Jobs in overvloed - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu Jobs in overvloed - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Jobs in overvloed

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

28 Februari 2009 | Australië, Sydney

Even nog een berichtje voordat ik morgenvroeg 4.30 riching Adelaide, SA vertrek! Heb er zin in, ben eigenlijk al 2 jaar niet uit Sydney geweest (behalve voor een paar korte campingtripjes). Eindelijk eens een ander scenery enzo!

Maart zal naast de maand van mijn vakantie, ook een maand van nieuwe banen zijn voor mij! Ik had keuze uit 5 jobs (2 dagen nannyen voor Emma en Jamie, 3 dagen nannyen voor 4 meisjes, terug naar de bakkerij Amadeus voor 2 dagen, 3 dagen in een restaurant als pastry cook en natuurlijk kon ik bij mijn huidige job in de koffieshop blijven). Lastige keuze. Ik had besloten dat ik 2 van deze 5 banen zou kiezen. Maar welke??

Eerst maar besloten welke ik niet zou doen: het restaurant, want dan zou ik elke vrijdagavond en zaterdagavond moeten werken.
Ook heb ik besloten niet langer voor de coffeshop te werken: op zich leuk maar na een half jaar had ik het er wel gezien.

Toen nog 3 jobs over: ik besloot toen om voor 2 families te gaan nannyen! Betaalt goed, leuk werk. Maar wel lange dagen en tot laat werken. Ook vond ik het eigenlijk ook wel een beetje jammer om uit de hospitality business te gaan.

Ik ben vorige week bijAmadues (bakkerij waar ik al 1,5 jaar gewerkt heb) gaan eten met papa en mama en Rob wilde echt graag dat ik er zou weer zou komen werken. Hij zei van als je hier komt werken dan hoef je niet meer om 3.30 of 4.30 te beginnen en ik betaal je ook veel meer... Nou, dat klinkt goed!

Toen moest ik dan toch 1 van de nanny families vertellen dat ik het toch niet meer voor hun ga werken (ik werk op het moment voor ze, Jamie en Emma). DAar waren ze niet heel blij mee, want ze zijn altijd erg tevreden over mij. Maar ze begrijpen mijn keuze.

Het gezin waar ik volgende week ga beginnen is het gezin waar JOanne vorig jaar heeft gewoond en gewerkt! Echt toevallig. IK keek een beetje rond op internet (Gumtree) en stuitte per toeval op hun advertentie. En meteen toen ik gemaild had mailden ze terug van hun vakantieadres dat ze me absoluut wilden als nanny en zo blij waren. Haha echt leuk. En ook dat ze bereid waren om te wacthen tot ik klaar was met mijn andere baantjes. Ik word nanny van Ashling (9), Emma (8), Kaitlyn (Kaytie, 4) en Elspet (Elsie, 1). echt leuk. En het goede is dat ik 1 van hun auto's voor de volledige drie dagen krijg. Dus als ik klaar ben met werken mag ik met hun auto naar huis rijden en gewoon prive gebruiken. Ideaal dus!

Deze week was mijn laatste week @ InterDesserts. Kreeg van een klant een grote bos bloemen en een lief kaartje.

Ingrid: leuk dat je mijn website hebt gevonden. Leuke tekeningen heb ik gekregen van Tom, Gijs en Wout. Hopelijk zal ik in juli/aug naar NL komen dus dan moeten we maar weer eens een Bent familiedag organiseren.

Verder weinig bijzonders gedaan. Dinsdagavond opgepast op Bram en Noortje. 2 Nl'se kindjes die aan het einde van mijn straat wonen. Was heel leuk. Gister nog even wat wezen drinken in de pub met troy en film gekeken. Vandaag gewerkt en nu even wat spullen pakken voor mijn tripje naar SA.

zal nog even een paar foto's plaatsen van Tropfest en mijn charity walk van last week!

• 28 Februari 2009 - 10:39

Cora:

Hi Marije,

Lekker hoor dat je weer in het restaurant aan de slag kan. Doe je iig nog wel wat met je opleiding toch! Nanny'en betaald idd goed en is ook leuk maar dan doe je weer niet waar je voor geleerd hebt.. zou miss. beetje zonde zijn.

Ik zag het in de US ook hoor, mensen met universitaire opleiding of die eigenlijk lerares waren die gewoon aan het nanny-en waren omdat ze er veel meer mee verdienden en meer vrijheid hadden. Grappig he..

Ik ga trouwens 7 april weer even naar de US voor 10 daagjes! Yeah!!

Succes daar!!
    Liefs,
    Cora

• 28 Februari 2009 - 11:22

Joke:

Goed idee Marije, weer eens een Bent-dagje!
    Het is dan wel vakantietijd, zal misschien nog lastig te plannen zijn. Maar we zien wel.

• 28 Februari 2009 - 20:54

Gerard:

Marije wat heb jij toch veel geluk met jou werk plekken, wat mooi dat je er zo veel zin in hebt .En wat lees ik , kom je weer naar N.L, maar dan voor vakantie.
    Het gaat je goed daar.
    Groetjes uit Hellendoorn Kom maar langs als je durf.

• 01 Maart 2009 - 07:30

Lenneke:

Hey Marij,
    Leuk dat je weer bij die bakkerij gaat werken, en wat leuk dat ie je zo graag weer wilde hebben!
    Dus dan krijg je straks 4 meiden onder je hoede, dat gaat nog druk worden :)
    Ik heb gisteren Joanne geholpen met verhuizen in Breda, naar haar nieuwe kamer. Gisteravond nog feestje gehad voor mijn verjaardag, was errrrug gezellig.
    Groetjessss

• 05 Maart 2009 - 07:34

Ingrid:

Wat leuk dat je al zo snel naar NL komt! Zou echt leuk zijn om iedereen weer eens bij elkaar te hebben, want ook al zit de rest gewoon in NL, we zien elkaar zelden.
    Fijn dat je zoveel werk aangeboden krijgt, kun je in elk geval iets doen wat je echt leuk vindt!
    Groetjes Ingrid

• 07 Maart 2009 - 06:29

Joke:

Hoi Marije,

Het zal weer even wennen zijn, nu Herman en Willy weer naar Nederland onderweg zijn. Gelukkig heb je plannen om deze zomer naar Nerderland te komen. Leuk om naar uit te kijken. En het is al maart, dus je kunt al weer af gaan tellen.

Joke