Leuk is dit :-) - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu Leuk is dit :-) - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Leuk is dit :-)

Door: marije

Blijf op de hoogte en volg marije

04 Februari 2007 | Australië, Sydney

Telegraaf:

Nederland derde op lijst leefklimaat
WATERFORT - Nederland staat derde in een internationale lijst van landen waar het prettig toeven is. Alleen Frankrijk en Australië komen beter uit de leefkwaliteit-ranglijst. De lijst is gepubliceerd in het internettijdschrift International Living, dat zich richt op mensen die in het buitenland werken.

Vandaag heerlijke een dagje naar Manly geweest met Anne en een vriendin van haar. Ze zijn 4 dagen geleden vanuit Duitsland overgekomen. Ik was hun gids vandaag :D. Lekker onder de bomen op het strand gezeten, gezwommen, de kliffen beklommen en een strandwandeling gemaakt en ijs gegeten op het strand. Daarna wezen babysitten op Davide en Lizzy.

Nog even het verhaal over de Redback Spin. Zali zat in bad en gilde, want er zat een spinnetje op haar. Ik pakte 'm uit het bad en gooide hem in de wastafel. Daarna al weer vergeten. Zali ging tandenpoetsen en gilde opeens dat die spin een redback spin is. Ik ging hem vangen in een glas (dapper) en toen de spinnenkaart erbij gepakt en gekeken of het echt een redback spin is. En ja, het was echt zo. Ik wist toen natuurlijk niet hoe snel ik dat glas moest loslaten. Met als gevolgd dat die spin door de lucht heen slingerde en opeens verdwenen was. Scary.

Redback Spiders are found throughout Australia. They are common in disturbed and urban areas. They belong to the Family Theridiidae, which is found worldwide. The notorious Black Widow Spider (Latrodectus sp) of the United States is a close relative of the Redback Spider. Before an antivenom was available, Redback bites caused about a dozen known deaths.

Op het strand waren vandaag trouwens veel bluebottles (niet op het strandje waar wij waren). Bluebottles zijn een soort kwallen, met blauwe tentakels. Dei tentakels kunnen wel 10 meter lang worden! Als je daardoor geprikt/gestoken wordt doet het super super veel pijn (maar je gaat niet dood). Ze waarschuwens op het strand met luidsprekers. Als je een steek hebt gekregen dan valt er niks aan te doen behalve onder koud water houden. De eerste 45 min. doen heel veel pijn en je kan er nog dagenlang een vervelden rash van overhouden.

• 04 Februari 2007 - 12:33

Joanne:

whaaaaaaaaaa eng man die spin!
    en die kwal ziet dr ook niet al te vriendelijk uit..brrrr toch nog 1 voordeel van NL:P
    grappig dat nederland op de derde plaats staat!
    nou veel plezier ennee pas op voor de spinnen!

• 04 Februari 2007 - 20:28

Loes:

Bijna net zo eng als de hagedissen op surfkamp :D
    (K)

• 04 Februari 2007 - 22:07

Afke:

ik ben als de dood voor spinnen
    dus ga ik geloof ik toch maar niet naar australie
    ik denk dat ik het halve land bij elkaar gil
    hee spin ze

• 04 Februari 2007 - 23:11

Mama:

Het verhaal over die dieren maakt dat ik je wel heel dapper vind, ik geloof dat jij liever een redbackspin oppakt dan dat je alleen maar in een flits een muis ZIET.
    Fijn dat we zoveel foto's te zien krijgen, wat wonen jullie toch prachtig.
    Groetjes mama