Er is een maar een week voorbij..... - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu Er is een maar een week voorbij..... - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Er is een maar een week voorbij.....

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

30 November 2008 | Australië, Sydney

.....sinds mijn laatste verhaal maar er zijn zeker veel dingen veranderd. Ik ben verhuisd, ik ben afgestudeerd voor mijn opleiding en er zijn problemen met het visum!

Zondag: 23 November. Dit is de dag dat ik uit huis moest, maar ik had nog steeds geen nieuwe woning! Ik had wel besloten dat ik wilde wonen in het huis in Seaforth (5 min. lopen bij mijn oude huis vandaan en 2 min lopen bij mijn werk van Inter Desserts). Dus Sally opgebeld en ik kon er gelukkig naar toe verhuizen! Maar… eerst nog werken in de koffieshop tot 1 uur. Toen snel naar huis en Lewis (flatmate) heft me voor $50 (30 euro) geholpen om me te verhuizen plus ik kreeg zijn oude bed, een bureau en een bureaustoel. Goede deal dus voor mij (alleen nog geen matras bij het bed). Ik heb al veel spullen verzameld in de bijna 2 jaar dat ik hier ben. Dat duurde allemaal wel lang dat verhuizen.. Vooral omdat ik 2 keuzes had voor slaapkamers. Ik had alle spullen in 1 kamer gezet maar toen bedacht ik me opens dat ik toch liever naar de andere kamer wilde. Haha. Dus moest ik alles weer verslepen. Ik had ook nog tickets gewonnen naar Australian Idol (de finale bij het Opera House) en wilde daar ook graag heen, maar helaas belde Saartje af omdat ze ziek was. Toen moest ik dus in alle haast nog iemand vinden die mee wilde / kon. Nadat Vanessa, Kirsten en Annet allemaal niet konden wilde Troy gelukkig mee. Ik twijfelde trouwens nog om te gaan want er waren af en toe wat buien en het concert was buiten. We kwamen pas om 7.30 aan en we moisten onder het Opera House door om naar de tribune te gaan en toen liepen alle Idols echt vlaknaast ons. Concert was super. Vooral 1 nummer van Coldplay door 2 Idols, met live band en koor en vuurwerk was echt heel mooi!

Maandag 24 November: Mijn laatste schoolweek is aangebroken! Echt waar, na bijna 2 jaar is het dan toch echt gedaan! S avonds druk bezig geweest met alle dozen uitpakken en mijn kamer in te richten. Ook kwam Vanessa nog even aan en zijn we de straten afgereden. Er was namelijk council clean up en dan gooien de mensen heel veel spullen weg. Ik scoorde een tv (maar ja later bleek dat ie geen stekker had dus toen heb ik ‘m maar weer terug langs de weggezet) en 2 matching nachtkasten. MIjn huisgenoten zijn trouwens Sally en Keith (een couple van Engeland) en Edith, zij is Hongaarse. We zijn nog op zoek naar een 5de huisgenoot. Er blijft dan nog 1 slaapkamer leeg en daar mag ik een eigen woonkamer van maken (want het couple heft een eigen woonkamer).

Dindag 25 November: kort schooldagje. Een assignment ingeleverd en presentatie gehad en rond 12 uur al weer naar huis. De jongen die ik trouwens betrapt had met mijn assignment is geschorst trouwens. Weet niet voor hoe lang. ‘s Middags ben ik naar Warringah Mall gegaan om wat dingen te kopen,. Had daar met Saartje afgesproken. Kwam toevallig Asher en Vanessa ook nog tegen. Heb een dekbed, dekbed overtrek, sheets gekocht. En ook nog een modem en wireless internet. ‘s Avonds kwam Kirsten nog langs om mijn nieuwe plek te bewonderen en we hebben film gekeken.

