De stad, de sneeuw en de vulkaan!
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg marije
12 September 2005 | Nieuw Zeeland, Hamilton
Ik ben een weekend in Auckland geweest, ong. 1,5 uur rijden ten noorden van Hamilton. Ik vond het leuk om weer in een grote stad te zijn. Deze keer niet met de auto gegaan, maar lekker met de bus, ook handig i.v.m. parkeren. Ik checkte in bij de backpackers en toen ging ik de spullen in m'n dorm neerleggen en toen ontmoette ik een kamergenoot en ik heb de hele dag met hem opgetrokken. We hadden de ferry genomen naar Devonport en daar even naar de top van wat lage vulkaantjes geklommen en lekker van het uitzicht genoten. 's Avonds was ik nog even naar de bar van de backpackers geweest en daar nog 7 super gekke Kiwi's ontmoet en gepoold.
De volgende dag had ik meer zin om wat alleen te doen en toen ben ik lekker naar het park geweest, naar het Auckland Museum. Was interessant, vooral over de Pacific omdat ik daar binnenkort heenga.
vorige week ben ik naar National Park gereden, dat is een dorp in Tongariro National Park. Ik had er afgesproken met Mariette en we hebben weer een erg gezellig weekend gehad. We zijn eerst naar het skigebied Happy Valley gereden en hebben toen de skilift omhoog genomen en toen van het uizicht genoten. 's avonds gingen we even naar de lokale pub maar er was rugby op tv en dat vonden wij na 40 min. toch wel erg saai en toen hebben we de auto gepakt en naar een donker stuk gereden en daar sterren gekeken. Heel veel vallende sterren gezien. Daarna weer terug naar de pub, de rugby was inmiddels af en toen maar weer wezen poolen met een stel Kiwi's.
We waren allebei super moe en gingen tegen een uur of 12 ofzo naar bed maar van slapen kwam erg weinig terecht. Erg lag namelijk een enorme snurker in onze kamer. Echt ZO irritant. En dat ging de hele nacht door. Iemand gooide een kussen op hem om hem wakker te maken, maar helaas sliep hij naar 5 min al weer incl. snurk!
Toen de volgende dag maar vroeg opgestaan en toen hebben we een mooie hike gedaan. We vertrokken om half 9 en 5 uur later waren we weer terug bij de auto. Eerst zagen we een hele mooie waterval en daarna was het nog een eind lopen naar een krater waar een HEEL mooi blauw meer in lag. ZO mooi, echt de moeite van die lange wandeling waard. Het was trouwens ook weer super lekker weer dit weekend, daar heb ik echt geluk mee!
AFgelopen weekend ben ik naar Whakatane (uitspraak Fakatanie) geweest een dorp aan de oostkust. Ik was eigenlijk van plan om helemaal naar Gisborne te rijden maar ik zag het niet zitten om nog langer te rijden dus toen ben ik twee nachten in Whakatane geweest. De eerste avond weinig bijzonders gedaan, want was moe.
Zaterdag ging ik op de boot naar White Island. Dit is een vulkanisch eiland en deze vulkaan is actief! We vertrokken rond half 10 vanaf Whakatane en het was ong. 1,5 uur varen (op volle snelheid) naar het eiland. Het eerste uur was er nog niks aan de hand. Ik stond buiten en was op zoek naar dolfijnen. Een jongen die op de boot werkt had me namelijk verteld dat hij die weer ervoor een groep van 2000 tot 3000 dolfijnen had gezien!! Maar hoe goed ik ook keek, geen dolfijn te zien. Helaas.
Na ong. een uur varen werd de zee steeds ruiger en ruiger en herhaalde hetgene dat ik in Sydney met het walviskijken had meegemaakt, zich hier. Ik zag verschillende mensen erg wit wegtrekken en de eerste begonnen met zeeziek worden! En toen ging het snel, de een na de ander moest overgeven. Zo smerig! Ik voelde mezelf ook wel gammel en de geur van de andere mensen maakte het er niet beter op. De zee was ook super ruig en niemand vond het echt leuk meer. Maar na nog een half uur varen kwamen we bij het eiland aan.
We moesten overstappen op een klein bootje en werden naar de rotskust van White Island gevaren. We moesten helmen op en ook gasmaskers. En toen kregen we een rondleiding rond de vulkaan. Er kwam veel rook uit en in de krater was een heel mooi lichtblauw meer. Een aantal jaar terug was dat meer maar 2 meter diep. Op het moment is het meer dan 50 meter diep en het zal niet lang meer duren voordat het de krater uitstroomt. De laatste keer dat de vulkaan is uitgebarsten was in het jaar 2000. Er wonen geen mensen op het eiland, de enige bewoners zijn gannets en wat zeehonden.
Na de rondleiding kregen we een heerlijke lunch op de boot (iedereen voelde zich inmiddels weer goed) en gingen we weer richting het vaste land. Gelukkig vaarden we met de golven mee en was de terugreis een heel stuk rustiger!
Ik ging weer terug naar het hostel en ging even wat eten maken. 's avonds even wat spellen gedaan met een duits meisje (maria) en nog 2 jongens uit Frankrijk (guillome) en Engeland (archie) en daarna met die 2 naar een pub geweest. Was gezellig, wel rustig en ook maar weer wezen poolen.
Zondag ben ik met Maria een wandeling gaan doen, door een mooi bos en daarna naar het strand geweest om naar de surfers te kijken. Zelf vind ik het veel te koud om te surfen, dat komt in Australie wel weer!
Tegen de middag weer terug gereden richting Hamilton, nog wat stops gemaakt onderweg en toen was het weekend al weer voorbij.
Nog 1,5 week en dan zit m'n tijd in Nieuw Zeeland er weer op. Niet te geloven hoe snel dat is gegaan.
Ik kan helaas geen foto's op de weblog zetten hopelijk krijg ik dat weer voor elkaar als ik in Sydney ben.
12 September 2005 - 06:19
Mama:
Wat een lang verhaal deze keer,leuk om te lezen wat je allemaal doet en wie je ontmoet.Ik kan het me nog herinneren dat je toen schreef over die tocht in Australie toen iedereen zeeziek werd.Wij hebben een leuk familie weekend gehad,heel gezellig en Lenneke heeft heel veel mooie foto'2 gemaakt.Iedereen was er behalve Anne en Hans omdat Anne ziek was en jij ontbrak natuurlijk.Ik wens je nog een paar leuke weken bij Ubbo en Sophie.
Groetjes mama -
13 September 2005 - 19:41
Afke:
hee lijkt me echt te gek zon meer in een vulkaan
ik hoop dat je veel fotos gemaakt hebt nog veel plezier