. 6des van de 22 teams ofzo en dat terwijl de meeste teams wel 6 of 8 mensen hebben.
Woensdag: saaie theoriedag zoals elke week. Gelukkig krijgen we vaak een korte pauze en dan kan ik mooi mijn website bijwerken of wat emails versturen of lekker in het park gaan zitten. Ik geef sinds deze dag Zali pianoles. Leuk om te doen, ben benieuwd hoe het zal gaan.
Donderdag: mijn dag met de kinderen. s ochtends met Leroy naar gymnastics. Hij heeft er echt plezier in en kan het ook goed. heel schattig allemaal. Daarna met de bus naar de mall en de bieb met hem. Toen Zali en Dexter opgehaald van school, geholopen met huiswerk, eten koken enz. 's avonds kwam Jilbruke nog langs om een film te kijken.
Vrijdag: 8 - 1 gewerkt. Werk is leuk, bakker af en toe. Mag veel doen en hij leert me veel.
Vrijdagavond: ik ging naar Fiona. Ik was vorig jaar de babysitter van haar kinderen Lizzy en Davide. Heb er gegeten, het was echt gezellig. Ze wonen in Manly en ik zie ze nog maar weinig. Dus echt leuk om weer even bij te praten. Daarna naar de Steyne met Griet (zij is au pair in Manly en ik het weekend pas ik wel eens op "haar" kinderen Emma en Jamie). Lucie was er ook en nog wat anderen. Was weer gezellig zoals altijd.
Zaterdag: werk in bakkerij van 8 - 1. Daarna naar Manly waar ik met Lucie en Ashley en Katherin had afgesproken. Toen naar huis om te babysitten. Voor moederdag hebben Zali, Dexter, Leroy en ik een HEERLIJKE kwarktaart gemaakt die ik in Nederland ook altijd maakte. De volgende dag nam Toni de taart mee naar een familiefeest en iedereen vond 'm heerlijk :D.
Zondag: werk van 8 - 1 in bakkerij. Toen met Jess afgesproken in Collaroy (een leuke beach town). Gezellig wat gedronken in een surf cafe en toen langs de cliffen gelopen. Daarna nog even naar manly en 's avonds ging ik oppassen bij Jamie en Emma. En toen was het weekend al weer voorbij. Zo snel gaat dat.
Maandag: normale schooldag, thuis helpen (zoals ik elke weekdag doe) en studeren.
Dinsdag: praktijkdag. We hebben echt veel gemaakt gister. Ik heb ook foto's gemaakt die zal ik een keer online zetten. We maakten: scones, muffins, rock cakes, coconut buns en als laatste een heerlijke black forest gateaux (ofwel Scharzwalder Kirsch). Weet iemand hoe deze taart in het Nederlands heet (sponge bodem, midden en top, tussen in Kersmix, cream, chocolate mouse). 's avonds ging ik niet naar Trivia want moest leren en een assignment voorbereiden.
16 Mei 2007 - 08:20
Joanne:
halloooooo!!
oeh buzybuzy met der schule weer!!
je brief is op de post!!!
xjoanne -
16 Mei 2007 - 11:40
Marion:
Hey Marije!!
Het klinkt allemaal weer érg lekker wat je gemaakt hebt. Ben benieuwd naar de foto's ervan!!
Volgens mij noemen wij Scharzwalder Kirsch in het Nederlands ook gewoon zo. Daar is niet echt een Nederlandse benaming voor.
xXx Marion
17 Mei 2007 - 08:32
Marieke Bentert:
Ha die Marije,
Leuk je verhalen weer te lezen. Water loopt me in de mond bij al dat lekkers wat je maakt. Hoe lang zal zoiets houdbaar blijven; kun je niet een keer wat naar Haarle sturen dan kunnen we er lekker een keer op een maandagavond van smullen in de kantine.
Hier is alles goed. Ik stap zo op de fiets richting Dauwpop. Het zou de hele dag regenen; maar volgens mij valt het nog wel mee (GELUKKIG!).
Morgen gaan we met een stel zingen op de bruiloft van een nicht van mij. Lenneke zingt en speelt ook sommige nummers op gitaar. Klinkt (al zeg ik het zelf) best leuk. Gisteren hebben we generale gehouden en toen hadden we ook toeschouwers (waaronder natuurlijk je moeder). Misschien gaan we ooit nog wel op de professionele tour (ahum).
Ik zal je gastenboek niet helemaal vol kliederen dus ik stop er maar mee.
Veel plezier verder nog daar en tot mails maar weer!!
gr. Marieke -
17 Mei 2007 - 09:40
Afke:
hee marije klinkt wel erg lekker
ook goed voor de lijn denk ik
heb je daar al last van of mogen jullie niks opeten?
hier is het nog niet zulk geweldig weer
verveeld een beetje die regen
ben nu zelf een brood aan het bakken ,maar ik ben bang dat hij mislukt
te weinig water
voor de rest hebben we allemaal koude voeten .ha ha .
vraag joanne maar
gr. afke -
17 Mei 2007 - 12:27
Mama:
Dat wat Afke hier voor schreef over de koude voeten klinkt mij bekend in de oren, vraag maar aan Joanne,die weet er alles van.