Woensdag 26 november: Mijn laatste exam! Ik had er niet voor geleerd, kon de motivatie niet opbrengen. Een beetje dom want het bleek een moeilijk examen te zijn! Dus ik zat nog in spanning of ik het zou halen of niet. We kregen slecht nieuws op school. Er zijn problemen voor alle leerlingen die tussen September 2006 en Juni 2007 zijn begonnen aan onze opleiding (alleen als je een permanent visum aan wilt vragen, en dat wil ik!). De nieuwe regel die in de tijd inging (komt van de immigratie dienst) is dat je 94 weken naar school moet gaan (fulltime incl vakanties). Op onze brief (offer letter) staat dat we 89 weken naar school gaan. We zijn in total eigenlijk 102 weken naar school geweest (incl vakanties) en we voldoen dus aan de eisen maar omdat dit niet opgeschreven staat wordt dit niet goedgekeurd. Over deze regel werd voor het eerst gesproken in juni 2005 (!) en onze school had gelijk een change aangevraagd maar die is pas in juli 2007 (!) ingvoerd. Dus nu zitten wij in de problemen. Een heel gedoe en niemand wee twat we moeten kunnen doen. De school mag ons GEEN advies geven. Zij zijn geen immigratie agent en hebben ons ook nooit het permanent visum gegarandeerd. De school vind het echter heel vervelend voor ons (en hun reputatie natuurlijk) en hebben nu een afspraak gemaakt met Chris Evans, de minister van immigratie. We horen pas in januari de uitslag. Maar omdat onze laatst schooldag deze week was kan er niks meer veranderd worden voor ons. De school bood ons aan om een nieuw contract te tekenen waarin staat dat we in juli 2007 zijn begonnen met stage 3 van de opleiding (dus vanaf dat het nieuwe contract is goedgekeurd),. Ik heb deze brief getekend. De school zei niet van : je moet dat doen want dat mogen ze dus niet! Maar…. Ik dacht van: ze zullen dit hues niet aanbieden als het illegal is dus ik heb het getekend (en ik volgde ook maar de rest van mijn klasgenoten, die hebben het ook allemaal ondertekend). Echt slecht nieuws allemaal, juist zo op het laatste moment van mijn opleiding.

Woensdagmiddag even naar Vanessa gefietst (woon nu nog dichter bij haar!). We zijn op zoek geggaan naar een matras van mij maar niet geslaagd (ik leen op dit moment trouwens Lewis oude matras dus slaap niet op de grond hoor :D). Toen wat tv gekeken bij haar en ‘s avonds heb ik denk ik gerelaxed. Heb op dit moment geen tv (want moet zelf woonkamer inrichten) dus denk ik wat series op mijn laptop gekeken.

Donderdag: Spannend! Mijn results van de laatste exam ophalen! En….. geslaagd. Oef een opluchting! ‘s middags weer vrij (wat een luxe!) en weer naar Vanessa geweest en daarna naar Manly gefietst om wat te zwemmen en zonnen. ‘s AVonds kwam Vanessa bij mij langs om film te kijken.

Vrijdag: Korte nacht. Gewerkt bij Amadeus! O ja: ook nog spannend! Ik heb afgelopen maandag dan eindelijk de brief voor de goedkeuring van mijn 900 uren ingestuurd! Ik moest het volgende doen; een heel formulier invullen, officiele documenten van mijn Certificate 3 (praktijk opleiding van vorig jaar), pasfoto’s, gecertificeerd kopie van mijn paspoort, loonstrookjes en een referentie van mijn baas opsturen. De referentie is het meest belangrijk. Aan de hand wat daar in staat wordt gekeken of ik genoeg verschillende dingen kan als pastry cook. Binnen 2 weken hoor ik de uitslag (het kan zijn dat ze mijn baas Rob opbellen om te checken). Dit is een HEEEEL belangrijk onderdeel voor de aanvraag van mijn permanent visum. Als dit goedgekeurd wrodt is het in principe heel goed mogelijk dat ik mijn permanent visum krijg (alleen nu met dat gedoe op school weet ik het dus niet). Maar goed, wordt het nieet goedgekeurd dan heb ik nog een niewe kans. Lukt het dan nog niet, dan moet ik zeker nog een jaar als pastry cook werken! Duim voor me! Zo spannend!!! ‘s middags nog schoongemaakt bij Marieke. Toen ik de ramen lapte viel er een balk van een lamel op mijn neus, Au!

Trouwens: de populairste best verkopende artiest in Australie is Andre Rieu! Hij is ZEER populair en op het moment in Australie. Hij geeft drie concerten in Sydney. Hij heft een bekend Oostenrijks kasteel laten nabouwen voor 6 miljoen dollar en hij heft een echte balzaal en koetsen met paarden en een ice rink! IEdereen heft het erover. Is hij in NL ook nog zo populair?

