Laatste verslag.....
Door: Mariah
Blijf op de hoogte en volg marije
27 December 2009 | Australië, Seaforth
Ik heb een paar drukke weken achter de rug. Kan niet meer zo heel veel herinneren.... Eens even nadenken.
Ik ben vorige week zaterdag nara Chrismas Carols in de Domain geweest (Joanne, waar was je nou???). Dit is 1 van de leukste events van Sydney vind ik. Ik ben de afgelopen 2 jaar geweest en weet hoe ENORM druk het daar is, dus voor dit jaar had ik georganiseerd dat we er om 3 uur zouden zijn (begint om 8.30) en dat was maar goed ook. We hadden een goede plek, maar toch wel vrij achteraan. Maar wel veel plek want Caroline, Sabine en Aurelie hadden allemaal een groot picnic kleed mee dus we hadden lekker de ruimte. Al werd steeds meer van onze kleden ingepikt door mensen die echt nergens konden zitten. er zijn echt 10.000-en mensen. Wij hadden super veel eten mee en hebben ons vermaakt met kletsen, spellen spelen, mensen kijken, eten en toen het om 8.30 begon zat de stemming er goed in. Het is dan net donken, er veel mensen hebben kaarsjes dus het ziet er gezellig uit. Allemaal bekende Aussies treden op en zingen de bekende Christmas carols. Was gelukkig redelijk warm weer dus was zeker een geslaagde avond.
De dag erna heb ik volgens mij niet veel bijzonders gedaan. Ik heb the Informant in de bios gezien en 's avonds tennis gespeeld.
Maandag, dinsdag en woensdag ben ik overdag nog bij mijn nanny gezin geweest. Beide ouders zijn thuis, maar moeten enorm veel dingen regelend voor de verhuizing (en ook Kerst) dus ik neem meestal een aantal van de kinderen mee. Bijv. naar de Zoo. En MUrray en ik hebben de meiden meegenomen naar het strand, lekker gezwommen.
s Avonds druk met tennis en films kijken. Woensdagavond vierde ik een vervroegde Kerstavond met Annet en 3 vrienden van haar, bij Annet thuis. Was heel gezellig, met lekker (en veel!) eten.
Donderdag was mijn laatste dag (van het jaar bij de bakker. Was heel rustig. Daarna bracht ik Rob, Marieke en Kiera (gezin waar ik tot een jaar geleden elke week schoonmaakte) naar het vliegveld. Ze vroegen of ik hun wilde wegbrengen en ophalen (aaanstaande dinsdag) en in ruil mag ik hun auto houden en kreeg ik $100. Geen slechte deal dacht ik zo :D.
Nadat ik ze weghad gebracht ben ik door gereden naar het strand, maar ging best hard waaien dus ben niet super lang gebleven. 's Avonds (kerstavond) had ik afgesproken met aurelie, Sabine en Caroline in Manly. Het duurde nogal, we hebben daar lekker in het park gezeten en toen wilden we uitgaan maar we liepen langs een kerk en zagen net dat de 23.00 mis begon dus dat leek ons wel leuk. Was ook weer Carols dus was goed te doen, de preek duurde wel weer lang. Ik was moe dus ben naar huis gereden (handig he, zo'n auto) terwijl de rest nog even uitging.
Vrijdag (eerste Kerstdag) was leuk. Eigenlijk mijn eerste leuke Kerst die ik hier heb gehad (vind Kerst echt NIET leuk in Australia). Ik ging om 10 uur naar mijn nanny gezin, waar nog 2 bevriende gezinnen waren en de zus van Murray was er ook. Was echt leuk, helemaal niet officieel of saai. GEwoon zwemmen, barbecue, eten, kletsen. Ik heb van mijn gezin een hele mooie strandhanddoek gekregen. Ik heb hun het fotoboek gegeven (waarvan ik een paar weken geleden een link heb geplaatst op deze site). Joanna (de moeder) moest er echt van huilen toen ik het gaf. Ze zijn er echt super super blij mee. Rond 3 uur vertrok ons gezin en Murrays zus (jillian, joanne jij hebt haar ook ontmoet) naar Joanna's zus Sheelagh. Was ook super leuk. Lekker avondeten gegeten en na het eten ging iedereen compleet uit z'n dak zo grappig. Richard, Joanna's broer zette keihard muziek aan en opeens was iedereen aan het dansen en rondspringen in de living. Zo grappig.
