Al weer een berichtje.........
Door: marije
Blijf op de hoogte en volg marije
03 Februari 2007 | Australië, Sydney
Mijn derde week van school zit er al weer op. Ik vind de praktijklessen vooral erg leuk. Het is wel doorwerken altijd. Helaas kunnen alle mensen uit India niet met die leraar opschieten. Hij is op zich wel streng en ook best rude, maar die leerlingen uit India zijn helemaal geen gezag gewend. Normaal zijn zij degene die 'de baas' zijn zeg maar. De meeste zijn rond de 20 jaar oud en hebben nog nooit van hun leven gewerkt! Ik was gister een dagje uit met 1 van hun en hij zei dat het heel normaal is dat je vader alles voor je betaald tot je een jaar of 32 bent! Als je bijv. graag een auto wilt, zeg je dat tegen je vader en die koopt er een! Vaak hebben ze dienstmeiden in huis of hun moeder doet alles. Dus dan valt het leven in Australie wel een beetje tegen. Maar ze hebben nu ruzie met de leraar, en hebben met z'n allen een brief geschreven, ze willen dat hij ontslagen wordt. Ben heel benieuwd wat er gaat gebeuren volgende week. het cultuurverschil tussen India en Australie (en de rest van de westerse wereld) is echt enorm volgens mij! Ik sprak een paar keer met wat jongens uit mijn klas (niet tegelijkertijd) en toen kregen we het over films. Titanic is hun lievelingsfilm :D
Gister was ik met Pankaj uit miijn klas en nog een vriend van hem (naam van vergeten) een dagje wezen sightseeing. Echt heel leuk! We zijn naar Watsons Bay geweest op de ferry. De laatste keer dat ik daar was, was precies een jaar geleden met mijn vader en Gerard!
Vanochtend gewerkt, was echt leuk. Normaal is Steen er samen met Kevin en Darren, dat zijn de bakkers. Maar vandaag was heidi-lise er, zij is ook bakker en zij ging me echt heel veel uitleggen. Mocht echt veel doen en tussendoor klanten helpen en aan het einde schoonmaken. En als mijn werk er op zit, mag ik uitzoeken uit de winkel wat ik wil op mee naar huis te nemen :D.
Vanmiddag met de kinderen een picknick gehouden in de achtertuin. Samen met een paar mooie vogels (rosella's), zie de foto's! Morgen ga ik Anne ontmoeten. Zij is een Duitse, ik had haar leren kennen tijdens het WK in Duitsland in de zomer en zij is sinds deze week in Australie. 's avonds ga ik nog oppassen bij een gezin waar ik vorig jaar ook hun nanny was (Davide en Lizzy).
tot gauw maar weer! :D
03 Februari 2007 - 09:20
Papa:
Laatste dagen inderdaad vaak gedacht aan vorig jaar toen Gerard en ik bij je waren, ik ben gewoon hardstikke jaloers op je als ik die foto's zie en begrijp heel goed waarom je daar wilt leven. Ik geloof dat ik ook maar bakker ga worden, kom ik naar je toe. Nooit gedacht dat je ook nog eens vogels en plantjes zou gaan fotograferen hahaha...
liefs papa -
03 Februari 2007 - 09:41
Lenneke:
wow wat heb je een mooi huis! En het is echt prachtig weer, zo te zien! Ben ook wel jaloers op je. Je bent alleen wel je 'dodelijke spin verhaal' vergeten te vertellen!
Leuke foto's weer hoor.
Lenneke -
03 Februari 2007 - 09:53
Mama:
Dodelijke spin???
Heb ik wat gemist??
Jammer dat jij niet zo'n vader hebt die je alles geeft wat je maar hebben wilt, jij zal dus moeten werken voor je geld(ben je al lang aan gewend hé.?)
Fijn al weer zo snel een verhaaltje op je reissite en lekker veel foto's.Nog 9 nachtjes slapen en dan ben je een kwart eeuw oud.
Hebben ze in jouw bakkerswinkel lekker gebak en lijkt dat wat op ons gebak?
Ik heb net kruidkoek gebakken, het ruikt hier heerlijk.
Groetjes mama
03 Februari 2007 - 10:41
Marije:
O ja, dat van die spin, dat was gister. Al weer bijna vergeten. Schrijf ik binnenkort wel!