De hoogste tijd.... - Reisverslag uit Seaforth, Australië van marije - WaarBenJij.nu De hoogste tijd.... - Reisverslag uit Seaforth, Australië van marije - WaarBenJij.nu

De hoogste tijd....

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

22 September 2010 | Australië, Seaforth

....voor een nieuw bericht.

Ik kreeg een mailtje van de Waarbenjij.nu waarin ze vroeg of ik soms de K2 aan het beklimmen ben, omdat ik zolang niet heb geschreven. Haha. En ook Joanne liet een berichtje acher zij mag eigenlijk niet 'zeuren' aangezien ik al maanden op de Rome foto's wacht... Kreeg deze week nog 2 ansichtkaarten van Lenneke&Jeffrey en ook van papa. BEdankt! Joanne, jouw kaart uit Oost-europa is nog steeds niet aangekomen.

Afgelopen weekend heb ik het hele wkd gewerkt op Eurofest, mijn vierde jaar al weer en ik vind het er altijd leuk! Het is een europees cultureel festival dat 1x per jaar wordt georganiseerd door de Nederlandse en Oostenrijkse club. Er zijn dansvoorstelling, europese spellen, europees eten en drinken, veel optredens en vuurwerk op zaterdagavond. De sfeer is gezellig: denk mannen in lederhosen die duitse liederen zingen (als ein prossie (of hoe je dat ook schrijft). Maar er hangen ook veel jongeren rond. Ik heb zaterdag- en zondagmiddag gewerkt, de bakkerij waar ik werk is een beetje Oostenrijks en wij verkopen op dit festival altijd lekkernijen als Apple Strudle, Linzer Torte en Gugelhopf. En DRUK!!!! Oh men, vooral zondag, die dat was het wat frisser en heb ik honderden koffies gemaakt, non stop. Zaterdag was het heerlijk weer en was vooral de biertent erg in trek,haha. Maar ook wij hadden het zeker lekker druk met onze beroemde europese lekkernijen. De patisserie waar ik werk is echt een begrip in onze omgeving. Annet is nog langs geweest overdag en 's avonds ben ik nog gebleven om wat te dirnken + voor het vuurwerk met mijn collega Lisa en ook An, Matt en Lieselot kwamen nog af. Zondag nog een bezoekje gehad van Saartje en haar zus.

1 September is hier de lente begonnen en over het algemeen is het heerlijk zacht lenteweer met af en toe een hete dag of een regendag er tussendoor. Niks te klagen dus! 't Is metnog net iets te koud om te zwemmen maar dat zal ik ongetwijfeld in oktober weer gaan doen. Wat heb ik de afgelopen tijd nog gedaan.....Even denken. Vorig weekend naar een leuke reggae band uit NZ wezen kijken en zaterdagavond uit met Janet en An. Die zondag met Sarah afgesproken en lekker rondgeslenterd door Manly. Verder nog een aantal maal uit eten geweest, naar de film geweest, wezen schaatsen met An, Annet en Jana. Een wandeling gemaakt met Kimberly, Lisa en An van mijn huis naar de nederlandse club. Mooie wandeling door de bush bush en ik heb zelfs mijn eerste slang in Sydney gezien. Lisa stapte er BIJNA op. Oh men. Ik ging er nog achteraan met mijn camera. Het bleek een baby bruine slang te zijn, de tweede meest dodelijke slang van Australie en baby's schijnen nog gevaarlijker te zijn dan volwassenen. Goede les voor de volgende keer....Ik heb afscheid genomen van Sabine, zij is naar Nl vertrokken. Helaas!! Heb nog wel een echte typische Aussie taart van mijn bakkerij gegeven. Een lamington taart. Mijn favo Aussie gebak.Heb verder nog een avond een dansvoorstelling gezien samen met Jess&Jess en ben met Jess nog naar een kookshow geweest. Echt heel leuk! www.janecooks.com.au Wat een leuke avond zeg, Jane heeft echt een enorm gevoel voor humor. Ze is eigenlijk meer een comedienne die kookt vind ik.

Ik heb het tennis spelen weer opgepakt. Probeer 1x per week te tennisen met Lisa, een duitse au pair die al 12 jaar lang tennist. Mooi voor mij dus! Ook fiets ik wat meer, is er nu heerlijk weer voor. Loop sinds ruim een maand 3x per week hard en ong. 1x per 2 weken bushwalken. Dus ik zit in ieder geval niet stil!

Ik moet binnen 2 weken verhuizen trouwens! Keith en sally (stel waar ik bij in huis woon) gaan verhuizen naar een koophuis en de lease van dit huis wordt opgezegd. Ik wil de lease niet overnemen (want dan moet je grasmaaien, flatmates zoeken enz). Nu vroeg mijn andere flatmate Jordan of ik misschien samen met hem iets wil zoeken. Dus ik ben de afgelopen weken wat op zoek geweest naar 2slaapkamer apartmenten in de buurt van Manly. Heb 1 zeer gschikte gevonden en applicatie ingediend. We horen deze week of wij deze unit krijgen. Duimen jullie mee???Deze unit is het: http://www.domain.com.au/Property/For-Rent/Apartment/NSW/Balgowlah/?adid=6740623 Ik ben op inspectie geweest vorige week en het ziet er perfect uit. Ik belde de real estate agent vandaag om te vragen of hij al een beslissing had genomen en hij zei dat er nog 2 andere geinteresseerden waren. Spannend hoor. Update: we zijn uitgekozen. Wat een opluchting!!! Over ruim een week zullen we er gaan wonen.

