Lang verhaal!
Door: Mariah
Blijf op de hoogte en volg marije
14 Januari 2010 | Australië, Seaforth
Hier is het de afgelopen dagen erg heet geweest (al regent het vandaag en is het veel afgekoeld). Zaterdag was wel het toppunt van heet! Wij waren 's avonds laat in de stad voor een festival en toen nog uit naar een club. Daar was het heet, dus wilde even naar buiten om af te koelen, was het daar (om 2 uur 's nachts) gewoon nog stuk warmer dan binnen. Zeker zo'n 30 graden. Zeker moeilijk voor te stellen voor jullie?
Ok eens even nadenken wat ik allemaal heb gedaan de afgelopen weken. Ik heb de film Avatar gezien met Troy de zondag voor Oud&Nieuw. Hebben jullie al gezien? Wij keken 'm in 3D en echt wel super goede film. Normaal hou ik helemaal niet van sci-fi maar erg indrukwekkend. Dinsdag de 29ste had ik een goodbye party van mijn nanny family. Was heel leuk, in tropical style (want ze verhuizen naar tropical Queensland). Toen was het donderdag NYE (zie vorige verhaal) en nieuwjaarsdag heb ik behalve bijslapen niet veel gedaan.
Zat 2 januari ben ik wezen wandelen met Annet in de buurt van de stad. Was super super benauwde dag. Nog wel een flinke regenbui gehad maar dat koelde eigenlijk nauwelijks af. 's avonds nog wat films gekeken met troy. Die zondag kan ik me niet herinnneren, denk naar het strand ofzo.
Toen heb ik maandag en dinsdag nog gewerkt (voor het laatst, snif) bij mijn nanny gezin. Heb Katie en Elsie meegenomen naar de dierentuin (altijd een succes en gelukkig vind ik het zelf ook na de 20ste keer nog wel leuk) en dinsdags zijn we naar het strand geweest. Ik had bijna geen andere keuze :D want toen ik het huis binnenkwam stond Elsie al op me te wachten in zwemkleding (zie foto). Zal haar echt wel het meest gaan missen. Ze noemt me trouwens meestal: My Mariah als ze het tegen andere mensen over me heeft. Zo lief. Laatst waren we bij haar nichtje (3 maanden ouder) en die was gemeen tegen haar. Zegt Elsie zo met een boze stem tegen haar nichtje en wijzend naar mij: My Mariah is right there. Haha.
Donderdagavond bne ik naar de stad geweest met Annet, Isabel, Cecilia & Ayano naar een Dutch night. Isabel & Cecilia zijn helemaal gek op Nederland en Nederlanders dus die wilden wel eens naar de maandelijkse Nederlandse ontmoeting in een Duits cafe. Ik was er nog nooit geweest maar leek me wel eens leuk om naar toe te gaan. Was eigenlijk wel ok, niet veel bijzonders, behalve dat je er kroketten en frikandellen kan kopen. Beetje jammer dat we net daarvoor naar een Tapas Bar waren geweest, zat al helemaal vol.
Die vrijdag heb ik nog opgepast bij Jamie, Emma en Ben. Met kleine Benjamin (inmiddels al weer bijna 6 maanden oud) gaat alles goed. Hij was de eerste maand van z'n leven erg ziek maar nu is hij een blije baby die erg mollig is :d. Toen ik klaar was met oppassen heb ik de ferry naar de city genomen om daar naar bios te gaan met Mimi, we wilden graag de Lovely Bones zien. We hadden elkaar al tijden niet meer gezien en waren zo aan het kletsen dat we ongemerkt in de verkeerde zaal zijn gaan zitten. WE vonden al dat het zolang duurde voordat de film begon maar verder niet bij nagedacht, want waren zo druk aan het praten. Tot opeens we erachter kwamen dat we in de film zaten. Oeps. Was al te laat om nog te veranderen. Dus toen hebben we maar een domme komedie gezien.
