Voetbalgekte!
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg marije
10 Juli 2010 | Australië, Seaforth
Wat leuk toch he?! Nederland in de finale. Wie had dat nou gedacht? Ik in ieder geval niet. Ik heb een bakker bij mij uit de bakkerij een maand geleden beloofd dat ik hem een appeltaart bak als NL de finale wint. Natuurlijk nooit gedacht dat NL zo ver zou komen :D. 't Leuke is dat veel vaste klanten bij de bakkerij wel weten dat ik uit Nl kom en zij nu ook allemaal voor nederland gaan juichen. Ik heb al in de bakkerij gewerkt met oranje nagellak op en oranje oorbellen in! Dus aan mij ligt het in ieder geval niet als NL verliest.
Ik heb inmiddels nog een paar leuke voetbal feestjes gehad. Maandagnacht (bijna 2 weken geleden) speelde nederland tegen Slowakije. Ben na mijn nanny job met Janet uit eten geweest en toen naar het Holland House waar An (belgische) ook kwam om mee te lopen in de polonaise :D. Lekker bitterballen gegeten, leuke mensen ontmoet en natuurlijk NEderlands overwinning gevierd. Die vrijdag daarna was er weer een feest in het Holland House en nu XXL. Wat een leuke avond ook weer, vooral ook omdat natuurlijk niemand echt dacht dat Oranje zou winnen van Brazilie. De wedstrijd tegen Uruguay heb ik online gesluiterd, want dat was 4.30 am en gewoon op een doordeweekse dag! Maar was ook weer prima! Kreeg lekker veel sms'jes uit Nl en Australie! Aankomende zondagnacht (nou eigenlijk maandagmorgen om 4.30 voor ons :( ) is de finale. Ik heb mijn ticket voor het Holland House al geboekt. Helaasmoet ikmaandag wel gewoon werken, zal gelijk naar het feest doorgaan naar mijn nanny job. Stuur maar weer SMS'jes naar mij! Zou echt super zijn, moest Nederland winnen!
Wat heb ik verder nog gedaan de afgelopen weken? Mmmm even nadenken.. Vanavond ga ik naar Saartje. Gister uit eten geweest in Manly. Afgelopen woensdagavond met Lieselot & An naar het Belgian Beer Cafe geweest. Vorige week zondag in Manly een kleine bushwalk gemaakt met An naar de cliffen om walvissen te spotten (ze reizen nu vanaf de zuidpool naar het noorden van Australie). We dachten er wel 100 te zien :D maar dat waren steeds golven. Uiteindelijk hebben we er toch 2 gezien. Heb nog een middag met Annet in Manly doorgebracht. Strandwandeling en naar afloop lekker bij Max Brenner (chocolade cafe) gegeten en gedronken.
't Is gelukkig niet meer zo heel koud, maar helaas hebben we VEEL regen gehad. Echt van die tropische buien, de straten veranderen in no time in een rivier. Echt niet normaal!
Wat leuk al jullie reacties op mijn vorige verhaal.
@ Len en JEffrey: leuk dat jullie weer oom en tante worden! Gefeliciteerd. Afke natuurlijk ook gefeliciteerd!
@ Gerard: ik ben blij dat het gebakt gesmaakt heeft!
@ Afke: Fijne vakantie gewenst!
@ Jeffrey: jij hebt de foto's van mijn woonkamer wel erg goed bestudeerd zeg!
@ Joanne: ik wil ook een hittegolf. Jaloers!
@ Mama:
75 gr. soy sauce
750 ml. water
50 ml vegetable oil
95 gr. lemon grass, minced
12 gr limes leaves (kaffir)
50 gr. ginger
Bak uien, alle kruiden en knoflook tot het lekker ruikend is (sorry ben slecht in vertalen)
Doe de rest van de ingredienten erbij, BEHALVE citroen sap
Laat beetje sudderen, totdat olie aan de top drijft
Haal van fornuis af en doe de citroen sap er door
Haal het door een zeef. Zo lekker.
Ik heb het trouwens zonder shrimp paste, lemon grass en lime leaves gemaakt en heb de helft van het recept gemaakt.
10 Juli 2010 - 10:15
Hoi Marije
Leuk dat jij lang kunt genieten van het Nederlandse voetbal,nu heb je tenminste al die oranje dingen niet voor niet meegesleept.
Ik zal eens zien of het lukt om zo'n satésaus te maken, ik weet niet of ik alles hier kan krijgen.
Wanneer ga je de appeltaart voor de bakker maken?
Leuk dat je de kinderen ook leert bakken.
Hier is het 's nachts 20 graden buiten en overdag meer dan 33 graden.
Leuk de foto's bij je verhaal.
Ik hoop zo dat Nederland wint, ze krijgen zo wie zo een huldiging maar wanneer ze winnen is de huldiging wat uitgebreider.
Ik stuur je een smsje bij elke goal.
mama
11 Juli 2010 - 23:27
Len:
Jammer........ -
12 Juli 2010 - 05:22
Papa:
Tweede worden is natuurlijk ook een geweldige prestatie. Wie had dat vooraf gedacht, niemand toch?
Het is hier nog steeds tropisch warm met flinke onweersbuien op komst. Het lijkt wel Australie hier. De mussen vallen hier van het dak. -
12 Juli 2010 - 09:55
Mama:
Het is niet dat oranje niet goed heeft gespeeld maar kampioen worden zou leuk zijn geweest, heeeeeel leuk!!!! -
12 Juli 2010 - 16:46
Joanne:
Spannende wedstrijd he!! ik kon het echt niet aan zien.. en beetje jammer hoe het is afgelopen, ben maar meteen in de trein naar huis gestapt, geen leuk feestje zoals alle voorgaande wedstrijden!!
megastorm hier nu in nl, is eindelijk wat koeler:) -
14 Juli 2010 - 21:18
Mama:
Vandaag weer zo'n warme dag.Over de 30 graden.
Vanavond vooral in Limburg en de Achterhoek noodweer geweest.
Op een minicamping dicht bij Doetinchem zijn 20 caravans met mensen er in(ze schuilden voor het noodweer) van een minicamping gewaaid en in het water terecht gekomen, 1 dode en meerdere gewonden.
Morgen wordt het koeler.
mama
16 Juli 2010 - 19:06
Afke:
hee marije
ben er ook weer
na een tropische vakantie in appelscha
heerlijk weer en een compleet veld voor mij alleen !
nou gewoon genieten dus
heb nu alles weer schoon en vanmorgen laura uitgezwaaid
die is nu naar spanje voor 10 dagen
leuke foto.s !
ga zo door
ja en helaas geen wereld kampioen
maar gek he de andere morgen kwam er weer gewoon water uit de kraan !
grapje !!!
groetjes maar weer en genieten !