Met dolfijnen zwemmen en avontuur op het strand - Reisverslag uit Hamilton, Nieuw Zeeland van marije - WaarBenJij.nu Met dolfijnen zwemmen en avontuur op het strand - Reisverslag uit Hamilton, Nieuw Zeeland van marije - WaarBenJij.nu

Met dolfijnen zwemmen en avontuur op het strand

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

20 September 2005 | Nieuw Zeeland, Hamilton

M'n laatste berichtje uit Nieuw Zeeland al weer! Wat gaan 5 maanden toch snel voorbij! Pas vanmiddag toen ik in de bus zat van Auckland naar Hamilton drong het tot me door dat ik morgen echt wegga uit Nieuw Zeeland.

Ik heb afgelopen dagen nog wat gereisd. Vrijdagmiddag ben ik met de bus naar Auckland gegaan en heb daar de middag en avond doorgebracht, weer in Base Backpackers. Ik had Thomas uit Denemarken leren kennen, we hadden gezellig samen wat gedronken in de bar en daarna naar de bios geweest. Helaas heb ik geen idee waar de film over ging, want ik was in slaap gevallen :D. Was al weer 3 uur 's nachts voordat ik in bed lag en de volgende dag er al weer vroeg uit.

Om 7.30 vertrok ik namelijk naar Paihia, een dorp in the Bay of Islands. Het is ong. 4 uur rijden ten nooorden van Auckland. Ik was hier vorig jaar ook al geweest, maar toen was er een cycloon dus erg veel regen en wind. En guess what?!? Ook dit weekend bleek er weer een cycloon/storm te zijn. Maar ja, daar liet ik me niet door ontmoedigen.

We kwamen rond 12 uur aan en ik ging samen met Rachel (UK), Jonathan (zuid afrika) en Charlie (USA) met dolfijnen zwemmen. Nou ja, dat was de bedoeling. WE gingen aan boord van de boot samen met nog 4 anderen en gingen op zoek naar de dolfijnen. We hadden geluk want binnen 20 min. haddden we 7 of 8 dolfijnen gevonden! Helaas waren ze niet speels, maar het was super super mooi om te zien! We trokken onze wetsuits aan plus flippers, duikbril en snorkels en op het sein van de guide moesten we heel snel het water in gaan. Maar helaas, de dolfijnen zwommen weg van ons. Dus maar weer terug aan boord. Het was super koud, het water was maar 15 gr. C. Poging twee mislukte ook, volgens mij hadden de dolfijnen er wel lol in om ons het koude water in te zien gaan! Maar poging drie was raak! Ik ging het water in en was meteen boven de dolfijnen. Er zwommen er 7 of 8 onder mij dat was zo mooi. Jonathan en ik waren de enige die ze konden bij houden, want ze zwommen best hard. Na 3 min. was ik helemaal uitgeput en super super koud en ging ik terug aan boord! Toen was het tijd voor een warme douche en hot chocolate!

's avonds ging ik samen met Rachel en Jonathan uit eten en daarna hebben we nog een film gekeken. Toen weer naar bed.

Ook zondag moest ik weer vroeg uit bed. Deze dag vertrok ik namelijk om 7.15 al richting Cape Reinga, het meest noordelijke puntje van NIeuw Zeeland. Veel tours waren gecanceld vanwege de storm maar die van ons ging toch door! Na zo'n 250 km rijden waren we in Cape Reinga, hier komen de Tasman zee en de Pacifische Oceaan samen. Helaas kon ik dit niet zien omdat er storm was. Ik ging even uit de bus en werd weggeblazen! Ik kon ook niet naar de vuurtoren lopen omdat dat veels te gevaarlijk was. De buschauffeur had het nog nooit zo erg meegemaakt.

We reden verder riching hele grote zandduinen! Net als in de Sahara woestijn. En we gingen iets heel ergs leuks doen. WE kregen allemaal een boogie board (is een soort klein surfboard) en klommen helemaal naar de top van de duinen! Eenmaal bovenaan (wat heel veel moeite kostte door de storm) ging ik op m'n buik op het board liggen en liet me helemaal naar beneden glijden. Echt super leuk doen! Al kwam het zand me daarna de oren (en ogen, neus en mond :D ) uit.