Zaterdag heb ik samen met Eline en Sabine de Spit-Manly wandeling gelopen. Dit is een van de mooiste havenwandelingen ter wereld (volgens een boek :d en volgens mij ook hoor!) Was super warm die dag, dus lekker rustig aangedaan en een paar x gezwommen. Was ook echt nodig om af te koelen, was anders niet te doen. 's Avonds had ik in de stad afgesproken met Annet en Massimo. We wilden naar de Opening Night van Sydney Festival. Maar we kwamen langs het restaurant waar Massimo werkt en besloten om daar even wat te drinken. Super leuk en sjiek restaurant en we kregen allemaal lekkere hapjes voorgeschoteld. En geloof het of niet, ik ben fan van vis! Verse rauwe vis, sashimi noemen we dat. Gewoon gesneden van vis en dan ongekookt. Het was zo gezellig en de sangria smaakte erg lekker dat we eigenlijk het festival hebben gemist. Het laatste uurtje hebben we nog meegekregen. We zijn toen naar Darling Harbour gegaan naar Cargo bar waar Massimo's collega's ook waren. Super leuke avond gehad. Mega mega warm ook.
Zondag was Saartjes verjaardag. We zijn naar de Sands (leuke bar aan het strand) geweest, was gewoon overdag. Er was Crab Racing. Heel leuk. Als je een drankje bestelde, kreeg je geld dat je kon inzetten op krabben. En als jou krab dan won kon je geld winnen. Helaas lag mijn krab op z'n rug. Daarna nog even wat gezwommen en toen naar huis.
Maandag en dinsdag was ik nog vrij. Super goed weer dus naar het strand geweest. Dinsdag avond nog een picknick aan de haven gehouden, schitterend uitzicht. En dat maar op 10 minuten wandelen van mijn huis. Wat ben ik toch verwend!
Woensdag was ik bij Jamie Emma en Ben. Toen ik daar klaar was ben ik naar Shelley Beach gegaan waar ook Annet, Tony, Mike en Gabrielle waren. Heerlijke barbecue gehad en lekker gekletst.
Lijkt jullie Sydney ook al zo'n leuke stad door mijn verhalen??? Het is echt de beste stad om in te wonen.. Helaas duurt het nog wel 2 jaar voordat ik te horen krijg of ik hier ook definitief mag blijven.
Vandaag (donderdag) ben ik weer begonnen bij de bakker. Leuk om de klanten en collega's weer te zien. Veel denken dat ik naar 1 of andere ver oord op vakantie ben geweest, ben namelijk erg bruin op het moment. Komt denk ik omdat ik de afgelopen 5 dagen elke dag op het strand was.
Louis, leuk dat jij ook mijn verhalen leest!
Mama, is de sneeuw inmiddels gesmolten?
14 Januari 2010 - 03:32
Marije:
Die eerste foto van Kaity is in de dierentuin. Ze wilde graag een bijpassende outfit dragen. Grappig he. -
14 Januari 2010 - 06:43
Lenneke:
Hey Marije,
Leuk verhaal, en wat jammer dat je gezin nu weg is he! Elsie lijkt mij ook altijd zo'n lief/grappig meisje. Maar je kunt ze altijd nog eens op gaan zoeken. Brisbane is nog wel te doen toch?
Groetjes uit nog steeds koud/sneeuwig Nederland. -
14 Januari 2010 - 07:01
Lenneke:
Oja en die Manley Spit walk zou ik ook graag nog eens doen! Vorige keer regende het zo en moesten we halverwege afhaken. Ik hoop dat we ooit nog eens richting Australie kunnen! -
14 Januari 2010 - 19:21
Afke:
hee marije
ja er ligt nog genoeg sneeuw hoor !
maar ik vind het nog steeds mooi
loop wat meer i.p.v. de fiets. goed voor de lijn!
jammer dat je zo lang moet wachten op je off. papieren
maar voorlopig zit je er nog lekker toch !
en ja of sydney nu geweldig is ?
ik weet het niet , ben ook helemaal geen stadsmens
ik denk eerder dat het de combinatie is
de grote stad met de mooie natuur er om heen
en jij zit denk ik ook helemaal goed aan de rand
van de stad
overal dicht bij !
leuk dat je in mei komt voor de bruiloft van jeffrey en lennneke
lekker weer even hollands bij tanken !
nou groetjes maar weer
uit een nog wit heino
afke -
15 Januari 2010 - 02:34
Annet:
Ja, Sydney lijkt me best leuk om te wonen;-)...x