Nieuwe Job
Door: Marije
Blijf op de hoogte en volg marije
06 Februari 2010 | Australië, Seaforth
Zaterdag heb ik een strand/klif wandleing gemaakt met Sabine en Richard en heerlijk gezommen at Curly Beach. Zalig weer! 's avonds naar Aurelie waar we de vrouwenfinale van de Aussie open keken en toen zijn we uitgweest in Manly. Leuke avond.
Zondag weer een erg warme dag. ik had afgesproken met Jess @ Freshie Beach. Was gezellig. 's Avonds naar de pub met Richard, SAbine en Aurelie om de mannen finale van de tennis te kijken.
Verder rustige week gehad. Moet ERG wennen aan mijn lange werkdagen. Heb eigenljk de hele maand januari maar zo'n 30 uur per week gewerkt en nu in 1x naar de 50 uur dat is te merken. Nog wel een avond getennist en een avond wat gedronken in de pub.
En gisteravond (vrijdag) ook een rustige avond gepland. Eline, Sabine en Aurelie kwamen bij mij om mijn favo film te kijken: Alles is Liefde.
Vandaag regent het enorm. Het is februari en ja dan regent het altijd. ben maar naar de Mall gegaan, moest nodig een aantal dingen kopen. Vanavond ga ik uiteten met Annet en daarna uit. Morgen heb ik eigenlijk een bbq van Robyn (vriendin van de bakkerij) maar er is veel regen voorspelt dus zal denk ik niet doorgaan.
Ik ben begonnen met werken bij mijn nieuwe nanny gezin. Het bevalt me tot nu toe erg goed. Ik kom er ma/wo/vrij van 8 in de ochtend tot 7 uur. Als ik er 's ochtends kom vertrekken de ouders naar het werk en zorg ik ervoor dat Amelia op tijd klaar is voor school (ze is nogal traag) en dat Elise ontbijt krijgt. De zomervakantie is vorige week afgelopen. Om 9 uur breng ik Amelia naar school. DAn ga ik naar huis, en leg ik Elise in bed rond 9.30. Ik doen dan wat dingen in het huishouden (ontbijt opruimen, vaatwasser uitpakken, avondeten voorbereiden, was draaien (maar 1 per week!! Woehoe, voor mijn vorige nanny gezin deed ik er wel 6 per week). Elise wordt wakker rond 10.30 en ik neem haar dan mee naar playgroup. Die zijn hier heel populair. Je spreekt af met andere moeders met kinderen van 0-5 en de kinderen spelen en de moeders kletsen en drinken koffie. Dat doe ik 2x per week (bij twee verschillende groepen). Na lunch slaapt Elise voor 1,5 uur en heb ik tijd voor mezelf. lUnchen, internetten, tv kijken, en Wii Fit. Daar ben ik wel een fan van. Dan rond 3uur halen we Amelia op van school en gaan we of naar de dierentuin, zwemles, speeltuin of gewoon naar huis. Dan eten koken, eten, Elise in bad en dan zit mijn dag er al weer op.
Het gezin woont in 1 van de rijkere buurten van Sydney en dat is te merken ook. Mooie grote huizen met uitzicht op de skyline, harbour bridge en Opera House. De meeste gezinnen hebben van die grote 4WD auto's voor 7 personen terwijl ze vaak maar 2 kinderen hebben. Elise (14 maanden) staat nu al op een wachtlijst (er is dus nog niet eens plaats) voor een school in 2021. Over 11 jaar en de klas is nu al vol! Is een hele luxe prive school. Erg he!
De kindern zijn leuk hoor! Elise is echt een schatje, ze is gelukkig al behoorlijk aan me gewend. Ouders zijn ook aardig. Al wil de moeder wel altijd precies weten wat ik allemaal gedaan heb, echt een verschil wel met mijn oude gezin.
