Allemaal beestjes....
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg marije
05 Februari 2011 | Australië, Balgowlah
maakt om te kunnen slapen. De luchtvochtigheid is op sommige dagen enorm hoog en het is bijna niet uit te houden. Vandaag is het de verwachting dat het 40 -42C wordt. Gelukkig woon ik vlakbij zee (als is het voor mij te warm om te zonnebaden dus ik lig meestal onder een boom na het zwemmen) en heeft mijn nanny gezin een zwembad - een echte lifesaver hoor! Ik breng heel wat uren door in het zwembad met Elise en Amelia. De zomervakantie is afgelopen maandag afelopen, ik heb overdag alleen maar Elise om op te letten.
De bakkerij is echt denk ik zo'n beetje de heetste plek waar je kunt werken, geen aircon en 3 mega ovens die op 200 graden staan, moet je eens nagaan hoe warm dat zal zijn. Maar dat hoort bij de zomer en ik kan er zeker van genieten, vooral de warme avonden, 's ochtends en het einde van de middag is echt heerlijk!
Queensland is weer getroffen door een natuurramp, deze keer was het een cyclone. Ongelooflijk wat een schade deze heeft aangebracht.
Ik heb vorige week een BBQ op Shelley beach in Manly georganiseerd, was erg gezellig. Lekker gegeten, gezwommen en gesnorkeld. Minder leuk was dat ik ben gestoken door een blue bottle (soort kleine blauwe kwal met tentakels die wel een paar meter lang kunnen worden). Oh men wat deed dat zeer. Op het moment dat het gebeurde waren we aan het snorkelen, het voelde of iemand me stak met een mes. Ik was gestoken aan de onderkant van mijn pols - daar waar je huid het dunst is. Het gif ging door het bloed naar de klier in mijn oksel. Gelukkig werd na een uur de pijn wat dragelijker en de volgende dag voelde ik niks maar dan ook niks meer. Een paar weken geleden was ik op het strand en toen werd iedereen het verboden in de zee te gaan aangezien er duizenden blue bottles waren. In dat weekend zijn 2000 mensen in Manly Beach alleen al behandeld door lifeguards omdat ze gestoken waren. Pfff.
Over beesten gesproken - ons huis zit vol met mega kakkerlakken. Bijna elke dag zie ik er wel een paar. En het erge is dat deze kakkerlakken huntsman spinnenn aantrekken. Dit is een grote harige bruine spin die wel bijt maar niet giftig is. Ze zijn SNEL echt niet te geloven. Ik heb er inmiddels 3 in mijn huis gehad (in een week tijd). Meestal komen ze 's avonds te voorschijn (houden niet van licht). Met zo'n snel/harig/groot beest in huis durf ik echt niet te slapen.
Volgens mij heb ik ook nog nooit verteld dat ik een slang heb gedood, ik was er zo boven opgaan staan (per ongeluk). Dat was een paar maanden geleden bij mijn nanny gezin in de tuin - het was een baby diamenten phyton. Even schrikken was dat wel, kon eerst echt niet geloven dat het een slang was. De ouders kunnen 2 tot 3 meter lang worden, Dit was een hele kleine van ong. 25 cm gok ik.
Ik heb Australia day gevierd bij Saartje en Scott samen met nog een heel aantal vrienden. Was enorm heet die dag dus we hebbben een bbq gehouden, cricket gespeeld (de mannen) en gezwommen. Zo brengen eigenlijk alle Aussies hun Australia Dag door. Ik zit ook weer in een trivia team. Afgelopen woensdag voor het eerst gespeeld, er waren 29 teams! Was een erg leuke avond.
Vandaag ga ik naar Blue Mountains met Pete.Hopelijk is het daar niet zo heet als in Sydney, ik ga abseilen. Leuk he?! Ik heb het nog nooit eerder gedaan, dus ben heel benieuwd.Volgend wkd is mijn verjaardag en er staan al een aantal leuke dingen op de planning.
04 Februari 2011 - 22:00
Papa:
Hoi Marije,
Je maakt het wel spannend met al die beesten. Die grote kakkerlakken hadden Gerard en ik toen ook in de keuken in Manly, die beesten wil je echt niet in je bed hebben. Veel plezier in de Blue Mountains, kom je ook nog bij The three sisters?
groeten papa -
04 Februari 2011 - 22:28
Hoi Marije
Wat een enge beesten zeg, ik zou het daar echt niet bij uit houden.
Wat een hitte bij jullie, iets minder is ook goed.
Hier lijkt het wel herfst, wat een wind.
Fijne dag gewenst.
mama
05 Februari 2011 - 11:17
Joanne:
iel, spinnen, slangen en bleubottles, ENG hoor!!! Gelukkig hebben ze dat hier in London niet, al had ik wel een vos in mijn tuin gespot!!! maar leuk zeg, weer even naar de blue mountains, zag al een verhaal op facebook! haha..
Maar wat ga je met je verjaardag doen? al plannen? 2 jaar geleden gingen we eten bij dat vegetarische tentje he op je verjaardag!! Ook alweer lang geleden! Nou veel plezier in de blue mountains:) -
06 Februari 2011 - 11:00
Afke:
hee marije
nou deze foto.s had je wel voor je zelf mogen houden :)
wat een griezels !
wel weer een leuk verhaal
lekker dat er een zwembad bij het huis is he
wat ik niet snap : is zo,n bakkerij niet verplicht om airco te hebben ?
volgens mij mag dat in nederland niet!
ben je verplicht om voor je personeel een aangename tempratuur
te regelen
hoor het wel weer
een fijne verjaardag en veel plezier
in de blue mountains
groetjes van een kersverse oma -
08 Februari 2011 - 14:08
Danielle:
ik weet niet of je me nog goed kent
maar jij bent de nicht van mijn moeder .ik ben ook altijd op de fam. dag. genoeg over mij!!!
het lijkt me wel warm hoor 30 graden!!
ik snap wel dat je niet met spinnen durft te slapen (durf ik ook niet)
kakkerlakken zijn ook echt een ramp!!!
en slangen zijn ook geen pretje!!!
veel plezier op de Blue Mountains !
groetjes danielle -
09 Februari 2011 - 00:39
Annet:
Zijn die foto's live, of uit een boekje. Ik hoop wel dat die spin dood is als dat jouw hand is? Mooi verhaal:-).
x -
10 Februari 2011 - 17:04
Lenneke:
Hahaha no way dat dat Marije's hand is! Durf ik 1000 euro om te wedden! haha -
11 Februari 2011 - 23:03
Hoi Marije
Van harte gefeliciteerd met je 29 ste verjaardag.
Vanuit Nederland ben ik vast de eerste die jou gelukwenst.
We spreken en zien elkaar vandaag wel(dankzij skype)
liefs mama -
02 Februari 2012 - 08:43
Mama:
Ik las net dat vandaag de gevoelstemperatuur zakt naar min 18. Mogen we a.u.b. een beetje van jullie warmte?
mama