Zaterdag: werken @ Amadeus en toen @ Inter Desserts tot 16.30. Saartje stuurde me een SMS of ik nog meewilde naar Ikea, zo’n 3 kwartier rijden hier vandaan. Nou dus na mijn werk snel naar huis en 10 min. later stond Saartje voor mijn deur: op naar Ikea. Was een gezellig tripje. Ik wilde graag een cheap double mattress scoren. Maar helaas die was uitverkocht. WE gingen toch even kijken in het magazijn en ja hoor! Er was er uiteindelijk toch nog 1! Wat een geluk. Ik ging er boven op zitten en Saartje snel op zoek naar een kar. Maar past niet in Saarjtes auto, dus word tie aankomende week bij mijn thuis afgeleverd. VERder nog een gingerbread huisje gekocht (saartje ook) die gaan we leeuk eens maken binnenkort een kussen en een springvorm. Moet toch maar weer eens appeltaarten gaan bakken. Sinds ik bij de bakker ben is daar weinig meer van terecht gkomen. Wij waren tot sluitingstijd bij Ikea en hebben nog genoten van een hotdog en ijsje en toen naar Scott (Saartjes vriend) zijn ouders. Daar nog bijna 3 uur op de bank gezeten (als Scotts moeder eenmaal begint met praten dan houdt ze niet meer op :D) maar leuk om die eens te ontmoeten. Rond 1030 was ik thuis.

Zondag (vandaag). Ik heb altijd zo’n moeite met opstaan op zondag! Ook al is het mijn uitslaapdag. Maar denkd dat het komt omdat ik dan al 2 lange werkdagen met weinig slaap achter de rug hebt. Anyway gewerkt @ Inter Desserts van 8 – 1. Was zeer druk. Maar is leuk werk. Het is een wat meer village gevoel dan bij Amadeus. Daar komen namelijk meer tradies en bij Inter Desserts meer locals. Toen snel naar huis even doucen en omkleden en op de fiets naar Shelley beach in Manly om Vanessa’s verjaardag te vieren! Was heel gezellig. Een leuk greopje: Sarah, Asher, Jess, Danielle, Carling, Matt, Emma, Bridgid, Katie en Adam. Schitterend weer, lekker gegeten, een barbecue gehouden, gekletst en wat gezwommen. Na zo’n 5 uur op het strand zijn we naar Manly gegaan om wat te poolen rond 9 uur was ik weer thuis. Nu even aan het chillen.

Heb nu dus vakantie van mijn opleiding. Ga deze week als volgt werken:
Maandag en dindsdag van 9.30-5.30 @ Inter Desserts. Woensdag van 5.30 – 11.30 @ Amadeus. Donderdag; VRIJ!!. Vrijdag 3.30 – 11.30 inter Desserts en van 2-5 schoonmaken. Zaterdag: 4.30-9 @ Amadeus en dan 9.30-4.30 @ inter Desserts en zondag vna 8-1 at Inter Desserts. Denk dat zit zo’n beetje mijn schema zal zijn tot de Kerst! WEl lekker om 1 dag per week vrij te hebben!

• 30 November 2008 - 16:51

Irma:

Hé Marije, wat een spannende tijd zeg!
    Gefeliciteerd met je diploma, well done!
    Ik duim voor je visum en ja Andre Rieu is bij ons net zo beroemd! Heb net afgelopen week de opname uit Aussie gezien, errug leuk!
    Groet en alvast hele fijne kerstdagen en een very happy 2009!!!!!

• 30 November 2008 - 22:21

Papa:

Hoi Marije, natuurlijk gaan we voor je duimen draaien de komende weken. En nog van harte gefeliciteerd met je diploma, hardstikke goed. En dat gedoe met dat visum zal best wel goed komen, hooguit nog een paar extra weekjes naar school of zo. Al heb je daar eigenlijk geen tijd meer voor met al die baantjes.
    liefs papa

• 01 December 2008 - 13:35

Lenneke:

Heej Marij,
    Zo goed dat je alles in 1 keer hebt gehaald! Dat visum krijg je straks gewoon hoor! Daar kunnen ze niet meer onderuit.
    Wij gaan van t weekend sinterklaas vieren hier, dat zal je wel missen.
    Lenneke

• 01 December 2008 - 23:11

Mama:

Hoi marije

We zullen voor je duimen en hopen dat je snel zekerheid hebt, je hebt zo hard gewerkt en dus moeten ze je dat visum wel geven.
    Vrijdag gaan we sinterklaas vieren, jouw pakket gaat morgen op de bus.
    Vandaag is het niet gelukt omdat het pakket 50 gram te zwaar was en het daardoor nogal veel duurder zou worden.
    Morgen dus een nieuwe poging, ik ben bang dat ik de dropjes er uit moet halen.

liefs mama