Na die tijd ben ik nog naar Saartje & Scott geweest. Saartje heeft haar 3 zussen uit Belgie op bezoek. Was leuk, we hebben film gekeken.
Dan zaterdag had ik een dipdagje, dat was Tweede Kerstdag. Enorm slecht weer dus echt niks aan om wat te doen, dus maar thuis wat rondgehangen. Op zich niet erg, maar niet leuk na zo'n leuke eerste Kerstdag. Maar 's avonds nog wel uit eten geweest in Manly.
Dan nog vandaag, zondag. Omdat ik dus een auto heb kan ik overal heen waar ik wil :D. Ben eerst naar de uitverkoop geweest. Was er al om 8 uur maar was MEGA druk echt niet normaal. Wel kunnen slagen (dekbed overtrek en lakens). Toen snel naar huis. Jana en Annet kwamen bij mij aan en toen zijn we naar het meest Noordelijke punt van Sydney gereden (palm beach) om vanuit daar de boot te nemen naar de Central Coast. Echt een super leuke dag gehad. Er was markt en we hebben er gegeten. Helaas niet super goed weer, maar gelkkig geen regen. Nu ben ik thuis maar ga zo nog evn naar de film met troy. Verder nog niet veel plannen voor aankomende week, hoop dat het weer wat beter wordt. Nou, weer een lang verhaal ljkt me zo. Ik zal nog even wat foto's uploaden. Tot volgend jaar! Misschien zien jullie Sydney nog wel op TV in Nederland, ik zit ergens aan de haven (heb nog geen definitieve plannen gemaakt). Als het bij jullie donderdagmiddag 2 uur is, dan is het bij ons het begin van het nieuwe Jaar.
27 December 2009 - 07:46
Annet:
Jeetje, dat heb je snel gedaan zeg, ik kom net thuis!! Leuk verhaal weer en leuke kerstfoto op het strand. Goed idee van vandaag, was erg gezellig, bedankt:-). Fijne avond en veel plezier de komende dagen, bel je snel!:-)
x -
27 December 2009 - 09:45
Papa:
Ik heb je net gebeld, maar je zult wel op pad zijn met je auto, hahaha...
groeten papa -
27 December 2009 - 12:15
Joanne:
heej marije! Klinkt leuk je kerst, gezellig met het gezin!! leuk dat ze zo blij zijn met je cadeautje zeg!! En heb haar idd ontmoet..ze woont toch in Melbourne?? ik ga je ook nog even proberen te beleln, ben bij paps & mams -
27 December 2009 - 12:26
Joanne:
je pakt idd niet op, sniksnik -
28 December 2009 - 10:54
Louis Hemink:
Dag Marije,
Leuke originele kerstkaart vanuit Australie. Ik ben wel wat jaloers op het weer wat jullie daar hebben met de Kerst. Ik heb je dagboeken het afgelopen jaar met veel interesse en bewondering gelezen.
Ik wens je een heel fijne jaarwisseling en het allerbeste voor jou en je vrienden in 2010 in Australie.
Ook namens Sina en Vera.
Groet, Louis -
28 December 2009 - 15:40
Joanne:
En, ben je er al uit wat je gaat doen met NYE? -
30 December 2009 - 15:28
Mama:
Hoi Marije
Kan ik je nog even jaloers maken, we hebben hier vannacht 5 cm sneeuw gehad,vanmorgen hier weer een prachtig plaatje.
Jammer aan de ene kant want nu kan ik weer niet van huis af,de vorige sneeuw was net weg gedooid.
Het hoort er schijnbaar bij deze winter.
mama
31 December 2009 - 16:20
Marian En Wim:
Hallo Marije
Bij jou is het nu al 2010, wij hebben nog enkele uren (ca. 7) te gaan voor het 2010 is
We wensen je bij deze een voorspoedig - gelukkig en gezond 2010
Groetjes
Marian - Wim en Vincent -
31 December 2009 - 22:10
Mama En Papa:
Hallo Marije.
Wij wensen je een heel goed,gelukkig en gezond 2010 toe.
We hebben het vuurwerk aan de haven in Sydney gezien.
We luisteren nu de top 2000 onder het genot van een wijntje.
Groetjes
mama en papa