House hunting - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu House hunting - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu

House hunting

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

22 November 2008 | Australië, Sydney

Afgelopen maandag kreeg ik te horen dat ik niet meer met Mimi en Lewis mee kan verhuizen aangezien zij een 1 bedroom apartment huren. Dat betekende voor mij dus dat ik 6 dagen de tijd had om een plekje te vinden.

Mijn eisen: > minder dan $200 per week > locatie waar ik fietsend naar mijn jobs kan (hoef niet meer naar de stad voor college vanaf volgende week dus zou super zijn als ik iets vond bij Manly in de buurt > geen party huis > het liefst met internet > betrouwbare huisgenoten.

Op internet en via de plaatselijk krant the Manly Daily ben ik gelijk gaan zoeken en zo kwam ik bij de volgende adressen over de vloer (best leuk hoor al die verschillende woningen).

Ik begon met een huis in Balgowlah, het was met een couple 200 per week incl. bills en internet. Redelijk geode locatie, kan naar al mijn jobs fietsen maar toch wel wat ver lopen naar busstop. Plus het was duur want wil op wel 200 betalen maar dan wel voor een gemeubileerde kamer. Het huis was verder wel gemeubileerd. Zij wilden mij graag, maar heb het niet gedaan om bovenstaande redenen.

Toen op naar Dee Why, $150 per week! Nou dat was echt een dump! Aan een hele drukke weg, hele kleine kamers en geeneens een woonkamer. De jongen die er woonde had in de woonkamer zeg maar een tattoo en piercing kamer gemaakt. Het had echt geen huiselijk gevoel. Hij zei ook dat ik er gelijk in kom, maar heb ‘m bedankt.

Ik was toenop de bus aan het wachten en zag daar een add hangen. GElijk gebeld en er naar toe gegaan. Een mooie unit, $180 en hele aardige jongen. Maar de lokatie was niet erg goed, zou best ver zijn om te fietsen. En vooral rond 4 uur in de morgen blijf ik liever iets langer in mijn bed liggen. Hij belde me terug en zei van neem je tijd om te beslissen maar ik zou erg graag willen dat je mijn flatmate wordt. Maar ik heb die ook niet gekozen.

Ondertussen was het al weer dinsdag. Ik ben toen naar een flat wezen kijken vlakbij waar ik eerst woonde met het gezin in Neutral Bay waar ik weggevlucht ben. Zag er leuk uit en de 4 huisgenoten leken ook leuk. Alleen weer de lokatie, het is vlakbij de stad maar ja daar hoef ik vanaf woensdag niet meer naar toe. En er waren bovendien nog veel meer geinteresseeerden dus wee took niet of ik die gekregen zou hebbe.

Woensdag op bezoek bij 2 jongens in Manly. Super uitzicht, geode prijs en gemeubileerd maar pas vanaf half December beschikbaar en nog veel meer geinteresseerden en de kamer is erg klein. Ze hebben mij uiteindelijk niet gekozen hoorde ik later.

Dan ben ik nog in Seaforth geweest in een huis met 5 anderen, allemaal buitenlanders. Ik noem het maar het party huis, SUPER mooi uitzicht en groot huis geode lokatie. Maar wel een komen en gaan van mensen die maar 1 of 2 maanden er blijven wonen. Dus nog maar verder gekeken.

Inmiddels zijn we nu op zaterdag (vandaag!) en morgen moet ik iets hebben, de tijd begint te dringen (al hebben best veel mensen aangeboden dat ik bij ze mag blijven voor een week ofzo).

Vanmorgen op mijn werk gelijk in de krant gekeken en daar zag ik 2 adds die me aanspraken. 1 in Seaforth waar ik nu woon (en bij mijn werk Inter Desserts) en de andere in Manly Vale waar mijn Amadeus werk is. Dus gebeld en afspraak gemaakt om na het werk te inspecteren. Toen op mijn werk raakte ik nog aan de praat via via met een klant die nog een kamer te huur heft.

Dus gelijk na mijn werk daar even gaan kijken. Goede prijs, geode lokatie, maar het is wel met een iets oudere vrouw (in de 50 denk ik) en ik wil toch liever met jongeren wonen. Dus…. Weer een nee van mijn kant.

Toen op naar het huis in Seaforth, geode lokatie, geode prijs, geen internet. Er woont een Koppel en dan nog 1 andere persoon en ze willen er nog 2 bij. Dus in total 5 personen. Het Koppel gebruikt de living als hun woonkamer dus dat is wel een nadeel. Toen zei ze gelijk van oh we hebben nog een slaapkamer over die we niet gaan verhuren en daar mag jij wel een woonkamer van maken. Dat is posittief…. En….. als ik zou willen kan ik er mogen in verhuizen!

