Een leuke week met Loes & Judith
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg marije
09 Maart 2010 | Australië, Seaforth
Vorige week dinsdag zijn Loes, Judith en ik naar de stad gegaan om wat sightseeing te doen. O.a. Darling Harbour, ferry naar Luna Park en Kirribilli (tegenover Opera House en onder Harbour Bridge) en gewoon wat rondgelopen. 's Avonds hebben Loes en Judith bij mij gegeten.
Woensdag weer een leuke dag met Elise en Amelia gehad. Elise begint eindelijk aan me te wennen. Ze huilde eerder nooit ofzo bij mij, maar ze was echt heel stil. Sinds vorige week begint ze eindelijk wat te praten bij mij. Ze is echt zo'n schatje. Na het werk ging ik naaar Manly om samen met Richard, Sabine, Loes en Judith naar trivia te gaan in de Fishos. Was onze eerste x daar, maar erg leuk. Dat kwam vooral omdat de vragen veel makkelijker zijn dan waar ik voorheen altijd trivia speelde en we gewoon derde zijn geworden, ondanks dat we te laat waren voor de eerste ronde. En ik heb nog alle mannen verslagen met het gooien van een footy (= rugby) ball door een gat. Haha. Volgens mij moet ik maar een footy club joinen. Mijn prijs voor de overwinning was overigens een jug (karavan? ofzo in het NL) met bier. Jammer dat ik geen bier lust... Zeker voor herhaling vatbaar!
Donderdag heb ik gewerkt bij de bakkerij en toen met Loes en Judith naar Manly geweest en heerlijk een middag gezwommen en op het strand gelegen. Super warm weer! Aan het eind van de middag vertrokken we naar Chrissie en Mike (au pair gezin van Loes van 6 jaar geleden) en hun vier meiden Skye, Tilly, Anna en Caroline. Hebben daar gekookt en gebakken (heerlijke appeltaart) en een hele gezellige avond gehad.
Vrijdag heb ik Elise meegenomen naar de dierentuin (3 minuten met de auto van hun huis). Ik denk dat Sydney toch wel 1 van de mooiste dierentuinen van de wereld heeft. Vooral dankzij de ligging. Het is zeker ook een enorm grote dierentuin waar je heel makkelijk kunt verdwalen en soms gewoon 5 minuten rondloopt zonder andere mensen te zien. Elise vond het super. Toen ik gedaan was met werken zijn Loes, Judith en ik naar het appartement van Mel&Janet in Glebe gegaan. Ons daar klaar gemaakt voor onze laaste avond samen uit. Rond een uur of half 11 naar Scruffy Murphies, een pub waar we vroeger erg vaak kwamen. Dat was een zeer geslaagde laatste avond. Zaterdag vetrokken Loes en Judith per vliegtuig naar hun volgende bestemming (alice springs!) en heb ik niet veel anders gedaan dan lekker bij Mel thuis gehangen en films gekeken.
Zondag was het weer super mooi weer en ben ik met een paar meiden naar Shelly Beach geweest om te zwemmen en zonnen. Aan het eind van de dag wezen eten bij de Mexicaan. Heerlijk!
Maandag weer een werkdag en toen snel naar huis om me klaar te maken voor een partij tennis. Echt super leuk altijd! Kan merken dat ik steeds iets beter wordt. Sabine en Aurelie kunnen beide heel goed tennisen en daardoor leer ik het heel goed!
Vandaag naar Manly geweest en gezwommen. Vanavond eens een keer niks doen. Kan me de laatste avond dat ik thuis was niet eens meer herinneren.
Er komen een aantal leuke dingen aan de komenende maanden:
Aankomend weekend een weekend weg surfen @ Seal Rocks. Heb ik al een keer eerder gedaan en is echt 1 van de leukste dingen om te doen! Het is ook zo mooi daar.
Eerste weekend van april ga ik kamperen voor 4 dagen samen met 7 anderen.
Laatste weekend van april ga ik naar Brisbane om mijn oude nanny family op te zoeken en dan nog naar de Gold Coast voor een dag op bezoek bij Mariette.
Midden mei: kom ik naar Nederland!
Ik zal even een paar leuke foto's uploaden van de afgelopen week.
09 Maart 2010 - 09:09
Marije :
Foto's:
1. Judith (links) en Judith bij mij tijdens een etentje in mijn achtertuin.
2. Relaxen op Manly Beach.
3. Een traditie (zie tekst in het zand)
4. Opera House
5. Manly, de ferry vertrekt vanaf hier naar de city elk half uur.
6. Selftimer
7. Amelia (7,5jr)
8. Selftimer in front of Opera House
9. Elise in de pet farm van de Zoo(15 maanden)
10. Avondje uit. Vlnr
Mel, ik, loes, Judith, Janet -
09 Maart 2010 - 09:50
Mama:
Hoi Marije
Wat een leuke weken heb je achter de rug, fijn dat Judith en Loes er waren.
Wat een leuke kinderen lijken dat van je nieuwe nanny gezin, die kleine is echt een schatje.
Hier is het nog steeds een beetje winter, gisteren nog weer nieuwe sneeuw en het vriest nog steeds 's nachts.
Overdag schijnt nu wel de zon.
Dag en tot snel. -
09 Maart 2010 - 21:26
Joanne:
klinkt weer goed marije! en wat ben je blond geworden zeg.
Mooie weer begint hier ook eindelijk weer een beetje te komen,, zonnetje iig, nog wel koud!! -
11 Maart 2010 - 08:40
Joanne:
ps dat meisje is echt zo cute op de een-na-laatste foto!