Bert en Simon
Door: Mariah
Blijf op de hoogte en volg marije
18 September 2009 | Australië, Seaforth
Weten je nog dat ik ongeveer 3 of 4 maanden geleden naar de tandarts ging en 5 (ofzo) gaatjes had? Die tandarts zei toen dat ik terug moest komen voor vullingen en dat dat 1000 dollar zou kosten. Vond ik duur dus ben toen op zoek gegaan naar ziektekosten verzekering waar tandartsafspraken gedekt zijn.Heb de gaatjes nog niet laten vullen.
Aangemeld bij ziekenfonds en afspraak gemaakt voor controle/ rontgenfoto's van tanden en schoonmaak van tanden (precies als bij de eerste tandarts). Ik ben gister naar een tandarts gegaan die bij mijn ziekenfonds hoort.
Hij heeft foto's en al gemaakt en guess what??? Ik heb 0 gaatjes. Raar he of niet? Deze tandarts van vandaag (Simon) legde veel meer uit dan de andere tandarts van 4 maanden geleden (laten we hem Bert noemen). Bert is een particuliere tandarts die moet leven van het geld van zijn klanten (en hij adverteert dan ook). Simon hoort bij mijn ziekenfonds. De tandartsen in Australie zitten niet met teveel patienten zoals inNL het geval is. ER zijn hier dan ook meer tandartsen danin NL maar minder mensen die naar de tandarts gaan.
Bert was een beetje een stoffige sullige maar wel aardige tandarts (zeg maar soort Tielemans, compleet met blousje met smiley face kiezen en tanden) en Simon is jonger en meer up to date hij nam alle tijd en legde meer dan voldoende uit. Ik heb Simon wel 3x gevraagd of ie nog eens wilde kijken naar de foto. En heb zefl ook gezien dat er niks was.
Denken jullie nou ook dat Bert mij geld af wilde troggelen? Of denk je dat Simon zijn werk slecht doet?
Nou ik ben in ieder geval blij, maar ja, ik weet niet zeker of ik nu echt geen gaatjes heb. Ik heb Simon niet verteld over mijn bezoek aan Bert trouwens.
Bij Simon hoefde ik trouwens niks te betalen voor check up / clean en foto's (valt onder verzekering en mag ik 2x per jaar doen) en bij Bert moest ik alleen voor dit al zo'n $270 betalen (plust dan nog $1000 (over 500euro) of $1100 voor gaatjes vullen).
18 September 2009 - 06:26
Papa:
Hoi Marije,
Bert is een kwakzalver en Simon waarschijnlijk een goede tandarts, want hij zal toch ook wel wat willen verdienen en aan het werk willen als er echt wat is. Eigenlijk moet je terug naar Bert en je geld terug eisen.
papa -
18 September 2009 - 17:35
Afke:
ik denk dat die bert geld nodig had
en wees blij dat je een andere tandarts hebt
anders had je nu vullingen in een gaaf gebit
groetjes afke -
19 September 2009 - 18:02
Gerard:
Marije Jij moet je vader meenemen,naar die eerste tandarts.of was Simon nog vrijgezel. Dus mijn advies is neem je Vader mee en vraag geld terug.
Groeten Gerard -
20 September 2009 - 06:48
Annet:
Hey,
krijg hier wel een raar gevoel bij, klopt iets niet. Maar wat dan met die ziekenfondstandarts van mij die preventie-laagjes op kiezen maakt maakt? Die verdient er toch ook wat aan? Hmmmm...rare jongens die Australiers...:-) x