We gingen door naar Ninety Mile beach, dit is een strand van 90 km (!!!) lang en je kan er op rijden met auto's en bussen. Het enige dat je zeker NIET moet doen, is stoppen i.v.m. het drijfzand. Het gebeurt best vaak dat mensen hun auto verliezen in het drijfzand. Doordat er zo'n storm was was het strand helemaal veranderd en raakte de buscauffeur een beetje in paniek (dit zei hij ons later) en kon hij net voorkomen dat we niet vast zaten in het drijfzand. Maar..... toen kwamen we vast te zitten op een soort zandbank! We zaten ingesloten tussen de zee, en een soort breed kanaal dat was ontstaan door de harde wind die er blies. Nou, wij met z'n allen de bus uit, en de wielen uitgraven. Helaas mislukte dit, en moesten we met z'n allen de bus duwen. Ook geen geluk en de chauffeur probeerde de bus om hoog te laten komen door de krik maar ook dit lukte niet. We zaten inmiddels al meer dan een half uur vast en hij besloot om hulp in te roepen. Na nog een uur wachten kwam er een tow truck en die heeft ons bevrijd! Iedereen was erg opgelucht. Toen moesten we alleen nog weer door het net gevormde kanaal en drijfzand zien terug te komen naar het strand maar dit ging gelukkig zonder problemen. rond 19.00 uur waren we weer in het hostel in Paihia.

Maandag ben ik samen met Rachel naar Russel gegaan met de veerboot. Daar wat mooie wandelingen gemaakt (tussen de buien door) toen weer terug naar Paihia. Aan het einde van de middag ging ik met de bus weer terug richting Auckland. Daar hadden Charlie en ik nog pizza gegeten, nog even naar de bar geweest en toen ging ik vroeg naar bed. VAn slapen kwam helaas erg weinig terecht omdat er 2 dronken snurkende backpackers bij me op de kamer lagen.

Ben nu weer terug in Hamilton, Sophie, Denise, Tristan en Jaromir hadden me opgehaald bij het busstation. Vanavond is m'n laatste avond hier en neem ik afscheid van de Ubbens familie!

Vorige week afscheid genomen van Lyuba en haar vriend Greg. Ze hadden me meegenomen naar een Mongloisch BBQ restaurant. Was heel gezellig, je kon zelf je diner samenstellen. IN een kommetje kon je rauw vlees doen, plus groentes en daarna kon je olie en sauzen toevoegen en dan ging de kok het voor je maken terwijl je hem aan het werk zag! HEt smaakte erg goed.

Zo weer een lang verhaal. Morgenvroeg om 7.10 zit ik in het vliegtuig naar Fiji. Ik heb eigenlijk nog geen idee wat ik er ga doen. Het enige dat ik geregeld heb is een bootpas voor de Yasaway Island. Ik beslis ter plekke pas op welk eiland ik overnacht en waar ik slaap. Maar ik wil in ieder geval zoveel mogelijk eilande zien, dus waarschijnlijk slaap ik elke avond weer op eeen ander eiland.

Hoe het daar is geweest, dat zal ik volgende week laten weten!

P.S. Aangezien ik Nieuw Zeeland verlaat en ik een nieuw mobiel nummer zal krijgen kan ik geen SMS berichttjes meer ontvangen vanaf 21 september. In Sydney ga ik even een nieuw nummer halen ik laat nog wel weten wat dat is!

• 20 September 2005 - 06:42

Loes:

ohhh wat ben ik jaloers!! Ik voer hier amper wat uit: werken, school en stappen... en dat al een jaar!! Tot december!!! aaaah wat is dat leuk om te zeggen :D
    xx Loes

• 20 September 2005 - 06:42

Loes:

Ohhhh en ik heb nu n sollicitatiegesprek bij de Thuiszorg in Leeuwarden... Mn 3de baantje.. :) K laat je weten hoe het is... Tot mails! xxx

• 20 September 2005 - 07:45

Joanne:

oeeh leuke verhalen, gelukkig dat jullie zijn gered uit het zand!
    heej heeeel veel plezier in nieuw zeeland!

• 20 September 2005 - 07:52

Renate:

echt supergaaf met die dolfijnen!! ik wordt ook erg jaloers van al die gave verhalen. Was ik nog maar aan die kant van de aardbol. Heel veel plezier in MANLY!!! Dat gaat zekers wel lukken!

• 22 September 2005 - 10:14

Mama:

fijn dat het gelukt is om met de dolfijnen te zwemmen,dat was een van je wensen hé,leuk dat je dit nog kon doen in nieuw-zeeland.
    Veel plezier op de figi eilanden,en we horen wel weer van je als je in Manly bent.

• 23 September 2005 - 13:19

Gonny: