Wist je dat....
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg marije
06 Augustus 2011 | Australië, Balgowlah
...ik hierover binnenkort een verslag zal plaatsen (en foto's) maar dat je het nu even moet doen met een aantal wist je datjes
...dat mijn reis begon in Perth waar ik 2 dagen (zou) hebben en dan begon mijn 10 daagse tour naar Broome
...maar dat mijn flight in Sydney was gecanceld en ik daar pas achterkwam toen ik al op het vliegveld was (om 6 uur in de morgen) en dat ik maar liefst 9 uur moest wachten op een nieuwe vlucht en daardoor mijn eerste dag in Perth heb gemist
...dat Perth de hoofstad van de Staat Western Australia is en dat het wel 4,5 uur vliegen van Sydney is
...dat ik een tiendaagse trip heb gemaakt van Perth naar Broome en dat we wel 4280 km hebben gereden in die 10 dagen!
...dat dat heel veel is en dat een aantal wegen niet verhard zijn maar zandwegen
...dat ik samenreisde met Kimberley (de tourguide) en 15 andere backpackers tussen de 21 en 60 jaar
...en dan we maar met 13 mensen aankwamen op onze eindbestemming
...dat onze groep bestond ui 4 duitsers, 4 Ieren, 3 Fransen, een Japanse, een Italiaaan, een Spanjaard, een Liechtensteinse en een Nederlandse
...dat het winter is in Western Australia maar dat dit het beste seizoen is om te reizen aangezien het overdag wel 35 graden kan krijgen
... dat we na 5 dagen de Capricorn Line van de aarde hadden bereikt en dat we toen in de tropen zaten. En dat ze daar geen 4 seizoenen kennen. Ze kennen alleen droog en nat seizoen.
...Dat het erg rustig is aan de Westkust. De afstanden zijn enorm dus het is er een stuk minder toeristisch dan bijv. de steden, Tasmanie en de Oostkust
...Dat de natuur echt geweldig is. Stranden van wel 100 km lang waar niemand te zien is.
...Dat er in Australie het begrip bestaat: The grey Nomads (de grijze nomaden). Dat dit gepensioneerden zijn die hun huis verkopen of verhuren, dan een caravan of camper kopen en dan gaan rondreizen voor bijv 2 jaar. Dat er zo'n 750.000 grey nomads zijn.
...Dat het in West Australie erg zonnig is. Op sommige plekken schijnt de zon gemiddeld 360 dagen per jaar. Nice! En dat er dan ook veel zonnepanelen te zien zijn. Bijna elke camper heeft wel een klein zonnepaneel naast zijn camper staan om bijv. water op te warmen voor in de caravan.
...dat de Westkust van Australie veel nederlandse invloeden heeft. In de jaren 1600 is de Westkust van Australie ontdekt door NEderlandse ontdekkers maar niet geschikt bevonden om te wonen. En dat het nog bijna 200 jaar duurde voordat de Engelsen zich vestigden in Australie.
...Dat ook veel dorpen/plaatsen/natuurgebieden Nederlandse namen hebben
...dat we de eerste 5 dagen langs de kust omhoog zijn gereden en daarna het binnenland ingingen naar de woestijn. Het Nationaal Park heet Karijini National Park.
...dat dit Nationaal Park 2x zo groot is als Duitsland
...dat wij hier kampeerden en dat dit ERG koud was. Er lag ijs op onze tenten. Maar dat ik slim was en een kruik had meegenomen. Dat het overdag wel 30C was.
...dat je in dit Nationaal Park al je afval zelf moet meenemen.
...Dat in West Australie de grootste industrie is de mijnen.
...Dat we na 3 dagen Karijini NP vertrokken naar een Cattle Station. Dit is een boerderij. Dat de grond die bij de boerderij hoort 500.000 hectare in beslag neemt. En dat de boer op zoekt gaat naar zijn koeien met een helikopter.
...Dat ik in de afgelopen weken oa wilde paarden, emu's, haaien, dolfijnen, arenden, walvissen, schildpadden, een dingopup (waarschijnlijk), mantarays, kangaroos, zeekoeien en nog veel meer dieren heb gezien!
...dat ik heb geabseild, gesnorkeld, rotsklimmen heb gedaan, veel wnadelingen, veel zwemmen en een erg leuke tijd heb gehad met mijn mede groepgenoten.
...dat het bij aankomst in Sydney verrassend warm was. Namelijk zo'n 25C graden gister en dat het midden in de winter is. Dat ik verder de hele trip temperaturen heb gehad tussen 25 en 40 C (behalve 's nachts).
...Dit toch al een redelijk uitgebreid verslag is geworden en dat ik al vast een paar foto's zal plaatsen als voorproefje.
...maar dat je nog even geduld moet hebben met de rest van de foto's want ik heb ze zelf nog niet eens allemaal gezien.
06 Augustus 2011 - 08:15
Jan Martijn:
Hoi Marije eindelijk de mooiste staat van Australië, HAHAHA ik wacht met smart je reisverslag van de tour af, WA is TOP (ik heb er bijna 5 jaar gewoond en kan niet w8ten tot ik weer terug mag.
Cheers Jan Martijn
ps is er al nieuws over je visum?? -
06 Augustus 2011 - 08:23
Marije :
Hi Jan Martijn! Ik had geen idee dat jij ook nog mijn verhalen leest, leuk zeg! Ik ben echt fan van West Australie! Echt ontzettend mooi en ruig. Wanneer ga jij weer terug? Nee, nog geen nieuws over mijn visum. Het enige dat ik te weten ben gekomen is dat mijn application priority 5 is (laagste priority) dus het zal nog wel een jaar duren verwacht ik. Groetjes Marije -
06 Augustus 2011 - 08:28
Jan Martijn:
Ja ik wacht elke dag met smart af of je weer iets hebt geschreven want je hebt echt een SUPER SCHRIJFSTIJL dus ik geniet steeds met je mee, ik mag in april weer naar Australië dan is mijn BAN van 3 jaar voorbij, zoals het er nu naar uit ziet begin ik dit najaar met een bakkers opleiding zodat ik dan over 2.5 jaar volkomen LEGAAL weer een nieuwe stap kan zetten. -
06 Augustus 2011 - 08:32
Marije :
Oh leuk om te lezen zeg! Mail me anders eens als je tijd hebt de komende dagen. Ben benieuwd naar je plannen. marijeveerbeek@hotmail.com -
06 Augustus 2011 - 09:42
Len:
Hee Marije,
Leuk verhaal weer! En wat MOOI West Australië! Het is zeker tijd om weer een keer die kant op te gaan (bedankt voor je kaartje trouwens). Heb jij nog ergens een geldboom??? Die zw/witte visjes, hebben ze in Thailand ook, heel nieuwsgierig zijn ze! Dus makkelijk te fotograferen.
Groetjesssss Lenneke -
06 Augustus 2011 - 12:35
Mama:
Genoten heb ik weer van je verhaal en wat een mooie foto's en wat groot is het daar.Stoer zeg dat snorkelen en abseilen.
Hier is het nog steeds geen echte zomer, het regent regelmatig en echt warm wordt het ook niet.
Nog een kleine week dan krijgen we de sleutels van ons nieuwe huis.
mama -
06 Augustus 2011 - 15:14
Afke:
wat een prachtige foto.s !
dacht even dat je in amerika was
(grapje !)
volgens mij heb je het erg naar de zin gehad, hoop dat je nog verteld wat je allemaal gedaan hebt
maar dit was ook wel weer een leuk verhaaltje !
groetjes uit weer een regenachtige dag in heino -
06 Augustus 2011 - 20:10
Papa:
He Marije, Wist je dat.. het in Kunduz boven de 50 graden is, het is altijd nog ergens warmer.
Je hebt verrassend mooie foto's, zelfs van vogels... Je kunt zien dat het een fantastische reis was. Zo'n "Grey Nomad" bestaan lijkt mij ook wel wat, maar helaas nog niet grijs genoeg en gelukkig nog te jong. Maar over 5 (of 10?) jaar kom ik eraan. groeten papa -
06 Augustus 2011 - 20:13
Papa:
Een tip voor Lenneke: 3 a 4 trouwreportages en je kunt weer op reis, ja toch...? -
07 Augustus 2011 - 06:26
Marije:
Thanks voor al jullie reacties! Ik ben al begonnne aan mijn reisverslag maar het zal nog wel een aantal dagen duren voordat het online komt.
Ik las dit verhaaltje net even terug en nu snap ik jullie wel LEnneke en mama, dat ik zinnen verengels. Bijv ik las net terug dat het wel 35C kan KRIJGEN in Australie. Oeps. Ik denk in het engels en dan vertaal ik gewoon "can get" naar kan krijgen. NOg meer fouten? Geloof het niet he.
Leuk dat je kaart als is aangekomen Lenneke. Die van jullie ook papa en mama? Joanne, sorry van jou heb ik geen adres. -
07 Augustus 2011 - 06:57
Mama:
Gisteren kwam een kaart aan, en vorige week ook 1.
bedankt.
mama -
07 Augustus 2011 - 10:41
Karien:
Hey Marije,
Leuke foto's van je trip in West Australië! Wat is het toch een mooi land. XKarien