Een kijkje in m'n leven in Nieuw Zeeland
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg marije
29 Mei 2005 | Nieuw Zeeland, Hamilton
Ik werk elke week maandag t/m vrijdag van 7-13 uur (soms iets langer). Het opstaan kost me wat moeite :D maar als ik eenmaal uit bed ben, is het geen probleem meer. Ik ontbijt samen met Denise, Tristan en Ubbo. Dan kleed ik de kinderen aan en maak ze klaar voor kindy. Rond kwart voor 9 breng ik Denise met de auto naar kindy en Tristan neem ik ook mee. We blijven er meestal een half uurtje. Als het mooi weer is, neem ik Tristan daarna mee naar Lake Hamilton, de speeltuin of we gaan de eendjes voeren. Als het regent gaan we naar de bieb of gewoon naar huis. Ik haal Denise op om 11.15 of 12.15 en we gaan lunchen. Als ik 's middags ook nog werk, dan neem ik Denise en Tristan mee naar de speeltuin of naar Hamilton Gardens.
's Middags ben ik bijna altijd vrij en ga ik de stad in, naar het meer of computeren (als het regent). Ik ben weleens op MSN webmessenger soms reageer ik niet, maar dat komt omdat ie erg traag is of me er opeens uitkickt. Ik volg een cursus Spaans (dat heb ik in Amerika ook eens gedaan). Ik leer ook wat meer mensen kennen. Het is niet heel makkelijk om mensen te ontmoeten, er zijn geen au pairs hier in de stad. De mensen die ik nu ken heb ik via internet leren kennen. Ik ben een keer naar een rugby game geweest, heb al een paar feestjes gehad :D en ga wel eens poolen. Haha, interessant he.
Ik vind Nieuw Zeelanders erg aardig. Vergelijkbaar met Australiers. Relaxte levensstijl. Je komt makkelijk in contact met mensen, bijv. op straat of op feestjes. De mensen zijn niet op status en geld gericht (zoals Amerikanen en ook wel Nederlanders). Ook is het veel minder belangrijk dan in Nederland wat voor kleren je aanhebt en hoe je er bijlooopt.
Ik ben elk weekend vrij en heb dan ook een auto tot m'n beschikking, m'n plan is om veel van het Noorder eiland te gaan zien. Helaas werkt het weer niet erg mee dus veel heb ik nog niet gedaan. Plannen genoeg, dat wel. Gelukkig ben ik hier vijf maanden dus tijd genoeg.
Tot nu toe bevalt het me goed in Nieuw Zeeland. Het enige wat me tegenvalt is dat het veel regent. Ik zie wel vaak regenbogen hier (bijna elke dag) MOOI. Dat het winter is vind ik niet erg, het is meestal nog 17 graden. Ik moest ook wel weer wennen dat het zo vroeg donker is. Om 18 uur is het echt donker.
Trouwens, ik vind Nederland ook leuk hoor! Ik krijg wel vaak de vraag (van NL'ers) of ik Nederland zat ben en er niks aan vind. Dat is niet waar. Maar ik vind, ik kan m'n hele leven nog van Nederland genieten, dus waarom niet reizen nu ik jong ben :D. Ik blijf trouwens max. 1 jaar weg, deze keer. Tot 21 sep. ben ik in NZ, dan 1 of 1,5 week naar Fiji. Dan zeker t/m 8 januari in Australie. Wat ik daarna ga doen weet ik nog niet. Waarschijnlijk nog 2 of 3 maanden in Australie zodat ik daar van de zomer kan genieten. Daarna waarschijnlijk een maand Azie en dan weer naar Nederland.
Tot gauw en geniet maar van het lekkere weer, voor je het weet is het voorbij.
29 Mei 2005 - 09:04
Loes:
De tijd gaat miss snel, maar t duurd nog veeeeeeel te lang voordat ik naar australie kom!! 6 maanden om precies te zijn, das nog een half jaar! :|
Nieuw Zeeland klinkt leukkk :)
xxx -
29 Mei 2005 - 18:57
Afke:
wat doet die moeder als jij op de kinderen let ?
en eet je ook mee met het gezin s avonds of alleen als je er bent
prachtige foto van die waterval hee groetjes en geniet -
29 Mei 2005 - 21:01
Mama:
Leuk om te lezen hoe jij je dagen doorbrengt,fijn dat je het zo naar je zin hebt. -
31 Mei 2005 - 20:06
Irma:
Hé Marije, je hebt het volgens mij hardstikke naar je zin, hé. En wat een schatjes van een kids!! Leuke foto's ook. Hier gaat alles zijn gangetje, we hebben de bruiloft van Ida achter de rug, was hardstikke leuk, lekker veel dansen en dus zweten. Het collecteren mis je nu ook, dat vindt je zeker wel heel erg, hé. Zeg nog heel veel au-pair pleizier, en tot schrijfs.
Geroetjes en veel warmte toegewenst vanuit Nijverdal.
Irma -
01 Juni 2005 - 05:07
Renate:
hey Marije,
Mijn reis komt zachtjes aan al weer aan het eind maar jij bent al weer aan je volgende avontuur begonnen! plannen klinken goed. zo te lezen vermaakt jij je wel tussen de kiwi's!
groetjes Renate -
01 Juni 2005 - 08:31
Joanne:
hej marije!
relaxt dat je zoveel vrij bent zeg! alleen jammer van dat weer dan.. hier was het afgelope weekend mooi 30 grade (vast nog niet gehoord:P) mooi bruin bakken dus!:D En leuke foto's btw, schattige kids! nou ik spreeek u wel weer adiosss! -
03 Juni 2005 - 08:13
Ria:
hallo Marije
leuke foto's en fijn dat je het zo naar je zin hebt.geniet ervangroetjes Ria