Met mijn jobs gaat het wel ok nog! Een paar maanden geleden was het stukken rustiger bij de bakkerij en vond ik het er minder leuk maar sinds 1,5 maand is het weer enorm druk en dus ook leuker om er te werken. Mijn nanny job is nog steeds ontzettend makkelijk. Elise en Amelia zijn echt leuke en vooral makkelijke meiden. Ik zou er eigenlijk maar voor een jaar werken maar de moeder vroeg me laatst of nog een jaar voor ze wil werken. Ik weet het nog niet heel zeker want het begint eerlijk gezegd wel een beetje saai te worden (het nannyen) maar aan de andere kant is het best relaxed werk (al ben ik meestal doodop na 11 uur met de meiden te hebben doorgebracht) en kan ik lekker veel buiten zijn. Wordt vervolgd..

Ok, jullie zijn weer op de hoogte van mijn belevenissen. Wat hebben jullie beleefd/gedaan de afgelopen maand?

• 22 September 2010 - 10:02

Marije :

Even kopieren en plakken.

• 22 September 2010 - 14:25

Joanne:

hey marije!! wat relaxed,, nu alweer een nieuwe 'unit', snel geregeld heur!;)
    die link doet het alleen niet, of hij is er vanaf gehaald: Searching for 0

An exact match for the property id could not be found.

bedankt voor je verjaardagskaart! erg leuk!

Mijn kaart zou wel nie tmeer arriven vrees ik.. denk dat het aan de postzegels ligt:(

• 22 September 2010 - 15:02

Joke:

Hallo Marije,

Leuk om weer van je te horen/lezen.
    Toevallig had ik Willy gisteren aan de telefoon en hadden we het nog over jou. Dat het al een tijd geleden was dat je had geschreven. Kan me ook voorstellen dat je daar niet altijd zin in hebt.Met ons gaat het goed. Emma zit nu in 3VWO, moet dit jaar een profiel gaan kiezen. We kregen een kaartje van Herman uit Amerika. Voor hem zit de reis er bijna op. Dan krijgt Willy weer gezelschap op de Sprengenberg. Zal best stil zijn geweest. Succes met verhuizen! Maak er weer wat moois van.

• 22 September 2010 - 16:12

Mama:

Hallo Marije

Fijn om weer iets te lezen met foto's nog wel.

Goed zeg dat je naar enig speurwerk al weer onderdak hebt.

Ons gezin zwerft nu nog over de hele wereld, papa in Amerika, lenneke en jeffrey in azië, jij in Australië en jelmer in Oostenrijk)met het leger)Joanne en ik zijn gewoon in Nederland.

Gelukkig komen papa en Lenneke en Jeffrey en ook Jelmer dit weekend terug.

Hier is de herfst begonnen het blad aan de bomen begint te kleuren, vandaag was het een heerlijke dag ong.23 graden.

Groetjes mama

• 22 September 2010 - 20:24

Loes:

Leeeeuk appartementje! Heb het even bekeken en ziet er echt goed uit, goeie locatie ook!
    En wat fijn dat je zelfs een dish washer hebt ;)
    Ik beloof dat ik je snel op kom zoeken daarzo!
    xx

• 22 September 2010 - 20:47

Afke:

he he
    zat maar te wachten op wat nieuws van jou
    veel te druk lees ik wel
    en als ik de krant lees kijk ik altyd even naar de tempratuur bij jou
    nou die loopt weer aargdig op
    hier was het vandaag nog even lekker , zonnetje en 23 gr.
    s.morgens weer mistig en heel veel spinnewebben
    lekker om tegen aan te lopen met het uitlaten van de hond
    zelf ben ik erg druk aan het werk
    nieuwe bedrijsleider met weer andere iedeeen
    maar ook wel weer leuk
    verder ben ik mijn vijver aan het dempen
    komt vrijdag 3 kuub aarde
    dus je snapt het wel ik verveel me niet !
    ben wel blij dat jeffrey en lenneke weer terug komen
    heb ik weer een extra eter op donderdag !
    laura loopt stage bij de leeren lampe
    ik weet niet of je dat nog kent
    heeft het erg naar de zin daar !
    dus ze is de komende maanden nog druk daar
    nou was het wel weer
    heel veel plezier
    en ons niet zo lang laten wachten !
    groetjes afke

• 22 September 2010 - 21:26

Marije:

Wat leuk al die reacties:
    @ Joanne:link doet het wel. Je moet hele URL kopieren (dus niet alleen het onderstreepte). Gauw kijken hoor, want zodra ik de bond betaald heb gaat ie van't internet af.

• 22 September 2010 - 22:35

Mama:

Ik krijg het niet voor elkaar met de link, vraag wel hulp als er weer eens iemand is.

• 23 September 2010 - 03:09

Jeffrey En Lenneke:

Heejjj Marije! Een reactie vanaf Koh Tao! EIN-DE-LIJK weer een berichtje vanuit Australie! Wat een leuk appartement, is dat in Manly? Wij hebben vandaag onze laatste dag op Koh Tao, morgen reizen we naar Bangkok om de volgende dag weer naar huis te vliegen!
    Nu mama nog even lief aan kijken of we daar de was mogen doen, onze wasmachine ging namelijk 1 uur voordat we op vakantie gingen kapot!
    Groetjessssss
    Jeffrey en Lenneke