Konginnedag in Sydney.. - Reisverslag uit Seaforth, Australië van marije - WaarBenJij.nu Konginnedag in Sydney.. - Reisverslag uit Seaforth, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Konginnedag in Sydney..

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

07 Mei 2010 | Australië, Seaforth

Ik heb mijn visum voor NL geregeld. Gaf totaal geen problemen.... Officieel mag ik Australie niet verlaten en daarom moest ik bij immigration toestemming vragen. Maar.... je moet wel eerst een ticket gekocht hebben en dan ong. een week voor vertrek langs komen. Dus best wel stom, eerst geef je veel geld uit voor een ticket en dan weet je nog niet zeker of je mag gaan. Maar goed, het is gelukt!

Heb weer een leuke week achter de rug. Vorige week donderdagavond naar Manly geweest wat gedronken en gegeten, leuke avond.

Vrijdag was ik mega mega moe en had ik een hele lange dag voor de boeg. Van 7am tot 7 pm opgepast op Elise en Amelia en toen vlug vlug naar de stad om Koninginnedag te vieren... Had er niet zoveel zin in, want was echt supermoe maar goed de kaartjes had ik al maanden geleden geregeld dus na mijn werk gelijk naar de stad geraced en naar het officiele feestje van het consulaat gegaan. Was net als 2 jaar geleden, niet heel bijzonder, maar.... ze hebben er wel lekkere kaas en bitterballen en allemaal hollandse hits. Plus ik hoopt er wat bekenden tegen te komen en dat is ook gebeurd.

Toen door naar de next party, in the Gaff (wel bekend bij Joanne) een backpackers pub in Oxford Street. Oeh ik wist niet wat ik zag, mega veel Nederlanders en ze draaiden ook Nederlandse muziek. Was echt zeer druk! Was echt een leuke avond, maar nu wel weer genoeg Nederlanders gezien voor het komende jaar (behalve jullie natuurlijk :D).

Zaterag lekker lang geslapen en 's middags koekjes gebakken en gerelaxed en 's avonds met Mel en Janet naar de Crowie geweest, 1 van mijn favo pubs. Leuke avond weer gehad. Zondag had ik met Lisa afgesproken, ex collega in de bakkerij en met haar gegeten in Manly. Later kwamen Aurelie en Megan ook nog af.

Dinsdag dan naar immigration geweest, toen even Janet gezien op haar Uni (ze had net 17 muizen gedood voor een onderzoek en ging daarna de aders van een muis z'n staart transplanteren in een andere muis z'n staart :D) en toen ben ik in Newtown (leuke studentenwijk met veel bars) wat wezen drinken.

Donderdagavond naar Saartje geweest. Gegeten en DVD's gekeken. Nu al weer weekend (bijna!).

Hoe is het weer trouwens in NL? Ik was van plan om vooral zomerjurkjes en zomerkleding te pakken maar dat is volgens mij te koud? Ik zag namelijk wat foto's van Jeffrey en Lenneke van afgelopen zondag en daar had iedereen nog wel een jas aan!

Dus... moet m'n jas mee? Lange broeken ook? Graag advies!

Tot binnenkort!

• 07 Mei 2010 - 06:42

Jan En Ria:

Australie is blijkbaar erg geliefd onder nederlanders als er zoveel zijn.
    Wat is eigenlijk het grootste verschil tussen nederlanders en aussies, als ervaringsdeskundige kun jij daar vast iets over zeggen.
    En dat weer, het is nu koud en nat, dus neem ook maar iets warms mee.

• 07 Mei 2010 - 06:59

Jeffrey:

Neem maar alleen zomerkleding mee dat brengt vast geluk! :D

• 07 Mei 2010 - 10:57

Afke:

skipak is ook wel handig nu
    het regent nu en is bere koud maaaar
    op 19 mei heb ik droog en zonnig weer besteld
    zo.n 23 graden
    dus neem je zomerjurkjes ook maar mee !
    zie je binnenkort
    groetjes afke

• 08 Mei 2010 - 18:31

Papa:

En neem een paraplu mee tegen al die asregens uit IJsland, hopelijk gooit deze geen roet in het (vliegtuig)eten, zuid Europa zit al weer op sommige plaatsen dicht voor vliegtuigen.

papa

• 10 Mei 2010 - 20:43

Lenneke:

Oehhh al BIJna!!!!!

• 11 Mei 2010 - 15:21

Joke:

Goede reis en tot volgende week!