Heb Joanna (moeder van mijn oude gezin) opgebeld. Had niks meer van ze gehoord sinds ze begin januari vertrokken zijn uit Sydney. Ze hebben een huis (in Brisbane) en de kidneren zijn met school begonnen. Joanna zei dat Elsie mij heel erg mist en ook boos op mij is. Ze snapt niet dat ik niet meer kom. Ze heeft het elke dag over mij. Ze wilde ook niet met mij aan de telefoon, ze werd boos. Ben van plan om ze over een paar maanden (als ze wat gesetteld zijn) op te zoeken.
Ik heb al een maand geen foto's meer gemaakt. Zal volgende week wel mijn camera meenemen naar het nanny gezin om wat foto's te maken.
06 Februari 2010 - 07:57
Papa:
Kletsen, koffie drinken, internetten, Wii Fit en TV kijken??
Ik geloof dat ik zo nog veel meer dan 50 uur in de week werk.
Wil je het adres eens doorgeven (eventueel per mail) kunnen we het eens opzoeken op google earth, hebben ze ook een zwembad?
veel succes met je nieuwe baan
groet papa -
06 Februari 2010 - 08:34
Jan En Ria:
Mmmmmmm, die temperaturen klinken niet verkeerd, hier is erg mistig na al die kou.
Het leest alsof je weer een fijn gezin hebt gevonden.
Groet
J&R -
06 Februari 2010 - 11:52
Joanne:
nou dat klinkt zo slecht niet heur!!
kben btw druk aan het zoeken voor tickets voor weekendje weg! -
06 Februari 2010 - 16:36
Lenneke:
Fijn dat je weer een leuk gezin hebt! En wat zielig voor Elsie dat ze niet begrijpt dat je niet meer komt. Gauw maar een keertje opzoeken dan.
Lenneke
10 Februari 2010 - 15:17
Joanne:
marije, het sneeuwt hier gewoon WEER!!! boek jij ff ticket richting aus??:)
10 Februari 2010 - 20:25
Afke:
hee marije
beetje laat
maar ik ben er weer !
had een fikse kou te pakken.
maar het gaat weer redelijk
heb gewoon even heeeeel veel zon nodig !
misschien kun je wat hierheen sturen
we zitten hier alweer dik in de sneeuw !
vind het heel mooi maaaar heb het wel even gehad !
groetjes afke -
10 Februari 2010 - 20:25
Afke:
hee marije
beetje laat
maar ik ben er weer !
had een fikse kou te pakken.
maar het gaat weer redelijk
heb gewoon even heeeeel veel zon nodig !
misschien kun je wat hierheen sturen
we zitten hier alweer dik in de sneeuw !
vind het heel mooi maaaar heb het wel even gehad !
groetjes afke -
10 Februari 2010 - 21:59
Mama:
Voor ons nog 2 nachtjes slapen voor jou nog 1 en dan ben je jarig, is het pakketje al aan gekomen?
Hier ligt weer sneeuw, zo'n 10 cm dit keer.
10 Februari 2010 - 23:51
Prosurfer:
Heeee!
Wij gaan idd een weekendje op surfkamp, dus net het andere weekend dan de bbq! Zou super zijn als je ook mee ging! Ik zal eens gaan researchen! xxx -
11 Februari 2010 - 22:17
Papa:
He Marije,
Gefeliciteerd met je verjaardag en al moet je werken vandaag, ik hoop dat je toch je verjaardag kunt vieren in je nieuwe gezin. Misschien ga je wel een lekkere taart bakken??
We kijken uit naar de foto's
liefs papa -
17 Februari 2010 - 22:36
Mama:
Nog steeds ligt hier sneeuw,ooit zal het toch wel verdwijnen hoop ik.!!
25 Februari 2010 - 21:20
haha...
:) -
28 Februari 2010 - 11:59
Joke:
Het is stil aan de overkant............ -
28 Februari 2010 - 12:33
Lenneke:
Tja.... dan moeten we het zelf maar voltypen hier he! -
01 Maart 2010 - 06:53
oooooiiiiitttttt
01 Maart 2010 - 06:54
Mama:
komt er een nieuw verhaaltje.
01 Maart 2010 - 08:28
duurt lang!! -