Het regent, het regent de pannetjes worden nat - Reisverslag uit Hamilton, Nieuw Zeeland van marije - WaarBenJij.nu Het regent, het regent de pannetjes worden nat - Reisverslag uit Hamilton, Nieuw Zeeland van marije - WaarBenJij.nu

Het regent, het regent de pannetjes worden nat

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

20 Mei 2005 | Nieuw Zeeland, Hamilton

Woensdag heeft het hier verschrikkelijk veel geregend. Echt buien, niet te geloven. Steeds dacht ik dat het niet harder kon gaan regenen maar dan ging het toch nog weer harder.

Voor Hamilton hebben die buien geen gevolgen gehad maar het gebied hier ruim een uur rijden vandaan heeft te maken gehad met enorme overstromingen. Veel huizen zijn hier op zanderige heuvels gebouwd en die heuvels zijn helemaal weggeslagen door de kracht van het water. De huizen hier zijn ook niet van dezelfde kwaliteit als in Nederland dus je kan je wel voorstellen dat daar weinig van over is gebleven. Sommige huizen staan zelfs op compleet nieuwe plekken.

Ik had al van een aantal mensen gehoord dat dit op tv is geweest in Nederland, hier zenden ze zowat niks anders uit! Ik zit hier gelukkig veilig.

Ik zal van het weekend eens een poging wagen om wat foto's van m'n eerste weken in Nieuw Zeeland en ook van m'n weekend in Australie op m'n weblog te zetten. Erg technisch ben ik niet, dus ik kan niet beloven dat het ook gaat lukken :D.

Nog even een korte update over de muis: hij/zij is gevangen. Zucht.

• 20 Mei 2005 - 06:57

Lenneke:

Volgens mij maakt die muis meer indruk dan die overstromingen he? Ben in iedergeval blij voor je dat 'ie gevangen is... whaha

• 20 Mei 2005 - 08:38

Marije:

Ik ook :D

• 20 Mei 2005 - 10:07

Marije:

Shit, ik heb zojuist een nieuwe muis gesignaleerd in de woonkamer! Help! Zit nu in m'n slaapkamer, heb een barricade voor m'n deur gemaakt dus hopelijk komt de muis hier niet.....

• 20 Mei 2005 - 12:30

Mama:

de muis heeft maar een erg klein gaatje nodig om binnen te komen dus ik zou alles maar afkitten.Maar alle gekheid op een stokje het is vervelend dat de muizen altijd jou opzoeken waar je ook bent.
    Dat het daar zo hard kan regenen zeg en dat huizen vernield worden je kunt je het haast niet voorstellen.

• 20 Mei 2005 - 14:30

Afke:

niks gezien op de t.v erover ook in de telegraaf niks gezien vond je het niet eng zoveel buien en dan wetende dat de huizen op los zand gebouwt zijn
    is het weer minder mooi dan in australie?lijkt mij altyd wel als je het in de krant volgt nu groetjes uit een buiig nederland
    afke

• 20 Mei 2005 - 18:11

Loes:

hoi hoi,
    kheb ook nog nix gehoord op t nieuws ofzo hoor.. :s
    oef ben hele dag druk bezig geweest met voorbereidingen voor t 6kamp! Ik en iris samen een tent opzetten, ging best soepeltjes moet k zeggen hahaha :D maar goed! spreek je snel!
    xx

• 21 Mei 2005 - 21:58

Oahu:

deze surfdude gaat binnenkort surfen op oahu, op de legendarische pipeline. ga je mee?
    xx (-xxx). take care