Weer geen Kerstgevoel - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu Weer geen Kerstgevoel - Reisverslag uit Sydney, Australië van marije - WaarBenJij.nu

Weer geen Kerstgevoel

Door: Marije

Blijf op de hoogte en volg marije

20 December 2007 | Australië, Sydney

Het is inmiddels mijn vierde Kerst in Australie maar het lukt me nog steeds niet om in de Kerststemming te komen. 2x heb ik een kerstgevoel gehad. De eerste keer was toen ik bij mijn schoonmaak gezin was, daar hebben ze een echte Kerstboom en die geur deed me echt aan kerst denken. De 2de x was toen Vic een lucifer uitblaasde :).

De kerstversiering is hier echt over the top! Veel mensen hebben niks, maar de mensen die wat hebben die hebben gelijk de hele tuin vol met allemaal opblaasbare Kerstmannen, sneeuwpoppen, flikkerende lampjes in alle kleuren van de regenboog. Niemand heeft Kerstbomen buiten in de tuin. Het is pas om 9 uur donker dus vanaf dan zie je de lichtjes pas.

Een leuke traditie in Australie is wel de Christmas Carols. Je gaat met je hele familie, een picknick kleed, drank, hapjes, kerstmutsen en lampjes naar een park of oval en gaat daar lekker zitten. Er zijn koren, bands, zangers en die gaan allemaal Carols zingen. Ik ben voirge week met het gezin naar de Carols in Manly geweest, was leuk. Jordy, het kindje van mijn eerste au pair gezin deed ook mee.

Het regent al ong. 3 weken lang. Heb al lang geen zon meer gezien en ga dus ook niet meer naar het strand. Het is nog wel warm.

HEb heel veel gewerkt, kijk uit naar mijn vakantie. NOg 2 shifts bij de baker. Het is druk. WE maken veel kerststol, christmas cakes, fruit mince tarts, christmas puddings en nog wat typische kerst pastries. Ik mag echt veel doen! Na de vakantie blijf ik er 3 dagen werken (i.p.v. 2) dus dan kom ik wat sneller aan mijn 900 uur.

Het is lekker om geen school te hebben, geen tests, huiswerk en niet steeds naar de stad reizen.

Maandag ga ik verhuizen naar South CUrl Curl. IN het leuke beach huisje met de hond Fuzzy. Eerst een weekje alleen, Dave (die mijn fiets maakte) komt nog ene paar dagen in Sydney, dan komt Loes weer eens in Austarlie :D en dan komt.................................................. JOANNE! Echt zo snel al.

Ik heb een au pair gezin voor haar gevonden. maar eeerst komt ze een weekje bij mij in het huis in Curl Curl. Op 1 januari ga ik haar afhalen van de luchthaven. Ze komt in een gezin met 4 meisjes te wonen voor 2 maanden. Vlak bij het huis waa rik op dit moment woon.

Zelf weet ik nog niet waar ik terecht komt. Eerst 3 weken Curl Curl, dan nog 10 dagen house sitten ergens anders en daarna verhuizen.

Ben nog een paar x uitgeweest de afgelopen weken. MEestal met de Duitse en Belgische meiden. Altijd gezellig. Nog verjaardag gehad van Annelore. Gister met Vanessa uit eten geweest. Daarna naar een bar waar een vriend van haar een gig had. Klonk goed.

Vorige week ging ik met Griet en Dan een avondje uit in Manly. Belandden we onverwachts bij Bogan Bingo. Bogans zijn zeg maar de Sjonnie en Anita's van Australie :-).

Fijne Kerst allemaal. MOcht je nog kaartjes willen sturen (is geen hint hoor :D) dan kan dat gewoon naar mijn adres in Beacon hill. 7 Princess Mary street, Beacon Hill 2100 NSW Australie.

• 20 December 2007 - 11:15

Mama:

Hoi marije
    Dat het al weer de vierde kerst van jou in Australie tegen 22 in Nederland, best wel veel zeg,
    Nou hier hebben we het kerstgevoel al wel, er kan al geschaatst worden op natuurijs(gisteren de eerste wedstrijden gehouden)Het is koud en de kerstbomen zijn niet aan te slepen.
    De chocolademelk geurt door het huis en de kachel brand op volle sterkte.
    Ik hoop voor Joanne dat wanneer zij naar je toe komt het zonnetje weer zal schijnen, zij verheugt zich daar tenminste erg op.
    Ze is met haar laatste werkdagen bezig op het teclamebureau en bij tnt en dan moet er nog van alles geregeld worden voor ze weg kan.
    Ik hoop dat je een leuke tijd hebt in je oppashuizen en dat je fijne kerstdagen hebt(kaart is onderweg)en dat het nieuwe jaar je brengt wat je er van verwacht.

Groetjes mama

• 20 December 2007 - 13:50

Irma:

Ha die Marije, hele fijne kerstdagen toegewenst, hoop dat je het gevoel nog krijgt! Wij zijn bijna klaar met het zingen van onze Christmas Carols.
    Een heel goed 2008 toegewenst, het begint al goed met het bezoek van je
    zus(sen).
    Groet Irma

• 20 December 2007 - 15:37

Emma:

Hoi Marije
    Ik heb gisteren en maandag geschaatst op zo'n kunstijsbaan.
    Ik heb vanavond winterbuffet van school.

Emma

• 20 December 2007 - 23:30

Louis Hemink:

Hoi Marije,

Sinds enige tijd lees ik met belangstelling je verhalen over het leven in Australie. Toch mooi dat het mogelijk is om dat op deze wijze te volgen. Lijkt me heel byzonder om Kerst te vieren in het warme seizoen. Gaat dat ooit echt wennen? Misschien een kwestie van maar lang genoeg blijven.
    Het gebak dat jullie op school hebben gemaakt,zag er wel erg lekker uit. Lijkt me moeilijk om er af te blijven, als het eenmaal klaar is.
    Ik heb van je ouders begrepen dat je het goed naar de zin hebt in Australie. Leuk dat jullie binnenkort een kleine Veerbeek reunie in Australie houden als Joanne en Lenneke ook bij je langs komen. Ik wens je alvast fijne Kerstdagen, een goed 2008 en ook een byzonder goeie tijd met je beide zussen.

Groet, Louis.