Foto's - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu Foto's - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Foto's

Door: marije

Blijf op de hoogte en volg marije

07 Mei 2007 | Australië, Sydney

De foto's zijn van vorige week. We gingen sponge cakes maken en swiss rolls. Jammer dat ik mijn fototoestel de andere weken niet mee had genomen. Toen gingen we hele sjieke desserts maken met mooie afwerking en opmaak.

Ook een paar foto's van de maan. Gisteren gingen we de moonrise kijken. Zo mooi als ie net boven de zee op komt. Ik zie hier 's ochtends rond een uur of 6 ook vaak de mooiste zonsopgangen. Dat maakt het vroege opstaan wel een beetje ok (echt een klein beetje, dat wel).

Donderdag: mijn dag met Leroy. Ik begin meestal rond een uur of 9 en deze dag was lang ik denk dat ik tot 7 pm geholpen heb. We gingen eerst naar gymnastics was erg leuk. Leroy heeft er plezier in. Daarna met de bus naar de rockpool in Dee Why. Het was heerlijk weer. Toen naar huis en op de 3 kinderen gepast, eten gekookt voor de kinderen en voor ons. 's Avonds kwamen Jess en Jilbruke langs om een film te kijken.

Vrijdag: van 8 am - 2 pm gewerkt in de bakkerij. Had er weinig zin in eigenlijk maar het viel me 100% mee. Ik negeer de bakker z'n domme grapjes (die eigenlijk helemaal geen grapjes zijn) en dan is het wel te doen. Ik mag veel doen en hij leert me alles. Als ik fouten maak ofzo dan is dat niet zo erg. Hij werkt alleen, voorin de bakkerij is een winkel waar nog 1 shop assistent werkt.

Rond 3 pm was ik thuis. Eten koken, toni en Vic helpen. Toen belde John op of ik langs kwam om te bbq-en en te scrabbelen :D. Ik was net eten aan het koken, dus ging niet langs voor bbq maar wel voor scrabbelen. Altijd leuk. Was alleen vergeten dat ik dit nog nooit in het engels gedaan heb. De anderen hadden dus wel een voordeel, al die woorden (vooral die ouderwetse) ken ik niet maar ik had geluk: de surferbuurmannen kwamen langs en gingen mij helpen. Was echt een leuke avond.

Zaterdag: de wekker ging veels te vroeg :D ik moest weer naar de bakkerij. Ik vond het weer leuk. De tijd gaat snel voorbij, ik mag veel doen. Ook de tijden zijn heel gunstig. Vaak werk je als bakker 's nachts maar voor mij geldt dat gelukkig niet. En de bakkerij is redelijk dicht bij. Kost alleen wel een 45 min. om er te komen omdat ik 2 bussen neem (of loop en dan een bus). Om 1 pm was ik klaar toen met de bus naar manly en daaar heb ik van 3 tot een uur of 10.30 opgepast op Jamie en Emma.

zondag: 8-1 gewerkt. Het wordt steeds leuker. Guiseppe (bakker) was in een goed bui en hij ging pizza voor me bakken (terwijl hij dat niet eens verkoopt!). Echt leuk. Hij heeft in rome op de pizza school gezeten :D en maakt echt de beste pizza's. Ook 1 mee naar huis genomen. Plus hij ging speciaal voor mij stokbrood maken. Dat heeft ie ook niet in zijn bakkerij. Was rond 2 uur thuis.

Met de fiets naar Dee Why Beach gegaan en heerlijk gezwommen en even in de zon gelegen. Denk dat het de laatste maand is dat het kan. Over 3.5 week begint de winter. Nu dus nog maar even genieten.

Maandag: dat is vandaag. School gehad verder niks bijzonders. Als ik uit school kom help ik mee met eten koken, opruimen, lunchpakketjes voor de kinderen maken. En meestal babysit ik ook nog op maandagavond. En dan heb ik natuurlijk nog huiswerk voor school en toetsen die ik moet leren.

Zoals je kunt lezen: lekker druk. Maar vind het niet erg. Voel me wel nuttig zeg maar sinds ik weer werk. Eindelijk weer geld verdienen, ervaring opdoen. Ja het is leuk! Hopelijk vind ik dat over een maand ook nog zo!

• 07 Mei 2007 - 09:54

Joke:

Zie al die lekkere taarten, maar ik zit zo gewoon weer achter een bruine boterham! Wel grappig, de vorige bakker leek eerst heel leuk, maar viel later toch tegen. Deze zag je niet zo zitten en valt tot nu toe toch mee.Nu maar hopen dat het zo blijft.

Groetjes, Joke

• 07 Mei 2007 - 10:08

Mama:

Hoi Marije
    Het water loopt me in de mond,zo lekker ziet jouw gebak er uit.
    Je hebt weer prachtige foto's, grappig dat je zo laat in de herfst nog kunt zwemmen.
    Hoe gaat dat met de registratie van je werkuren, heb je een boek waarin je alles moet bijhouden?

Groetjes mama

• 07 Mei 2007 - 16:45

Papa:

Hoi Marije,

Vandaag ook 3 taartjes op mijn werk gehad, dus mag niet klagen. Maar wil eigenlijk ook wel een keertje proeven van jouw kunsten.
    Hier vandaag voor het eerst veel regen na meer dan 40 dagen droogte!!! En april was de droogste, zonnigste en warmste (meer dan 5 graden boven normaal)aprilmaand ooit.

groeten papa

• 07 Mei 2007 - 18:35

Jan En Ria:

Wij zijn vandaag na een week kamperen met zeer mooi voorjaarsweer weer begonnen met werken.
    Zoals je vader al schreef viel de regen met bakken uit de lucht!!, maakt het beginnen met werk toch wel wat makkelijker.

• 08 Mei 2007 - 19:03

Afke:

hee marije
    ben er ook weer
    mooie foto.s
    zeker die maan
    de taart lijkt ook wel lekker stuur maar een stukje op
    wij zijn op vak. geweest naar zeeland
    prachtig weer de hele week
    bij jou is het ook nog lekker 25 o
    lekker voor de herfst
    hee gr. afke

• 09 Mei 2007 - 14:53

Joanne:

haj marije!!!
    Hier een berichtje vanuit het zonnige Turkey!!! zıet dr alelmaal weer lekekr uit op de fotos!!
    ga zaterdag als ık weer ın NL ben weer zitten om een brief te schrijven!!lieflijk he!!!
    relaxt dat je weer een stageplaats hebt trouwens!

groetjes!

• 14 Mei 2007 - 18:40

Loes:

Nog 4 nachtjes... SPANNEND!