Maar nog niks toegezegd, want ik had nog een huis te kijken in Manly Vale. SUPER locatie, leuk apartment vlakbij mijn werk, tegenover grote supermarket. Alleen….. het meisje dat er woont heft een kat en 2 fretten. En die stinken. Plus ze heft nog 8 mensen die langskomen.. Het is dus niet zeker dat ik die krijg. Ik denk haast dat ik voor de 1 na laastte ga het huis in Seaforth…. Ga er nog even een nachtje over slapen….

Best leuk hoor, dat house hunting, bij al die verschillende mensen! Allleen jammer dat ik zo weinig tijd had om te zoeken. Maar ik heb wel een goed gevoel voor die van Seaforth.

Nu even de afgelopen weken, volgens mij al weer bijna 2 weken geleden.Zal niet al mijn werk en school beschrijven dat is toch elke week gelijk.

Dinsdag 11 Nov
Ben naar de bios geweest met Mimi en Kirsten heb Nights in Rodanthe gezien best een leuke film.

Zaterdag 15 Nov
‘s AVonds naar openlucht film theatre gegaan met Vanessa, Asher en Kirsten. Echt leuk, een groot scherm in het park, iedereen eten en drinken mee en onder een sterrenhemel films kijken.

Maandag 17 November
WE hadden met de klas een uitje naar Manly gepland om het schooljaar (iets vervroegd) aft e sluiten met een feestje. Iedereen had 10 dollar gegeven en zo hadden we 300 dollar om uit teg even aaneten voor een barbecue.
Iedereen kwam naar Manly toe (Josi en ik zijn de enigen die hier in de buurt wonen, de rest doet er zo’n 1,5 uur over om naar Manly te komen).

De heflt van de klas ging al vast naar Shelley beach terwijl Katie (lerares), ik en andere naar supermarket gingen. Mega veel ingeslagen hadden toen nog 120 dollar over en toen maar naar de bottle shop gegaan om alcohol te kopen (alcohol kun je niet kopen in supermarket in Aus). Was erg gezellig met de hele klas op het strand!

Dinsdag: nadat Kirsten en ik een huis hadden bezocht hebben we wat gedronken in de Oaks en toen nog even naar Manly gegaan.

Woensdag: bij Saartje (en scott) op bezoek gweest, ik had Saartje al lang niet meer gezien. Erg gezellig gekletst. En gevraagd of ze mee wil naar de finale van Australian Idol, daar heb ik namelijk kaartjes voor gewonnen.

Dat was het wel zo’n beetje. GEwoon erg druk geweest met school, werk en huizen zoeken. Ik heb nog niet gehoord hoe het is afgelopen met de jongen die de USB had met mijn presentatie.

IK zal op mijn nieuwe plek waarschijnlijk niet gelijk internet hebben, maar ben deze week nog op school dus zal het daar checken.

Zo, een lange update! HOpelijk heb je het einde kunnen halen :). Sorry voor de spelfouten maar heb dit verhaaltje in Word getypt (engels versie, dus die verandert woorden uit zichzelf). Ik zal zo wat foto’s online zetten van de barbecue met mijn klasgenoten. En nu moet ik druk bezig met het inpakken van al mijn spullen! Heb veel verzameld de afgelopen 2 jaar!

Lenneke en Jeffrey: gefeliciteerd met jullie huis!

• 22 November 2008 - 12:40

Jeffrey:

Leuke he, huisjes shoppen. :D We hebben ons er hier ook even mee vermaakt.
    wel lastig voor je dat elk huis wel iets heeft wat je niet aanspreekt.

enne 120 dollar voor alcohol? Drank is daar toch zo duur dat je er maar iets van drie biertjes voor krijgen? :)

groeten!

• 22 November 2008 - 18:23

Cora:

Succes bij het weer vinden van een nieuwe locatie! Je blijft zo wel bezig he! Ik heb nog maar 10 daagjes te gaan dan zit ik ook weer in NL!

Groetjes!!
    Cora

• 22 November 2008 - 23:01

Afke:

zo dat was weer een heel verhaal !
    volgens mij kun je ook wel makelaar worden
    waarom hoef je niet meer naar de stad ?
    ben je al helemaal klaar met school ?
    hoor wel weer welk huis het word
    sterkte met kiezen en met het inpakken
    zal ook elke keer wel meer worden
    wel lekker weer bij jullie !
    wat anders als de sneeuwbuien hier
    hee hoor het wel weer
    groetjes en succes met verhuizen

• 23 November 2008 - 08:12

Mama:

Hoi Marije

Ik hoop dat je inmiddels al een plekje gevonden hebt en dat je er langere tijd kunt blijven wonen wanneer het je goed bevalt. Ik kan je tenminste een sinterklaaspakket sturen.
    Fijn om afscheid van je school en klasgenoten te nemen of vind je het jammer dat het afgelopen is,
    Hier is het nog steeds een beetje wit,er zou vandaag nog meer sneeuw komen.

Groetjes en liefs
    mama

• 23 November 2008 - 17:03

Len:

Heej,
    Heb je inmiddels een huis gevonden, of is het toch een kartonnen doos geworden?
    groetjes