Back to school en meer... - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu Back to school en meer... - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Back to school en meer...

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

07 April 2008 | Australië, Sydney

Ik ben weer terug naar school, vandaag begonnen. Nieuwe lerares, zelfde klasgenoten. Sandra (de lerares) zei dat dit een heel makkelijke term is, een voorbereiding voor term 7 en 8 die wel moeilijk zullen zijn.

Ik heb niet veel bijzonders gedaan in mijn vakantie. Moest natuurlijk gewoon werken. Het scheelde wel enorm dat ik geen huiswerk en exams had dus 's avonds na 8 uur (als ik klaar ben met werken) lekker vrije tijd. Ik heb helaas de koffiecursus niet kunnen doen. De uren waren opeens veranderd en ik had die dag dat het nu werd georganiseerd geen tijd meer. Volgende week woensdag is er een cursus van een hele dag, misschien neem ik een dagje vrij van school. Als ik koffie kan maken dan kan ik echt super makkelijk werk vinden hier. Overal zoeken ze mensen die dit kunnen (de kranten staan er vol van, koffiemakers heten hier barista's). De cursus die ik ga doen is voglens mij 400 dollar voor 6 of 7 uur maar mijn baas betaalt het voor me.

Het was heerlijk weer de afgelopen 2 weken. Ik heb veel gefietst en ook een paar x naar het strand geweest. Fietsen is nog steeds een uitdaging hier. Er zijn nergens fiestpaden, je ziet echt maar 1 of 2 mensen op de fiets en automobilisten houden geen rekening met je. Ook zijn er veel heuvels en bergen. Ze moeten een voorbeeld nemen aan Nederland hier.

Zaterdag 29 maart was het hier Earth Hour. Om 8 uur werd iedereen verzocht de lampen en alle electronische apparaten uit te doen. Vorig jaar was dit event voor het eerst gehouden (ter wereld) allleen Sydney deed mee. Dit jaar deden allerlei steden van over de hele wereld mee. Ik was alleen thuis en we hebben een super uitzicht op de harbour bridge en de hele skyline van Sydney. Om 8 uur gingen alle lichten uit en hoorde ik overal mensen juichen en klappen. Om 5 over acht verveelde ik me :-) en besloot ik om naar de haven te fietsen. Moest toen wel de lamp op mijn fiets aan doen (ze kennen in australie geen dynamo's omdat niemand in het donker fiets) en 10 min later was ik bij de haven tegenover het Opera House. Veel mensen aan het picknicken, camera ploegen en de donkere nacht. Om 9 uur gingen was er mooi vuurwerk en gingen de lichten weer aan.

Die zondag had ik met Janet afgesproken. We gingen naar de markets en toen rond 12 uur naar Newtown en daar wezen gelunched met Mel.

AFgelopen weekend was ook weer leuk. Vrijdagavond met Vanessa and Sarah naar de Oaks geweest om wat te drinken. Maar om 9 uur lag ik al in mijn bed omdat zaterdag om 3.30 mijn alarm gaat. Nadat ik gewerkt had bij de bakker ging ik naar huis en toen richting Stephs om haar te helpen met het maken van desserts. Zij vierde namelijk haar verjaardag en ging allemaal taarten en cakes maken. Het smaakte LEKKER! Ik kon helaas neit blijven voor de party want ik moest babysitten. Rond 1 uur ben ik nog even naar de stad gegaan en uitgeweest met Steph, Debbie en Steven.

Zondag gingen Debbie en ik naar de Botanic Gardens voor de Red Bull Flugtag (een soort Ter Land, ter zee en in de lucht). Dit was voor het allereerst in Australie. Het valt wel tegen met de Nederlandse versie. Het is de becoeling dat ze van een soort hoge constructie met een voertuig (zonder motor) zover mogelijk 'vliegen" maar eigenlijk iedereen viel gelijk beneden nadat ze van de constructie afwaren :D. Er waren 60.000 mensen of afgekomen. Heerlijk weer en het was gezellig.

Ik heb nog steeds geen internet op mijn laptop. Maar Carlo (de vader van h et gezin) is weer terug vanuit Europa en zal er vandaag eens naar kijken. Ik zit nu op school heb een lunch break van 2 (!) uur. Ik heb mijn camera niet bij me, maar zal binnenkort even wat foto's op mijn site zetten.

Gister is de tijd verzet: een uurt terug. Het is nu 8 uur verschil met Nederland.

• 07 April 2008 - 17:24

Lenneke:

Hee Marije,
    Grappig dat ter land ter zee zoiets heb je geloof ik ook in nederland, ook van redbull, zeepkistenrace ofzo.
    Wel leuk dat ik nu allemaal dingen in je verhalen herken, zoals de oaks, botanic gardens enzo..
    Ik zal gauw je foto's bestellen en opsturen. Het boek is nu klaar en supermooi geworden.
    Succes nog met school
    Lenneke

• 07 April 2008 - 17:25

Joke:

Hoi Marije,

Dat Red Bull Flugtag was vanavond op het Jeugdjournaal. Ze vielen inderdaad als bakstenen naar beneden.Wij hebben jou niet gezien tussen die 60.000 mensen....

• 08 April 2008 - 07:16

Mama:

Fijn dat je een beetje kon relaxen, dan kun je er nu weer tegenaan,gelukkkig dat de komende 10 weken niet zo zwaar zullen zijn.
    Ik heb de foto's van de desserts inmiddels gezien en die zien er heerlijk uit.
    De afgelopen dagen scheen hier het zonnetje volop maar 'snachts vriest het.

Groetjes en liefs
    mama

• 08 April 2008 - 20:02

Gerard:

Dag Marije,
    Hier een stukje uit Hellendoorn.
    Met mij is alles goed. Ik lees altijd jou mooie berichten en herken natuurlijk heel veel van alles wat jij daar allemaal ziet en beleeft. Wat goed dat jij een cursus koffie maken gaat volgen. Je moeder verkoopt ook koffie tenminste als ze daar zin in heeft.(Want er staat niet altijd koffie, thee met koek )Ik ben al 2 keer voor niets geweest. Dan toch maar naar Willemien koffie drinken. Onze overburen zijn nu ook in Sydney, ze trekken ook een week of 5 door Nieuw-Zeeland.

Heel veel groeten van Willemien en mij